"Ми півтора роки не міняли підгузників", крутецькі голкіпери в Gold та інше — огляд 2 туру, Яка команда за останні 1,5 роки змінила найменше «підгузників», «гаряча дуель» Тички й Драгана, Клюй vs Черепахін та неминуча перемога Свідерського — огляд матчів 2-го туру, R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

15.09.2021

"Ми півтора роки не міняли підгузників", крутецькі голкіпери в Gold та інше — огляд 2 туру

15.09.2021

"Ми півтора роки не міняли підгузників", крутецькі голкіпери в Gold та інше — огляд 2 туру

Platinum Division

FC Sofiya City 16 – 0 RDS

Для Sofiya City матч став одним із знакових з точки зору кінцевого результату. Різниця м’ячів у таблиці 21:0, це лише другий тур. Сергій Мельник продовжує активно забивати. У досвідченого універсала вже 5 голів у двох матчах. Минулого вікенду «дісталось» RDS, які програли вдруге поспіль. Очевидно, в Platinum поки саме колектив Олександра Ращупкіна є «фаворитом» на останнє місце і виліт в Голд. Та наскільки це критично для команди?

Grace 4 – 2 PERUN

Шикарна «вивіска» поєдинку між командами, захоплююча історія протистоянь — що ще необхідно для інтесивної та інтригуючої гри? В підсумку, всі очікування справдились. PERUN знову програв a Печонкін і КО виглядали свіжішими й моторнішими. Але не без нюансів. У таймі №1 PERUN навіть відкрив рахунок на 19 хв, коли відзначивсь Пазинич. Та суперник швидко оговтався і з 27 хв по 35 хв «зробив результат». Печонкін і Лавренюк оформили по дублю. PERUN ближче до кінця матчу спромігся лише на гол Сторожука.

Gold Division

3й Тайм 6 – 2 Aquila Team

3й Тайм яскраво розпочинає сезон другою перемогою поспіль, а Олександр Кондратьєв, беручи участь в половині забитих м’ячів команди, стає кращим гравцем матчу. Можливо, 7-ий номер не зупиниться і вестиме за собою команду впродовж всього турніру? Відзначимо також повернення «легенди №4» — Олександра Литвина. Після тривалої паузи він відразу ж робить «гол+пас».

У Aquila після стартового «погрому» від ФК Легіон відбулися деякі зміни в складі, що позитивно відобразилось на грі. Зокрема, Віктор Луцяк та Іван Бова додали інтенсивності,  а також відзначились результативними діями. Сподіваємось, у наступному турі хлопці приїдуть на гру оптимальним складом, аби, нарешті, показати свою конкурентність «на ринку».

AZ-41 1 – 1 Young Business Club

Шикарний матч! Обидві команди демонстрували характер і боролись протягом всіх 40 хв. Рівну гру спостерігали до середини першого тайму, але на 13 хв Борис Волков відкрив рахунок. Кеп провів відмінний матч, але окремо хочемо виокремити голкіперів — Євгенія Тичку і Володимира Драгана. В Gold наразі вимальовується дуже цікаве протистояння голкіперів. Про ще двох розповімо трохи згодом.

Повернемось до матчу AZ і «янгів». Номінальні «господарі» прагнули відігратись, час спливав, всі спроби AZ-41 вже здавались марними, але за 2 хв до фінального свистка Швець забив. І це не перший надважливий гол Артема в заключні хвилини чергового поєдинку, Швець вкотре підкреслив свою важливість для команди.   

FC Profi 1 – 2 Duzain-Fasad

«Профаки» знову розчарували. Голкіпери суперника, Черепахін і Клюй, в першому й другому таймах шаленими сейвами «підсолодили» гірку поразку команди Сергія Хомицького. Хоча й невдача в минулому турі, схоже, інертно пройшла повз колектив. Домінація над Duzain-Fasad в першому таймі ні до чого позитивного не призвела, навпаки, суперник «покарав» зусиллями Щесюка, піймавши на контратаці. Невтомний Мойсеєнко швидко рахунок зрівняв. Другий тайм проходив у схожому стилі. Duzain-Fasad вміло грав «другим номером» і чекав свого шансу. Ближче до завершення матчу моментів у «дизайна» побільшало, один із них вдалось реалізувати. Микола Щесюк оформив «дубль» на 39 хв.

Silver Division

Дружба 5 – 9 FC ATL

Ви взагалі бачили це?! Але, що не так із FC ATL на старті практично кожного матчу? Команда починає невпевнено чи дає «фору» суперникам? До 10 хв Дружба вела в рахунку 3:0. Але згодом почалось те, що ми назвали «кошмаром Денисова». Михайло Денисов забив 8 м’ячів! Однак, звичайно, не без допомоги партнерів. Хет-трик Ільченка в стані суперника вже ніякого значення не мав. FC ATL за складом переважає більшість опонентів вже й у Silver. За присутності Денисова, Охременка, Костишина ATL — це фаворит дивізіону. Власне, тріо «оформило» першу перемогу команди Даниїла Баликіна в новому турнірі.

