3:3 між AFC Atletico Kyiv i FC LONTANO, синхронні успіхи трьох лідерів 1-ої ліги, ​Підсумки туру R-Cup XIII., R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

08.11.2023

3:3 між AFC Atletico Kyiv i FC LONTANO, синхронні успіхи трьох лідерів 1-ої ліги

08.11.2023

3:3 між AFC Atletico Kyiv i FC LONTANO, синхронні успіхи трьох лідерів 1-ої ліги

Вища ліга

Альфа 2 – 8 Friends Team

Friends Team завдяки звитязі над Альфа втримався в топ-3 перед своїм заключним матчем, у якому з прямим конкурентом посперечається за підсумковий фініш серед лідерів. У грі з одним із аутсайдерів «френди» не залишили можливості супернику для того, щоб дати інтригу, проте це, скоріш, був наслідок сміливого камбеку від Альфа з 0:2 із 12-ої по 13-ту хв. Номінальні господарі показали жагу до боротьби, зрівнявши рахунок у першому таймі, та подальша реакція Friends Team довела матч до завершення на користь команди Володимира Костюченка.

Сергій Чеберяк у зустрічі оформив 2+2 по гол+пас. В трьох матчах поспіль мінімум 4 результативні дії є нормою для Чеберяка. Ідентичну статистику в зустрічі показав Євген Яблонько. Він – наразі третій кращий гравець Вищої ліги й за забитими голами, й за сумою голів і асистів.

Вікторія 4 – 5 FC Meest TEAM

FC Meest TEAM продовжив безвиграшну серію Вікторії. І, наче, на відміну від гри з Если Шо, звітного туру Вікторія вже мала кращий збір. Так, без штатного голкіпера, та на матч із FC Meest TEAM команда приїхала двома четвірками. Серед гравців, що зібралися були й лідери: Віталій Бондзик, Максим Дручкив, Олександр Дударь. Цього всього не вистачило, щоб дістати залікові бали.

FC Meest TEAM грав з однією заміною, проте переважив своїм бажанням, у першу чергу. Слідом відзначимо виступ одного з гравців «містян». Богдан Чирка у кожній своїй команді в змаганні грає важливу роль. Звітного туру увійшов до списку кращих, оформивши хет-трик у першому таймі. Значною мірою, голи Чирки забезпечили проміжні 4:1 на табло. «Містяни» вели, всередині другого тайму Андрій Усенко зробив рахунок 5:1. Лише за 3 хв до завершення матчу Вікторія зібралася й у цей короткий ігровий проміжок втиснула 3 м’ячі. Дубль у складі Вікторії зробив Ярослав Телятник.

SALUTEM 7 – 3 GC SLAVSANT

Після успіху в матчі з GC SLAVSANT SALUTEM якнайкраще підготується до головного випробування в обличчі лідера, а в грі з «барберами» все прогнозовано проходило так, як це бачить фаворит. GC SLAVSANT, можливо, показав навіть більше конкуренції, ніж очікували. Особливо в першому таймі за рахунку 0:3 «барбери» відповіли двома прекрасними голами Богдана Бедя й Богдана Кириленка. Скоротили різницю, та в другій половині суперник це врахував. Сподобався виступ Станіслава Савченка зі стану харків’ян. Зі старту матчу партнери активно шукали Станіслава передачами в чужому штрафному майданчику. Савченко, як завершувач атак, записав до свого активу покер.

Если Шо 10 – 2 FC MAXIMUS

Если Шо результативно обіграв FC MAXIMUS і практично піднявся в верхню частину таблиці. Щоб залишитися в Вищій лізі на наступний сезон, команда зробила достатньо: виграла чи відібрала очки майже у всіх сусідів по таблиці, набрала максимум очок у іграх із командами, які прямо зараз ідуть на одну й на дві сходинки вище. Звітного туру Если Шо стартував із дублю Степана Кошки.  Діяв так впевнено, що це здавалося від нього лише початком. Але FC MAXIMUS відіграв один гол на 9-ій хв зусиллями капітана Максима Скрипки. Номінальні гості не повернулися в гру, пропустивши в першому таймі ще чотири рази. До перерви Скрипка оформив дубль за FC MAXIMUS. У складі Если Шо хет-трик оформив Юрій Дзьома.

AFC Atletico Kyiv 3 – 3 FC LONTANO

Якщо дивитися на AFC Atletico Kyiv, як на претендента на топ-3, то команда звітного туру мала обіграти FC LONTANO, аби до заключної зустрічі підійти тим, хто готовий буде скористатися можливою нічиєю MLP Co й «френдс». Однак AFC Atletico Kyiv зіграв унічию. Здається, що подаємо цей результат, як невдачу «матрацників», хоча, з іншого боку, FC LONTANO є лідером таблиці й майже кожен учасник вважав би нічию за певний успіх. Тільки не в ситуації AFC Atletico Kyiv. Суперник переживав свій не найкращий збір, і «матрацники»  перед грою потроху усвідомлювали, що дійсно шанси примножаться, якщо тиснути дужче, ніж казав тренер.

