Залізна воля Борщагівських команд, рекорд результативності в Gold і "дама серця" — Платина , Огляд матчів першого туру, який натякнув, де розгорнуться найвиразніші "баталії" , R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

07.09.2021

Залізна воля Борщагівських команд, рекорд результативності в Gold і "дама серця" — Платина

07.09.2021

Залізна воля Борщагівських команд, рекорд результативності в Gold і "дама серця" — Платина

Platinum Division

RDS 2 – 5 FC Sokol (Клавдієве)

FC Sokol — кандидат до топ 4?

Матчі у найвищому дивізіоні відкривали дебютанти турніру. Зазначимо відразу й «без прелюдій» — Сокол здобув переконливу перемогу. Колектив Івана Власюка на полі показав все, чого від них чекала медіа команда R-Cup. Ми здогадувались, що Сергій Ковальський — ефектний і надійний голкіпер. Перший тайм звітного матчу вказав саме на це. А в полі у «Сокола» «вирішували» Денис Тіт і Владислав Городецький. Щоправда, останній отримав дві жовтих картки за грубі фоли. На Владислава чекає дискваліфікація, є час, щоб обдумати свою дисципліну.

RDS y перших турах, ймовірно, «шукатиме» свою гру і набиратиме форму. У матчі із Sokol гравці часто помилялись, особливо в атаці «не клеїлось» із останнім пасом. До того ж, не вистачало комбінацій на половині поля суперника. Попереду ще цілий сезон, але позитивний результат необхідно здобути якомога раніше, аби підтримувати жагу до турнірної боротьби всередині команди.

Perun 0 – 2 Hell Energy

Поєдинок за «даму серця» — Платину

Шикарний поєдинок, в якому команди повинні були забивати більше, ніж 2 м’ячі. Та на заваді ставали і голкіпери, і стійка з поперечиною. У складі Perun з'явились нові гравці: Туревський і Мірошніченко. Це підсилення, але поки ще відсутній Харабара. У Hell, в свою чергу, теж з’явився новий гравець в R-Cup — Андрій Прядка, який, на зразок Сергія Кожушка, регулярно ділиться ігровим досвідом із партнерами. Виділимо Рогаченка, ще одного «бійця Бетона» в команді Дмитра Гавяка. Ось такі от кадрові «перестановки» відбулись в командах.

До 7 хв колективи обмінялись моментами, а першого голу чекали ще стільки ж. Солодилов відмінно зіграв на випередженні і виконав скидку на Бедя, який мчав правіше. Ні Косьмина, ні Владислав Садовий не встигли за Богданом, той переграв Адальєва. Протягом усіх 40 хв Олександр Адальєв, як і в кожному своєму матчі, демонстрував надпереконливу гру «на лінії». Він потрапив до збірної туру в Платині, але на 39 хв не зумів врятувати — Дальченко «замкнув» дальню стійку. Цей м’яч став переможним для Hell Energy. Perun явно награв на забитий гол, міг поборотись за нічию. Та задля позитивного результату до наступного туру варто попрацювати над реалізацією моментів. А поки нечаста від Hell гра на результат і заслужена перемога.

FC Sofiya City 5 – 0 IrisHotels & Vins Show

Розставили пріорітети на сезон

На команду Антона Єльшина і Сергія Покорука чекає ще один непростий сезон. Про їх кадрові втрати говорили в анонсі цієї гри. Сама гра яскраво вказала на проблеми IrisVins. Хоча вже після матчу витала думка, що реалізуй вони в першому таймі, бодай, 1 момент із трьох, то в другій половині, глядачі побачили б більше боротьби. А так… Sofiya забила вже на 7 хв — Мельник відзначився у ворота колишньої команди. А далі і суперник трохи пограв, і Sofiya City набралась сил для «недільного погрому». По голу для Кучерука й Шевчука, дубль Брожка, відчайдушні спроби «відповісти» від Розки й Тиніни — це 2 тайм. Бажаєм IrisVins «прийти до тями» в наступному турі. Поки Валерій Брожко в стані Sofiya стає гравцем матчу, а також можливим претендентом на кращого гравця туру. Ефективний і красивий початок турніру від команди Володимира Гаврилуци.

Gold Division

3й Тайм 4 – 3 СМК

Гучний старт в Gold

Знаєте різницю між бойовиком і блокбастером? Матчі першого туру в Голді — протистояння з великою кількості боротьби. Це поєдинки класу «А» за напругою, інтригою і бажанням перемогти усіх представлених команд.

