Підсумки 12-го туру R-Cup XIII, Підсумки 12-го туру., R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

25.10.2023

Підсумки 12-го туру R-Cup XIII

25.10.2023

Підсумки 12-го туру R-Cup XIII

Вища ліга

FC MAXIMUS 0 – 8 GC SLAVSANT

FC MAXIMUS сприймав матч із GC SLAVSANT, як дербі гравців, що добре знайомі між собою й грали в одній команді. Декілька гравців FC MAXIMUS раніше виступали в складі «барберів». На звітний матч команда Максима Скрипки налаштувалася по-особливому, й той надрив, який видавали номінальні господарі тримав рахунок невідкритим майже весь перший тайм. Однак наприкінці першої половини GC SLAVSANT реалізував 2 моменти, що практично зупинило суперника. В другому таймі «барбери» збільшили перевагу до надкомфортної. В складі GC SLAVSANT покер із асистів зробив Ян Солодилов.

AUTOENERGY 4 – 0 Rangers

AUTOENERGY прийнявся остуджувати мотивацію й характер Rangers у наступній грі. «Рейнджери» знали, що, як і матчі з «матрацниками», звітного туру теж не є фаворитами, та вже зуміли відібрати очки попри очікування скептиків, однак вдруге поспіль провернути схожий маневр уже не дав суперник. Денис Валковий і Артем Вербенко на 15-ій і 16-ій хв заклали перші цеглини в кінцевий успіх AUTOENERGY. В другому таймі вони ж провернули це знову. Команда в підсумку залишилася серед головних переслідувачів трійки лідерів.

Если Шо 2 – 2 Альфа

Підсумковий нічийний результат не задовольнив ні Если Шо, ні Альфа, бо обидві команди в середньому набирають очки лише в кожній третій грі. Тому очну зустріч кожна з команд налаштовувалася завершити на свою користь. Задля цього Если Шо приїхав допомогти Степан Кошка. В складі суперників, окрім звичних лідерів, звітного туру з’явився Павло Чуркін. Кошка залишив свій слід у матчі, забивши гол на 17-ій хв. Если Шо повів, і на 27-ій хв рахунок став 2:0. Костянтин Федотов подвоїв перевагу, а далі повернемося до лідерів Альфа, бо вони привели номінальних гостей до камбеку. Ярослав Коваль і Микола Поляков відзначилися всередині другого тайму. Обом асистував ще один ключовий гравець цієї команди Роман Мамчур.

FC LONTANO 2 – 2 MLP Co

FC LONTANO розділив очки із MLP Co, чого не можна було допускати, проте тоді команда ще не знала, що, незважаючи на цю нічию, залишиться одноосібним лідером таблиці. Виконати завдання максимум звітного туру FC LONTANO завадив MLP Co. Команда Євгена Шульги вже зіграла з двома з трьох учасників із топ-3 і в двох матчах сумарно набрала 4 очки. Та були інші невдачі, тому в грі з грізним FC LONTANO треба було вигравати.

Обидві команди вийшли на поле без основних голкіперів і тут, у першу чергу, відзначимо стража воріт MLP Co Олександра Холіна. Напевно, він зробив висновки після минулих невдалих виступів із червоними картками. В кількох епізодах, коли суперник майже дотиснув, Холін залишав MLP Co на плаву. Номінальні гості забили вже на перших секундах після голу Анатолія Жихарєва. FC LONTANO відповів на 5-ій хв голом Артема Щура, та до середини першого тайму MLP Co вдруге повів. Богдан Зінгель на 8-ій хв влучив точним ударом низом з-за меж штрафного майданчика в дальній кут воріт Ільхама Оруджева. Проте гол у роздягальню, після чого рахунок став рівним, засмутив. Ще й Жихарєв записав до свого пасиву автогол.

Голкіпер FC LONTANO Оруджев по ходу матчу зазнав травми й в ворота довелося стати польовому гравцю Дмитру Новаку. Суперники довго шукали підходи до воріт, але рахунок залишився незмінним.

FC LIV-COMFORT 1 – 7 PERUN

PERUN без замін і з двома хет-триками своїх гравців продемонстрував звитягу, витриману на класі в грі з FC LIV-COMFORT. «Будівельники» повели після голу Дмитра Козира на 3-ій хв, проте це був разовий успіх FC LIV-COMFORT у матчі. PERUN перечекав, а згодом відповів хет-триками Дмитра Косьмини й Андрія Науменка. Косьмина оформив перші 3 м’ячі за гру в сезоні. Науменко, беручи участь в успішному проходженні дистанції матчу, посприяв уже другій звитязі PERUN. Загалом же – команда виграла вчетверте в чемпіонаті.

