Підсумки 1-го ігрового тижня R-Cup XV, ​Підсумки першого ігрового тижня., R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

17 квітня

Підсумки 1-го ігрового тижня R-Cup XV

17 квітня

Підсумки 1-го ігрового тижня R-Cup XV

Вища ліга

ATL 0 – 5 ФК Нова Пошта

ФК Нова Пошта стартував у Вищій лізі з впевнених 5:0 на свою користь у матчі з ATL. В складі дебютанта змагання зібрані зіркові гравці, метою яких явно буде боротися за найвищі місця, тому й з першого туру важливим виглядало показати свої наміри звитягою над учасником, який своїми підсиленнями теж відкрито говорить про завдання рухатися в напрямку топу дивізіону. Відразу ж у першій грі ATL було важко командно пересилити такого суперника. ФК Нова Пошта з 12-ої хв почав доводити свою перевагу. Андрій Пашко відкрив рахунок, а зі стартом другого тайму номінальним гостям вдалося подвоїти перевагу. Другий м’яч провів Андрій Мар’євич. В кінцівці ФК Нова Пошта довершив успіх. Андрій Назаров записав до свого активу дубль.

Перша ліга

LEFT COAST 2 – 2 Крила Донбасу

Перший ігровий тиждень видався багатим на драматичні протистояння особливо в Першій лізі. Цей дивізіон подарував ряд матчів, у яких інтрига залишилася відкритою до самої кінцівки, тому вдячні всім учасникам за рішуче бажання конкурувати вже з першої гри. А відкрили серію інтригуючи протистоянь LEFT COAST і Крила Донбасу. Владислав Пасічник двічі виводив Крила Донбасу вперед. Один із голів видався особливо красивим, коли Пасічник відіграв опонента на фланзі й відправив м’яча в дальній верхній кут. Лефткостівський характер допоміг номінальним господарям зачепитися за підсумкову нічию наприкінці. Один із найрезультативніших гравців команди Михайло Ясінський завдав точного удару на 40 хв, чим приніс LEFT COAST заліковий бал.

OnlyFans Team 6 – 3 Благора Інвест

OnlyFans Team налаштувався на продуктивну турнірну дистанцію й розпочав відповідно з першої ж зустрічі. Нікіта Рибак повернувся до складу команди, яка, сподіваємося, зможе опиратися на його скіли по ходу всієї дистанції. Рибак був одним із тих, хто привів OnlyFans Team до звитяги над Благора Інвест, який завершував минулий розіграш на хорошій серії й мав її продовжити зі стартом нового чемпіонату. Колектив представив кілька підсилень, однак на високу результативність суперника до перерви відповів тільки раз. Євгеній Ващук зрівняв рахунок із 0:1 всередині першого тайму. Всередині ж другої половини проміжна нічия просто забулася – настільки OnlyFans Team впевнено йшов до трьох очок.

FC Profi 2 – 4 Developex

Developex добряче підсилився на новий сезон і стартував зі звитяги над FC Profi. Олександр Ус виступатиме в якості граючого тренера Developex цього чемпіонату. Як ще одне підсилення, виокремимо Анатолія Жихарєва. В класі команда додасть, що дозволить проходити потужних суперників і, може, зазирати значно вище в таблиці, ніж це було минулого розіграшу. Звітного туру номінальні гості довели свою перевагу до середини другої половини, коли різниця складала 3 м’ячі. В кінцівці зустрічі FC Profi зменшував різницю на табло, та суттєво це картини не змінило. Хіба що суперник залишився незадоволеним, що пропустив двічі наприкінці.

PIN-UP 0 – 0 UID

PIN-UP і UID тримали напругу в очному матчі до фінального свистка. Гра завершилася внічию, та видовища вболівальникам припіднесли ці учасники, ведучи безкомпромісну боротьбу ледь не за кожен підбір м’яча. PIN-UP підсилив ряд молодих гравців, таких же амбітних, як ті, що вже кілька сезонів виступають у складі команди в змаганні. Дехто з нових гравців мав шанси, щоб вразити ворота суперника, та в матчі була ціла серія з моментів, коли UID рятувала поперечина. Це трохи наближає до думки, що номінальні господарі були ближчими до трьох очок. Очевидно інше – для UID нічия в першій зустрічі є незадовільним результатом, бо перед колективом стоять високі завдання, а, зокрема, через кілька ігор, у яких не дорахувалася балів, команда фінішувала поза топ-3 минулого сезону.  

FC Rabona 5 – 5 Сталь

Наступний матч подарував шалений камбек і розв’язку. Сталь ідеально розпоряджалася своїми моментами до 11-ої хв. У цей відрізок номінальні гості забили 4 голи FC Rabona, який у ті миті, наче перебував у якомусь стані невагомості. Лише наприкінці першого тайму виник момент, який запалив у команді характер. Олексій Бондарь відіграв один м’яч. Із цієї «іскорки» розрісся неймовірний камбек. Віталій Куянов оформив дубль зі стартом другої половини. На куражі FC Rabona не просто зрівняв, а й вийшов у лідери. Уявіть – як після цього зібратися супернику Сталь, який вів 4:0, однак наприкінці гри вже поступається 4:5. Втім номінальні гості знайшли свою нагоду й звели матч до підсумкової нічиєї. В складі Сталь двічі відзначився Євген Богатирьов.