FC LONTANO без Сергія Макаренка, Олександра Карбули, Артема Щура й кількох гравців, які завжди готові були підсилити з лави запасних розпочав цю зустріч із двох пропущених голів. Владислав Лясота на 9-ій хв вивів номінальних господарів уперед. Олег Бондарчук на 17-ій хв подвоїв перевагу. Дебютант FC LONTANO Андрій Мар’євич відіграв 1 м’яч до перерви, та одна з перших атак суперника в другій половині завершилася голом Андрія Богача.

AFC Atletico Kyiv тримав у руках справжній скарб – перевагу в 2 м’ячі, та з плином часу хвилі розмили мрії про виграш, як малюнок на піску. FC LONTANO до камбеку привів дубль голкіпера Сергій Бутка. Біля чужих воріт вирішив 2 епізоди в кращих традиціях топових партнерів по команді. Важко уявити – як організатори обиратимуть кращого воротаря Вищої ліги. В ряду учасників наразі приблизно однакова кількість пропущених голів. Є воротарі, що вражають сейвами в рамці, як Терещук, є воротарі, що вражають у рамці й ефективні біля чужих воріт, як Байдак, а є воротарі, що вирішують долю цілих матчів, як Бутко.

Rangers 1 – 8 MLP Co

Картину звітного туру для Rangers зіпсували 2 моменти з видаленнями гравців команди, які пофарбували все в червоний колір замість того, щоб витримати композицію більш естетичною. Готовність «рейнджерів» тримала MLP Co в напрузі навіть, коли той лідирував 2:1. За проміжних 1:2 червону картку отримав голкіпер номінальних господарів Артем Горілий. Замінити воротаря нікому, а за проміжних 1:3 вилучення отримав капітан Олег Романчук. Без ключового гравця й голкіпера шансів триматися так же міцно не залишилося. MLP Co за хвилину після другого видалення забив двічі. Підсумкова перевага сягнула семи голів. Денис Митник у складі MLP Co оформив пента-трик.  

Перша ліга

LEFT COAST 1 – 2 Tech United

Команда з нижньої частини таблиці Tech United втрутилася в плани LEFT COAST замінити когось у топ-3 на фініші. Технічний задум Давида Гаделії зі складу номінальних господарів перекинути стінку зі штрафного закінчився контрвипадом «технарів» і пропущеним голом LEFT COAST на 25-ій хв. За 4 хв до завершення зустрічі втіхою став гол Андрія Шаманського. Він зрівняв рахунок, але команда не пішла далі проміжних 1:1, бо Артем Кучинський на 38-ій хв забив другий м’яч Tech United.   

OnlyFans Team 0 – 5 Royal Credit

Royal Credit незмінно займає перше місце і після звітного туру. Своїм успіхом в грі з OnlyFans Team Royal Credit мотивував двох конкурентів теж досягати успіху. Поки команда Ігоря Старушка своїми результатами мотивує вигравати переслідувачів, які мають стільки ж очок. Побачимо, чи зміниться це в одному-двох наступних матчах. Звітного туру гол+пас у складі Royal Credit оформив Андрій Красножон.

FC Goldmine 2 – 5 ФК Фокус

ФК Фокус пройшов випробування звітним туром, бо знову виграв. Солідна серія з шести виграних матчів поспіль сіє впевненість у «фокусників». FC Goldmine обіграли, ще зіграють із його сусідом по турнірному становищу, та це не буде проста гра. Як лідери, в матчі з FC Goldmine розкрилися на максимум Олександр Гибало й Владислав Рудешко. Обидва видавали схоже цього сезону. Гибало робить мінімум 2 результативні дії в п’яти турах поспіль. Рудешко в цій зустрічі оформив свій третій дубль із голів у чемпіонаті.

Inter Cars Ukraine 2 – 5 UID

Кожен наступний гол допомагав UID відчувати свою перевагу. Такі речі важливі особливо в кінцівках матчів. Inter Cars Ukraine у першому таймі поставив суперника в рамки. Номінальні гості виконували роль наздоганяючих при 1:2, однак за головний приз, 3 очки, не поборешся, коли твоя роль другорядна. Юрій Кацарський своїм дублем оформив для UID прохід у головний зал, де головна сцена. На головній сцені з середини другого тайму свою роль виконував капітан Андрій Максюта. Капітан – це не роль, а десь і покликання, тож, Максюта непогано відіграв автора хет-трику.