3й Тайм в дивізіоні є «новенькими», тож суперник почав академічно «розбирати» і «нищити» структуру фактично відразу. Команда Ігоря Ситнікова навіть не помітила пропущений гол, хлопці просто забивали. 12 хв, 20 хв і 21 хв — 3й Тайм отримав надрезультативну «відповідь» на гол Кондратьєва. Моргушко, Козяр, Аделаджа вже вправно «потирали руки», СМК здорово контролювали м’яч на чужій частині поля і повинні були забивати ще. Навіть після матчу думки з приводу кінцевого результату розійдуться. На полі розгорталась драма. Прокопчук зробив рахунок 2:3. За хвилину Андрій Кондратьєв зробив «дубль» і це 3:3! Хлопці з Борщагівки були на емоційному підйомі і червона картка Прокопчука вже була байдуже. На останній хвилині матчу Олександр Кондратьєв приніс перемогу 3й Тайм.  

Aquila Team 2 – 18 ФК Легіон

«Імепараторе, «орел» в руках легіонерів» 

Матч на 20 забитих голів! Чи це не рекорд турніру? 40 хв цього матчу перетворили хід гри і її подальший огляд в дивовижні цифри для гравців Легіона.

6+0 в активі Валентина Сухорябова м’ячів, який добре відчував ледь не кожну небезпечну атаку. Артем Кравчук 7 разів асистував партнерам по команді, а також тричі забив. За словами капітана Валентина Шевченка, у його колективу виходило все, ба більше, кожен пресинг на чужій частині поля закінчувався перехопленням і забитим голом. Захоплюючі 18 забитих м’ячів, але на фоні абсолютно незібраного і не готового суперника. Голкіпер Aquila Team Сергій Нечипорук бідкався на поганий збір перед поєдинком. Сподіватимемось, що причина невдачі в першому турі — просто вкрай поганий збір «Акіли».

FC Profi 5 – 5 FC Yuzhbor

«Ляпас профакам»

І це лише перший тур. Дякуємо командам за видовище, влаштоване в неділю. 10 забитих м’ячів ніяк не опишуть всіх перепитій поєдинку. Yuzhbor дебютував у Голді. І ледь не провалився. Тепер команда Павла Павлюка точно знає як це — «бути на межі». Розвиток подій першого тайму десь нагадує матч 3й Тайм – СМК: теж швидкий забитий гол (y Yuzhbor забив Тор), реакція суперника це взяття воріт. 

«Профаки» провели практично ідеальний 1 тайм із голами Шавердашвілі, Довганя, Баннікова та дублем Мойсеєнка. Супернику пощастило забити на 20 хв зусиллями капітана. 5:2 після першого тайму. Наскільки самовпевнено Profi вийшли на 2 тайм? Чи це фізична втома призвела до провалу? Провина голкіпера? Не стали б винуватити у всьому Василя Іваненка. Давайте по черзі.

Дійсно, у діях команди Сергія Хомицького десь простежувалась втома, а десь нерішучість і невпевненість у власних силах. Ми переконані, що, бодай, ще 1 гол FC Profi на 90% в таймі №1 забезпечив би перемогу. Суперник спочатку «стежив», а потім почав діяти. До 30 хв рахунок вже був 5:4. А згодом, за класичною розв’язкою, на заключній хвилині Yuzhbor «сказав останнє слово» у грі. Невінський прострілив із правого флангу, голкіпер ніби й виставив ногу, намагаючись перехопити, але це був фактично асист на височенного Гненюка, який добив м’яч у сітку.

Silver Division

МФК Рваний КЕД 3 – 10 FC Rabona

Усміхнений Кукіль, засмучений Андрєєв

Для тренера FC Rabona Кукіля ця гра стала сотою в R-Cup. Справжній «старожил» нашого турніру! Партнери й підопічні налаштовані були подарувати Сергію перемогу. І в них це вийшло. 

Рваний Кед не грав досить довго, що не лишилось непоміченим. FC Rabona легко переграла колектив Олександра Андрєєва. До 8 хв Рваний Кед забив тричі. Але 2 голи у власні ворота. Суперник відразу ж «підтримав» ініціативу і теж прийнявсь активно забивати у ворота Суханова. 1:8 до 23 хв — ми бажали цьому матчу більшої інтриги. Олександр Андрєєв під час тайм аутів намагався «вселити життя» у гру підопічних, Рваний Кед забив два голи, але пропустив чотири. В складі FC Rabona відзначимо Василенка, його покер, а також гру капітана Іванова, який, як завжди, в порядку. Ми все ж мали рацію, коли розповідали про ігровий «життєпис» FC Rabona в Silver Division. 

FC Bilux 3 – 2 Liders

Гра за 12 хвилин

Матч не подарував великої кількості моментів, це була «в’язка» гра на результат. Bilux вдалось би перемогти з більш переконливим рахунком, якби не результативний Віталій Потапенко в стані суперника (зробив «дубль»). Тому Дубовому і КО довелось не розвивати перевагу, а втримувати її. Обидві команди, між іншим, забили всі м’ячі протягом 12 хв. Петро Павлюченко двічі «засмутив» Liders, в черговий раз виділивсь Богдан Цюпа. А в другому таймі в протоколі виднілись лише жовті картки гравців. У Liders із тріо СПШ «стріляє» поки лише «П». Як бачимо, «залпу Потапенка» вистачає лише, аби відіграти гол і відтермінувати поразку.