FC Meest Team 4 – 4 FC AppsFlyer

Результативною нічиєю завершився матч між учасниками, які прийшли в Першу лігу зі стартом нового розіграшу з різних дивізіонів. FC Meest Team вбачає, що саме тут поставить перед собою найвищі завдання після виступів серед найсильніших. FC AppsFlyer нещодавно здобув два перших місця, та не втратив запалу, бо дистанція в новому дивізіоні і є суцільною мотивацією. Обидві команди також підсилилися. У складі «містян» кожен із дебютантів польових гравців відзначився голом, хтось – навіть двома. Та номінальні господарі по ходу матчу відігравалися після того як Віктор оформив дубль всередині першого тайму. Перевагу FC AppsFlyer втратив за хвилину до перерви. Павло Зайцев і Богдан Бедь привели «містян» до камбеку. В другій половині вже вони переважали суперника за рахунком на табло. Бедь відзначився двічі, та FC AppsFlyer у кінцівці здобув нічию. Дебютант колективу в змаганні Ростислав Гурін зробив рахунок 4:4, відзначившись зі штрафного, який сам і заробив.     

Друга ліга

Альфа 1 – 5 NOOSPHERE KYIV

NOOSPHERE KYIV на папері в першому турі мав серйозний виклик в обличчі суперника Альфа, який минулого сезону виступав у вищому дивізіоні, ніж команда Володимира Войсовича, та саме дубль капітана номінальних гостей на старті зробив вхід NOOSPHERE KYIV у звітну гру таким, що згодом команда діяла вже окрилена стартовим успіхом. Альфа зробив рахунок 1:2 на 10-ій хв після реалізованого пенальті Володимиром Паскаленком. Пропущений м’яч не вплинув на номінальних гостей. Вони не просто встояли, а й явили перфоменс ще одного свого гравця. Артем Марчук довершив успіх своїм хет-триком. Марчук нещодавно з’явився в складі NOOSPHERE KYIV й зараз є  по-справжньому цінним активом колективу.

NoName-Konteyner Bar 3 – 5 FC BILUX

Об’єднаний в одну команду NoName-Konteyner Bar матч першого туру розпочинав не в повному складі, проте тримав рівень конкуренції й до перерви змушував суперника FC BILUX відіграватися. Номінальні господарі повели на 16-ій хв після того Сергій Копач знайшов шпарину між ближнім кутом і голкіпером. FC BILUX відповів голом Олександра Шестерньова за хвилину, й саме граючий тренер вів до підсумкового успіху протягом усього другого тайму. FC BILUX не дозволив супернику знову лідирувати, розвинув перевагу в 2 голи, та й NoName-Konteyner Bar завдяки дублю Олександра Нехаєнка закамбечив. Рахунок став 3:3 на 38-ій хв. FC BILUX вистачило наступних двох хвилин, щоб знову відірватися й оформити 5:3 на свою користь. Шестерньов зробив хет-трик, віддав 2 асисти, взявши участь у всіх забитих м’ячах.

AFC Footballers 5 – 5 AppStudio

AFC Footballers і AppStudio підійшли до нового сезону з підсиленнями в своїх складах. В очному матчі цих учасників була зафіксована результативна нічия, й ігрові перипетії не залишилися без результативних дій від новачків. До середини першого тайму колективи вже реалізували свої шанси. Євген Лобанов дублем приніс проміжний камбек AFC Footballers із 0:1. Але й суперник AppStudio не поступався й до перерви вирівняв ситуацію. AppStudio підсилився кількома молодими й амбітними гравцями. Один із них, Дмитро Суворов, записав до свого активу другий забитий м’яч у грі на 24-ій хв. Підсилення «футбольорів» Дмитро Андрусенко у відповідь теж відзначається двічі. Номінальні господарі вийшли в лідери. Мали 5:4 на свою користь за 2 хв до завершення зустрічі. Мирослав Коцаренко минулого сезону відповідав за найважливіші голи для AppStudio. Старт нового сезону видав таким же, зробивши на табло 5:5.

Славутич 3 – 4 FC MAXIMUS

FC MAXIMUS видав звитягу в своїй дебютній грі в Другій лізі, обігравши дуже незручного суперника Славутич. До того ж, обидві команди тренує Сергій Цибенко, тому певна атмосфера можливого дербі була присутня. Номінальним гостям відчувати себе більш розкуто допоміг швидкий забитий м’яч, який до свого активу записав Яков Лапин. Славутич відповів красиво. Номінальні господарі перехопили вкидання від голкіпера суперників, і Владислав Огієвський спрямував м’яча в дальній кут. Проте кінцівку першого тайму забрали суперники, відзначившись двічі. Один із голів забив Максим Скрипка. Після розіграшу стандарту потужним ударом вразив дальній верхній кут. У другій половині Лапин збільшив перевагу FC MAXIMUS до трьох м’ячів. Славутич остаточно цей матч ще не віддав і полоскотав нерви супернику, зменшивши різницю до мінімальної.