ФК Неизбежность 4 – 1 Smile Development

Ми могли б приділити більше уваги вдалим комбінаціям ФК Неизбежность, але голосування на сайті змушує говорити лише про Олексія Свідерського. 2 голи й асист минулої неділі стали найзнаковішими в кар’єрі Свідерського в R-Cup, адже став кращим гравцем туру за підсумком голосування вболівальників. Від «Смайла» в матчі чекали більшого, та фатальною для команди стала відсутність голкіпера Бисаги через травму, а по ходу звітного матчу ще й Знайда травмувався. Тож чи багато шансів було у команди Юрія Момота? Навряд.

FC SoftServe 0 – 1 FC Bilux

З часів появи офіційного сайту турніру ведеться статистика «сухих» матчів команд. За майже 2 роки найбільше «сухарів» «насушили» хлопці з  FC Bilux. 11 поєдинків без пропущених м’ячів! Щодо гри: тренер «Білюкса», Олександр Шестерньов, провів хороший матч, забивши єдиний і переможний гол. FC SoftServe так і не зумів «знайти шляхи» до воріт Крючкова. Повернення в Gold в першому ж сезоні не чекаємо, та закріпитися в верхній частині таблиці дивізіону FC SoftServe точно під силу.

Denon 1 – 2 Yellow Black

Цілих 10 жовтих карток і 1 червону показали арбітри в матчі. Серед «виру гірчишників», інколи, зустрічались голи. У цьому команда Дмитра Бондаря була успішнішою, хоч і пропустила першою на 26 хв. У складі Denon відзначивсь Іваницький. Цей успіх став лише «локальним», бо вже за 3 хв Олійник рахунок зрівняв, а ще за 4 хв Сальников приніс перемогу Yellow Black.

ФК Кварцит 2 – 0 Rangers 2.0

«Рейнджери» знову постраждали, бо проти них вкотре вийшов досвідченіший суперник.  Це капітан ФК Кварцит Сергій Черняк, який ледь не самотужки домінував над супротивником, регулярно пробиваючи по воротах. На 17 хв він забив, а на 32 хв Силенко відзначився переможним м’ячем. Це «суха» перемога ФК Кварцит, в чому велика заслуга голкіпера Челмакіна. В підсумку, саме він увійшов до збірної туру серед «колег». Rangers у матчі намагались постійно комбінувати, але не зуміли забити, бодай, гол. Дивно, зважаючи на хороший атакувальний потенціал.

Bronze Division

Unknown FC 2 – 3 Sporting Kyiv

Нарешті, команди виявили переможця в очних протистояннях. Із третьої спроби їм це вдалось, проте черговий матч Unknown i Sporting Kyiv видався напруженим. Рахунок відкрив Пророченко на 17 хв — Unknown забили «в роздягальню». Та вже на старті другого тайму втримати перевагу не зуміли. Голи Рудки й Закотенка змушували активніше діяти в атаці, і Чухно зробив рахунок 2:2 на табло. Номінальні «господарі» грали «без захисту», бо голкіпер Горілий і капітан Хомчак в матчі участі не брали, відтак суперник забив втретє зусиллями Міхієнка. Цей гол став переможним для «португальців».

Internazionale Kyiv 5 – 5 FC DNIPRO-M

Один із найемоційніших матчів другого туру. Internazionale, схоже, знайшли тренера, гравці приємно здивували на фоні знервованого і «розібраного» суперника. Голи Giaverini i Halse на 17 хв дали старт неймовірному розвитку подій. Поки партнери били на сполох, Кірійчук один гол відіграв. Перший тайм завершився. Зі стартом тайму №2 той же Liam Halse продовжив «ігрове знущання», адже забив ще двічі. А в сумі — він оформив хет-трик. Голова тренера «дніпрян» по іншу сторону екрана «приймала» голи Internazionale Kyiv, як сигнали лиха. FC DNIPRO-M індивідуально переважав суперника, із 24 хв по 37 хв вдалось здійснити камбек! Internazionale за хвилину забиває ще, але Василенко «рятує» нічию для команди Сергія Кукіля. Недооцінка чи власна розхлябаність ­— тренеру доведеться знайти причини такої гри підопічних.

FC Valkyrie 2 – 4 Славутич

Славутич в цьому матчі міцненько «затис в обіймах» юну «діву-Валькірію», особливо в першому таймі, коли забив всі м’ячі. А Максим Івашко навіть «пестив» після двох своїх асистів. Присутність граючого тренера FC Valkyrie Кульши «розпалила жагу» Славутича, тож Олександр лише спостерігав, хоч і намагався виправити становище. У «Валькірії» двічі забив Українець, але від команди не побачили ні характеру, ні бажання. Суперник нестримно провів перший тайм і заслужено переміг.

ФК Сейм Путивль 4 – 0 FC IPnet

Сейм ефиктивно розпочинає турнір із двох перемог поспіль. Путивльці обіграли FC IPnet, які не є «хлопчиками для знущань» в Bronze. Але саме це ми спостерігали минулої неділі. ФК Сейм Путивль шокував суперника по два рази впродовж кожного із таймів. Найцікавіше, що колектив Івана Нечепи нічого так і не «запропонував» супротивнику, хоч і більше тяжіє до атакуючих дій, ніж до гри по результату. Ще й на 29 хв Олег Солодкий отримав пряму червону (3+3 на розгляд згідно КДК). Побачимо, як довго Сейм «ітиме без втрат», IPnet бажаємо зробити правильні висновки після невдачі.

Пресслужба R-Cup