Denon 4 – 6 AFC Footballers

Гольова "перестрілка"

В анонсі матчу ми не ставили на жодну з команд, але припускали успіх Denona при хорошому зборі. Цього не трапилось, команда Владислава Бондзіка показала весь «арсенал» із тими гравцями, які були в заявці. «Футбольори» ж «взялися до справи» із перших хвилин. До 9 хв відзначились Андрусенко і Козло. Denon зрівняв зусиллями Чічіркози і Димінського. Однак ми виділимо лідерські якості Куплевацького, який особливо в другому таймі регулярно «заводив» партнерів. В тому числі, власним прикладом, адже забив гол і двічі асистував. Та, яким би оратором не був Куплевацький, суперник дотиснув наприкінці зустрічі не без участі Володимира Кульматицького. 1+3 в його активі і переможний дубль (сумарно хет-трик) Владислава Козло. У підсумку, перша звитяга AFC Footballers в R-Cup.

Дружба 3 – 2 Рейнджери

«Шалена сімка» після шаленої гри

Згадуємо цей матч і, зізнаємось, згадки про гру змусили обрати саме таку форму подачі.

  • В анонсі мали рацію: Рейнджери — дуже незручний суперник саме для Дружби.  
  • Олег Романчук прогнозовано ще далекий від оптимальної форми.
  • «Романчукозалежність», схоже, більше не притаманна цій команді, бо нові гравці додають балансу.
  • Ми обожнюємо спортивну лють Дружби.
  • Їх голкіпер Конельский знову «піймав» кураж.
  • В’ячеслав Воловіков може бути не лише індивідуалістом на полі і 5-им польовим гравцем.
  • Дмитро Сушко — «гравець-електрик», адже «вимикає світло» супернику на 40 хв.

Bronze Division

Нове Життя 2 – 1 Unknown FC

Гра в задоволення, але й на результат

Статистика переконувала, що їх третє протистояння буде результативним. Натомість, мінімальна перемога Нового Життя. Відзначимо появу у їх складі Віталія Макаренка, який не грав за команду в R-Cup більше року. Макаренко повернувся і був кращим на полі серед усіх гравців. Тож мінімальна звитяга колективу Романа Ковтуненка, але не вистраждана, а заслужена. Погляньте, скільки сейвів здійснив Артем Горілий, голкіпер Unknown. Команда Антона Хомчака невдало стартує в осінньому турнірі в матчі з не найпотужнішим суперником у дивізіоні.

ФК Фокус 7 – 2 Tech United

Впевнений старт

Тут без сюрпризів. Гра абсолютно виправдала наші очікування, лише від номінальних «гостей» чекали більше голів на старті турніру. Віталій Сутисський знову самотужки обігрує команду Івана Кияниці, набираючи по гол+пас 5 очок. Можливо, знову претендуватиме на звання гравця туру? Продовжує також якісно виступати Морозов, який забив тричі в поєдинку. Цілковита перевага Фокуса наштовхує на думку, що Tech United знову «битимуться» в низині Bronze.

New Star 2 – 4 Dnipro-M

Перемога, але з відсутністю гри

Якості гри «дніпрянам» у матчі бракувало, проте реалізації нагод «делегатів» з FC Rabona вистачило для перемоги. Василенко забив 2 м’ячі, Дмитрієв віддав Костянтину гольовий пас, і сам забив. New Star весь перший тайм грали в неоптимальному складі, що також позначилось на табло. Самовіддана гра Кордови, індивідуалізм Леми допомагали тримати інтригу, та не більше. Dnipro-M здобуває 3 очки при відсутності ігрового «малюнку». Тренеру ж є, над чим попрацювати до наступного туру.

Internazionale Kyiv 1 – 6 ФК Сейм Путивль

Третяков тріумфує

Яким ще щасливим після гри був один із організаторів і гравців Сейма Анатолій Третяков! Вперше за довгий час команда перемогла, Анатолій забив свій другий гол в турнірі. Окрім цього, у «таборі» Сейма ще одна хороша новина, можливо, навіть цілих дві. По-перше, голкіпер команди Маарефі залишається. По-друге, з’явились нові гравці: Хрипунов, Стецюра і Малик. Ілля Малик став кращим гравцем поєдинку: двічі забив і віддав гольовий пас. У Internazionale Kyiv знову забив Мікеланджело Джаверіні. 2 матчі — 4 голи. Непогано, як для новачка турніру. Та команда знову зазнала невдачі, а позитивних моментів у грі поменшало.

Прессслужба R-Cup