FC Meest TEAM 2 – 14 Friends Team

Friends Team вирвався на чисту другу сходинку, коли турнірна дистанція командою майже пройдена й, коли необхідно виграти всі заключні матчі, чекаючи осічок конкурентів. Така осічка  звітного туру підняла «френдів» у таблиці над харків’янами, проте й свій матч підопічні Олександра Андрєєва виграли. 2 останніх зустрічі «френдс» виграв із загальним рахунком 26:5. Звітного туру купу голів номінальні гості провели в ворота FC Meest TEAM, який грав одним складом, без штатного голкіпера, та в першому таймі мав хороші шанси біля чужих воріт. Тим не менше, вразив ворота лише одного разу до перерви. В складі FC Meest TEAM гол+пас зробив Микола Роянов. У складі Friends Team 6 результативних дій оформив Сергій Чеберяк, Євген Яблонько оформив пента-трик.

AFC Atletico Kyiv 6 – 1 SALUTEM

AFC Atletico Kyiv обіграв SALUTEM із найбільшою різницею в змаганні. Навіть FC Donbass не переважав харків’ян із різницею в +5 голів. І не сказати, що збір SALUTEM був поганим. Так, не грав голкіпер Ігор Байдак, але на лінії розташувався Олексій Сагайдаченко. Зі старту до Олексія Проскуріна й Віктора Федосюка не долучився Станіслав Жеріков, однак він з’явився в другому таймі, по ходу якого свою перевагу збільшував тільки AFC Atletico Kyiv. Фантастичний перший тайи на лінії воріт AFC Atletico Kyiv видав Ярослав Терещук – це другий схожий виступ воротаря в сезоні. Вся команда перейнялася космічною енергію в другому таймі й прийшла до небувалого раніше результату, коли суперником напроти є SALUTEM. У складі AFC Atletico Kyiv по 2 результативні дії зробили Богдан Корольчук й Ігор Степанюк.

Перша ліга

LEFT COAST 5 – 2 FC Inter Kyiv

У LEFT COAST завжди є особлива енергія, якою команда ділиться на своїх матчах, енергія, що, іноді, переповнює команду й на крилах звитяги веде її до трьох очок. Такі виступи LEFT COAST міг би демонструвати частіше цього сезону, проте в матчі з прямим конкурентом за топ-3 FC Inter Kyiv звітного туру номінальні господарі влаштували перфоменс. Енергія передавалася всередині LEFT COAST: від голкіпера польовим гравцям і навпаки. Давид Гаделія відкрив рахунок на 5-ій хв, а Михайло Ясінський її подвоїв на 15-ій. «Сухий» рахунок тримався ще 10 хв до голу Олега Єгорова. До першого голу FC Inter Kyiv суперник забив ще двічі. Голкіпер LEFT COAST Юрій Нестерчук чинив свої кращі сейви в сезоні. Їх уже назбиралося немало. В складі колективу по 2 результативні дії зробили Максим Варнавський і Давид Гаделія.

Royal Credit 11 – 3 AFC Footballers

Royal Credit результативно обіграв AFC Footballers і залишився першим у таблиці. Команда завжди підходить до своїх матчів із непідробною рішучістю, яка підсилена класом гравців. У матчі з AFC Footballers свій перший покер у сезоні оформив Андрій Красножон. Royal Credit має ряд гравців, що приносять результат майже щотуру, та успіхи команди неможливо уявити без Красножона, його впливу. В складі AFC Footballers 3 результативні дії зробив Сергій Цибенко.   

OnlyFans Team 1 – 0 FC Goldmine

Наприкінці своєї турнірної ходи OnlyFans Team розвиває вже третю безпрограшну серію. Наразі вона налічує 2 матчі. До минулого такого показника команда наблизиться, якщо видасть такі ж результати, як звітного туру, в наступних двох зустрічах. У грі з FC Goldmine OnlyFans Team провів єдиний і переможний гол перед фінальним свистком. Антон Струк підсумував старання команди своїм забитим м’ячем.

Tech United 2 – 3 ФК Фокус

ФК Фокус вартувало величезних зусиль виграти у своєму сотому матчі в змаганні, ще й у матчі з Tech United, із яким «фокусники» зустрічалися всьоме. Перед звітним матчем кожна з команд мала по 3 звитяги. Після завершення зустрічі ФК Фокус вийшов уперед за кількістю перемог над «технарями». До того ж, колектив двічі поспіль не міг подужати Tech United. У звітному турі видатний виступ на лінії показав голкіпер номінальних гостей Віталій Лендич. Він не впустив суперника у двері, за якими чекав камбек. ФК Фокус забив тричі в першому таймі. До хет-трику одного голу забракло Сергію Гибалу, який уже в другому таймі не реалізував пенальті. Tech United вірить у себе. Команда вийшла з непростого становища, відігравши 2 м’ячі, та втретє поспіль обіграти цього суперника не вдалося.