FC Inter Kyiv 5 – 3 ФК Акули

Очний матч своїх підопічних FC Inter Kyiv і ФК Акули тренер Олександр Андрєєв дивився онлайн. Звітний тур від «акул», як і минулий є прикладом готовності грати майже без замін, коли на лаві запасних є лише одна опція. В обох випадках команда зустрічалася з представниками топ-3. В матчі з FC Inter Kyiv номінальні гості двічі відігравалися. В моменті з третім голом уже повернули інтригу, але й проміжної нічиєї, й мінімальної різниці згодом вдавалося досягнути завдяки голам одного гравця. Віталій Сірченко оформив хет-трик у складі ФК Акули. FC Inter Kyiv, керуючись високою метою, виграв вдруге поспіль. Максим Кустов оформив 3 результативні дії в цій зустрічі.

FC Profi 9 – 3 Благора Інвест

Після успіхів команд із топ-3 FC Profi зупинився на тому, що цього сезону вже не позмагається за найвищі місця. Проте в останніх трьох зустрічах FC Profi не зупиняється й щоразу домінує. До двох звитяг над претендентами на нагороди звітного туру додав 3 очки в грі з Благора Інвест. Миті, коли Благора Інвест не помічав суперників у першій частині сезону пройшли. Невдача з FC Profi стала п’ятою поразкою поспіль. Євгеній Ільченко, Антон Доманський і Олексій Безпальчук зробили по 3 результативні дії в складі номінальних господарів.

FC Kyiv 5 – 3 Сталь

FC Kyiv одержав п’яту звитягу в сезоні. Одинадцята в таблиці, проте ця команда здатна відібрати очки будь-коли і в кого завгодно. Зарекомендувати себе таким вийшло в FC Kyiv цього сезону. Наступні результати на дистанції мають бути кращими. В останніх трьох турах помітно розкрилася важливість Олександра Зарицького для FC Kyiv. Тричі поспіль він робить по 2 результативні дії. Дублем у матчі зі Сталь відзначився Роман Андрущенко. Номінальні гості зрівняли рахунок із 1:3 завдяки великій праці на полі Дмитра Котельнікова. Всього забив 3 голи, а 2 реалізованих пенальті дозволили зрівняти на 37-ій хв. Та супернику ще вистачило часу, щоб двічі відповісти.

Друга ліга

Харків 1654 5 – 2 FC AppsFlyer

Харків 1654 у рішучій манері провів матч із головним переслідувачем у таблиці FC AppsFlyer. Номінальні гості теж наблизилися до топ-3 і зібралися хорошим складом, щоб виграти звітного туру й наздогнати «аматорс». Але в грі FC AppsFlyer тільки наздоганяв суперника, зменшуючи різницю до одного, а згодом до двох голів. Харків’яни зберегли за собою право ще позмагатися. В складі Харків 1654 звітного туру по дублю оформили Роман Мосейчук і Сергій Маркарян.

FC BILUX 3 – 2 FC PlastVan

FC BILUX уже в статусі команди з верхньої частини турнірного становища вийшов на матч із п’ятнадцятим у таблиці FC PlastVan, щоб продовжити свою безпрограшну до одинадцяти матчів. В останніх турах команда ще й виграє, тому зробити це знову теж було метою. FC PlastVan двічі перевірив суперника на вигорання, та FC BILUX справився. Дубль у складі FC BILUX зробив Ігор Гаврилюк.

FC Leaders 4 – 7 FC Legendary Amateurs

Звитягою над FC Leaders FC Legendary Amateurs перемістив інтригу в боротьбі за топ-3 на свої наступні 2 матчі. Звітного туру команда виконала завдання, перервала трьохматчеву серію без перемог. Винагорода – проміжне місце, на яке команда так сподівається на фініші. В матчі з FC Leaders знову відкрився дует Олександр Миславський-Євгеній Розка. Роками грали разом, тому взаємодіяти зараз не є чимось неочікуваним. На двох зробили 7 результативних дій. У складі FC Leaders по 3 бали по гол+пас набрали Роман Азацький і Микола Щесюк.

НІКОС-2 1 – 3 SOROKI TEAM

НІКОС-2 розпочав матч із SOROKI TEAM з того, що повинно додавати бадьорих настроїв. До складу повернулася голкіперка Ксенія Мельник, повернувся Вячеслав Абинякін і місце в грі, щоб додати сюди мислення Дмитра Сисоєва, забити можна знайти. Так вийшло на 12-ій хв, коли НІКОС-2 відкрив рахунок. Звітного туру «сороки» вже мали хороший збір, тому повернення на переможний шлях вважалося завданням, що треба виконати. Саме ця заявка на 3 очки мала успіх. Приємно вразив у складі SOROKI TEAM Антон Космачевський, який у другому таймі оформив переможний дубль.