UID 3 – 0 ФК Акули

Ще один яскравий голкіперський виступ прийшовся на матч UID із ФК Акули. Голкіпер UID Іван Колесник у минулих турах вже звертав на себе увагу, й команда набирала очки, а звітного туру Колесник відстояв на 0 і теж потішив нас хорошими сейвами. Партнери попереду тиснули й реалізували 3 моменти. UID залишився всередині таблиці, та команда вже вдруге за місяць виграє двічі поспіль.

Inter Cars Ukraine 2 – 5 FC Kyiv

FC Kyiv услід за нічиєю виграв і прирівняв кількість своїх матчів, у яких набирав очки до кількості ігор, у яких поступався. Звітного туру FC Kyiv обіграв сусіда по таблиці Inter Cars Ukraine. Команда очевидно має намір закріпитися в Першій лізі, а згодом вразити більшими цілями. Відразу четверо гравців номінальних гостей оформили по 2 результативні дії. Відзначимо гол+пас Олександра Зарицького й перші гол і асист за гру Назара Ратушного.

Благора Інвест 0 – 4 Сталь

Сталь остаточно повернулася після двох поразок поспіль і вже одержала дві поспіль звитяги. Після впевнених 3-ох очок у матчі з «акулами» Сталь обіграла Благора Інвест, який до звітного туру перебував вище в таблиці. Сталь піднялася на шосту сходинку. В грі з Благора Інвест 3 результативні дії оформив Володимир Гудз. Йому ефективно допомагав Дмитро Котельніков, і сам зробив гол+пас.

Друга ліга

FC BILUX 5 – 4 Крила Донбасу

FC BILUX досягнув камбеку з 2:4 в грі з Крила Донбасу. Команда відігралася з середини другого тайму завдяки голу й трьом асистам Олександра Шестерньова. Він забив переможний м’яч на 37-ій хв. Перед тим Дмитро Єпіфанцев оформив хет-трик за 3 хв у складі Крила Донбасу. FC BILUX іде десятим і при цьому не поступається в дев’яти матчах поспіль.

FC Rabona 1 – 1 FC AppsFlyer

FC Rabona і FC AppsFlyer вдруге поспіль між собою зіграли внічию. В поточному розіграші команди мали схожі цілі, та в таблиці між ними є різниця. FC Rabona, хоч і може ще піднятися, проте наразі йде одинадцятим, а FC AppsFlyer намагається йти на рівні з лідерами, будучи п’ятим. В очній зустрічі команди розділили очки. На гол Віктора Коровікова з пенальті 2-ій хв FC Rabona відповів голом Євгена Фесюри на 14-ій хв. Відзначимо також голкіпера FC AppsFlyer Михайла Гевака, який цього сезону займає місце серед кращих воротарів Другої ліги.

FC Legendary Amateurs 3 – 11 SC Favorit

SC Favorit обіграв першого з двох конкурентів за топ-3 FC Legendary Amateurs, обійшовши його в таблиці. Номінальні гості яскраво виступили. Покладалися на Вадима Бурляя, який втретє з’явився в складі й організував домінуючу звитягу команди. З середини другого тайму оформив подвійний хет-трик. SC Favorit зібрався майже найсильнішим складом. По 4 результативні дії зробили Олександр Желіба й Святослав Савчук. FC Legendary Amateurs не розраховував на свій кращий збір. Основний голкіпер Михайло Головатюк зазнав ушкодження по ходу гри, а без нього «аматорс» тільки пропускав. Спроби повернутися після дублю Миколи Романова виглядали в зустрічі, як привид інтриги.   

Харків 1654 4 – 2 Славутич

Харків 1654 скористався осічками двох конкурентів. Команда збирається боротися за потрапляння в топ-3 в очній зустрічі з «аматорс». Щоб підійти до неї в найкращій формі, треба обігрувати інших суперників і набирати очки, що харків’яни зробили в грі з Славутич. Руслан Бабак у складі Харків 1654 зробив 3 результативні дії.

FC Leaders 2 – 8 SOROKI TEAM

SOROKI TEAM продовжує свій шлях у верхню частину таблиці. Представника верхньої частини турнірного становища «сороки» обіграли звітного туру. Андрій Панасюк у матчі з FC Leaders оформив хет-трик і віддав 2 асисти. Після конкурентного першого тайму «сороки» продемонстрували цілковиту перевагу в другому. В складі FC Leaders по голу забили Вячеслав Чуб і Ярослав Пірінський.

FC BEER WAY 4 – 3 НІКОС-2

FC BEER WAY у другому матчі поспіль виїхав на характері й набрав очки. В останніх двох матчах у команди їх назбиралося 4. Гру з НІКОС-2 номінальні господарі розпочали одним складом, але при цьому забили двічі. Суперник досягнув несподіваного камбеку до перерви. Валерій Курбатов зрівняв рахунок і вивів НІКОС-2 вперед. Партнери щиро тішилися дублю Курбатова. Всередині другої половини FC BEER WAY грав уже повним складом. В команді знову вирішив Дмитро Рябченко. Якщо минулого туру 2 його голи принесли нічию, то звітного туру 2 асисти Рябченка привели FC BEER WAY до 3-ох залікових балів.

FC PlastVan 3 – 7 PIN-UP

PIN-UP залишив за собою першу сходинку. Виграв у третьому матчі поспіль. Звітного туру набрав 3 очки в матчі з FC PlastVan. Євгеній Яцентюк у складі PIN-UP оформив 3 результативні дії вдруге поспіль. Команда проведе ще 2 вирішальні гри. В одній із них суперником буде учасник із топ-3.

Третя ліга

ЧА-ЧА-РАЗ 3 – 3 Дружба

ЧА-ЧА-РАЗ оступився вчетверте поспіль, але звітного туру відразу 3 претенденти на нагороди, включно з ЧА-ЧА-РАЗ втратили очки, зробивши інтригу в Третій лізі найбільш величавою «пані». Та урочистості на потім, оскільки боротьба триває. Дружба зробила так, що дубль Сергія Вахрушева лише дозволив номінальним господарям залишитися в грі. Дружба закамбечила з 0:2. Суперник зрівняв рахунок після дебютного голу в сезоні Івана Кияниці. На всі голи ЧА-ЧА-РАЗ асистував Олексій Топал. У складі Дружба по голу забили Дмитро Березовський, Євгеній Ільченко й Дмитро Сушко.

FC Vauriens 2 – 2 Nexus

FC Vauriens і Nexus після нічиєї в очному матчі не додали собі здобутків у цьому сезоні, проте й заліковий бал – не сказати, що не пішов до активу кожної з команд. Nexus двічі виходив уперед. Лідерство своїми голами забезпечували Владислав Ляшко й Віталій Троїцький. FC Vauriens відповідав Олександра Кононенка й Максима Кустова.

Нове Життя 3 – 2 Збірна Коміків

Нове Життя став другою з команд Третьої ліги, яка в зустрічі з претендентом на нагороди набрала очки. Нове Життя в не найсильнішому складі обіграв Збірну Коміків, чий збір теж важко назвати оптимальним. При такому зборі номінальних гостей на полі феєрив Артем Дамницький, оформивши гол+пас, і, граючи з ушкодженням. Відзначимо також голкіпера коміків Олександра Крючкова й його забитий м’яч. Попри те, що суперник знаходив себе в грі, Нове Життя переважив. Дмитро Калашник взяв участь у кожному з трьох забитих м’ячів. Оформив дубль і віддав асист на третій гол, який забив Олег Будянський за 2 хв до завершення матчу.

FC SICH Kyiv 2 – 8 Nunu-KyivGastroBar

Nunu-KyivGastroBar обіграв FC SICH Kyiv із сімома результативними діями Владислава Удовіна. В гонці бомбардирів Третьої ліги він не бачить суперників, а команда зробила ще один крок до чемпіонства. В матчі з FC SICH Kyiv по дублю з голів і асистів оформив Максим Шабельник. У складі номінальних господарів двічі відзначився Юрій Кардашов.

Denon 5 – 2 Old Friends

Denon одержав свою четверту звитягу в сезоні. Звітного туру команда провела відмінні 30 хв ігрового часу з Old Friends. Цей відрізок супроводжувався п’ятьма «сухими» голами від Denon. Віталій Чаков у складі команди оформив хет-трик. Old Friends відіграв 2 м’ячі зусиллями Вадима Циганка й Євгенія Давидова.

AppStudio 2 – 4 Буревій

Буревій став третьою з команд Третьої ліги, яка в зустрічі з претендентом на нагороди набрала очки. Команда сама наблизилася до цих претендентів на відстань 2-ох залікових балів, обігравши AppStudio. Шестиматчеву серію без звитяг Буревій перетворив на чотирьохматчеву серію без поразок упродовж однієї гри. По 2 результативні дії звітного туру в складі номінальних гостей зробили Артем Яворський і Руслан Фролов. У складі AppStudio 2 асисти віддав голкіпер Назар Іваненко.

Cebollitas FC 0 – 9 Unknown Sporting

Unknown Sporting результативно обіграв Cebollitas FC, і в цій зустрічі не хтось із лідерів номінальних гостей вийшов на перший план. Ярослав Бондаренко й Арам Балаян, лідери команди, зробили по 3 результативні дії, проте Родіон Кеворков забив і оформив покер із асистів. Ця звитяга для Unknown Sporting стала другою в сезоні. 

Пресслужба R-Cup