Славутич 1 – 2 SC Favorit

У кінцівці сезону в Славутич є чіткий план, якого команда дотримується й псує нерви учасникам із топ-3. «Аматорс» Славутич обіграв, а звітного туру SC Favorit довелося не просто пересилити суперника, а самого себе. Звитяга над прямим конкурентом піднесла SC Favorit до висот, і цього туру суперник зробив усе, щоб лідер оступився. Він справився з швидким пропущеним голом від Максима Івашка й важкими, та що важливо, двома кроками дійшов до трьох очок. Андрій Остафійчук зрівняв рахунок на 20-ій хв. Олександр Стребков забив другий вирішальний м’яч за хвилину до завершення зустрічі.  

ФК Легіон 0 – 2 PIN-UP

ФК Легіон теж приготував для PIN-UP нелегке випробування. Більшу частину матчу номінальні гості задавалися питанням стосовного того, як забити цей перший важливий гол, який дасть опору. Відповідь знайшлася всередині другого тайму. Олег Романчук оформив дубль на 5 хв і приніс PIN-UP 3 очки.

FC BEER WAY 3 – 6 FC Rabona

FC Rabona за крок від того, щоб повернутися в верхню частину таблиці, що не сприймається як серйозне досягення, команда просто шукає свого місця в турнірному становищі на фініші. Кожен хотів би піднятися вище. В FC Rabona для цього є 3 матчі, більше, ніж у інших. З FC BEER WAY бачили номінальних гостей на їх природних обертах. Олексій Бондарь і Костянтин Василенко вирішили майже все попереду. 5:0 до середини другого тайму були вагомим аргументом на користь FC Rabona. Черговий маневр із камбеком від FC BEER WAY звітного туру не пройшов.     

Третя ліга

Unknown Sporting 3 – 7 Збірна Коміків

Збірна Коміків в статусі команди з топ-3 підійде до свого заключного матчу в сезоні. Суперники чекали осічки, та коміки виграли в Unknown Sporting. Павло Демченко провів свій найрезультативніший матч у чемпіонаті, оформивши покер. Unknown Sporting відкрив рахунок і питання про переможця залишав відкритим навіть, поступаючись після камбеку коміків. Тільки в заключні хвилини Демченко й партнери зробили необхідну для звитяги різницю.

Nunu-KyivGastroBar 9 – 3 Нове Життя

Nunu-KyivGastroBar проводить кінцівку таку ж, як і матчі, що привели до дострокового чемпіонства. В матчі з Нове Життя перший хет-трик у сезоні зробив Максим Шабельник. Всього в останніх двох матчах набирає не менше, ніж 4 результативні дії. Таку ж статистику звітного туру показав Владислав Удовін.

Old Friends 1 – 6 NOOSPHERE

Конкурент виграв, і NOOSPHERE попри свій успіх не повернувся в топ-3, та вирішальними будуть заключні матчі. Таких команда має на 1 більше. В грі з Old Friends до складу повернувся голкіпер Михайло Клекоцюк. Можливо, в вирішальні миті сезону команда розраховуватиме вже на двох воротарів, чия участь буде не менш важлива, ніж хороший збір у полі. Звітного туру хет-трик у складі номінальних гостей оформив Дмитро Андрійченко.  

Nexus 3 – 5 ЧА-ЧА-РАЗ

ЧА-ЧА-РАЗ постарався перервати п’ятиматчеву безвиграшну серію. Майже всю гру номінальні гості контролювали хід подій, лише в завершенні Nexus додав турбулентності, зменшивши різницю з чотирьох до двох голів. Роману Магді необхідні були забиті м’ячі, щоб залишитися в топі кращих бомбардирів Третьої ліги. Наприкінці зустрічі Магда відзначився двічі. В складі ЧА-ЧА-РАЗ гол+пас оформив Олексій Топал.

FC Vauriens 0 – 4 AppStudio

AppStudio одержав восьму звитягу в сезоні. Кандидатура команди на топ-3 не піддається сумнівам. Можливо, хтось із AppStudio претендуватиме також на звання кращого гравця сезону. Як щодо Мирослава Коцаренка? В матчі з FC Vauriens оформив гол+пас і загальна статистика по чемпіонату досить солідна.  

Буревій 4 – 4 Дружба

Дружба в першому таймі гри з Буревій забила 2 автоголи, а в другій половині відіграла різницю в 2 м’ячі. Камбеки від команди бачимо з такою ж частотою, як впевнені звитяги. 3 очки – не про звітний тур, але камбек вдався. Фініш у верхній частині таблиці стане для Буревій трохи прикрим, але закономірним результатом. Дружба перед своїм заключним матчем розташувалася на дев’ятій сходинці.

Пресслужба R-Cup