Харків 1654 2 – 7 FC Goldmine

FC Goldmine новий сезон розпочав зі звитяги. В цьому розіграші перед командою стоятиме завдання боротися за найвищі місця, підніматися вище дивізіоном. Самому FC Goldmine необхідний серйозний виклик, щоб демонструвати свій максимум. Харків 1654 не впорався з амбіціями суперника, проте й не давав номінальним гостям закрити інтригу, коли всередині другого тайму рахунок став 3:0. Харків’яни емоційно зустріли черговий пропущений м’яч, хоч і на нього змогли відповісти. Більшого не досягли, а FC Goldmine розвинув у кінцівці перевагу. Валентин Осколок зробив 3 результативні дії.

ФК Акули 1 – 1 FC Leaders

ФК Акули й FC Leaders у першому турі відшукували смак знайомої боротьби, входили в новий розіграш. На 28-ій хв номінальні гості вийшли в лідери. Голкіпер Вадим Поляков довгим пасом знайшов Антона Гусєва, й м’яч дивовижним чином влетів у ворота ФК Акули. В воротах «акул» звітного туру дебютував Андрій Рудь. Дебют видався на славу, голкіпер зробив кілька неймовірних сейвів, які завадили супернику забити більше, ніж одного разу. Свій момент «акули» реалізували наприкінці, коли загравали п’ятого польового. Максим Кустов взяв на себе ініціативу завершити позиційний розіграш. На удар із правої готовим був реагувати Поляков. Скоріш, він відбив би удар Кустова, та м’яч пішов за іншою траєкторією після рикошету від одного з гравців FC Leaders.

Третя ліга

ЧА-ЧА-РАЗ 3 – 1 СК «Софіївський»

ЧА-ЧА-РАЗ у першому турі зустрічався з суперником, із яким минулого сезону виступав у Другій лізі. Обидві команди зі стартом нового розіграшу запаслися порціями мотивації, щоб вирішувати турнірні завдання. Номінальні господарі опиралися на підказки Владислава Пясецького з бровки,  поки головний тренер Олександр Кульша відновлюється після операції. Тому додаткова мотивація колективу полягала в тому, щоб присвятити 3 очки наставнику. ЧА-ЧА-РАЗ впорався з завданням, не забувши про притаманний собі характер. СК «Софіївський» повів на 10-ій хв після голу Віталія Турченка. Перед перервою суперники зрівняли зусиллями Юрія Березіна, а в другому таймі провели ще 2 «сухі» м’ячі.

Denon 2 – 3 Old Friends

Old Friends неочікувано обіграв Denon, хоча зі стартом зустрічі хід подій мав би складатися за сценарієм номінальних господарів після їх голу на 5-ій хв, який забив Віталій Краснянський. Old Friends опирався за звичною собі манерою, вирізняючи власну непоступливість із-поміж інших якостей. На 13-ій хв команда зрівняла рахунок. Проміжний успіх у другій половині перетворила в підсумкові 3 очки, забивши ще двічі. Олександр Іванов взяв участь у всіх забитих голах, оформиши гол+2 асисти.

FC BEER WAY 4 – 2 Nexus

FC BEER WAY у Третій лізі стартував із яскравої звитяги над Nexus. Шлях до трьох очок команда розпочала з двох красивих м’ячів від Дмитра Рябченка й Олександра Демянчука, які вражали дальні верхні кути, пробиваючи з лівої. Ці голи так завели номінальних господарів, що пропущений м’яч у роздягальню не позначився на їх впевненості. В другій же половині ініціативу взяв капітан FC BEER WAY Сергій Головань, який записав до свого активу переможний дубль.

ФК Гора 2 – 5 Буревій

Непростим видавався матч для Буревій із ФК Гора, й їх очна зустріч у першому турі могла завершитися знову осічкою команди номінальних гостей, але вони зібралися і в потрібний момент повернули хід на подій на свою користь. Вирішальна мить настала наприкінці, коли рахунок був нічийним 2:2. Буревій відігрався з 0:1, вийшов уперед, але суперник не відпускав, встановивши паритет. Віталій Колядич оформив дубль у складі ФК Гора. В ході заключних хвилин вирішував уже Буревій. Колектив реалізував цілих 3 шанси й створив комфортну перевагу. В складі Буревій 3 результативні дії зробив Руслан Фролов.  

FC SICH Kyiv 10 – 1 FC Vauriens

FC SICH Kyiv новий сезон розпочав результативно, й у складі номінальних господарів так сяяв Олександр Муртазалієв, що потрібно винайти спеціальні окуляри «Муртазалієв-Glasses», аби впоратися з сяйвом досвідченого гравця. А на полі він усе бачив чітко: шлях команди до трьох очок і де самому чекати на м’яч, щоб у підсумку оформити пента-трик. FC Vauriens відкрив рахунок, однак швидко загубив нить, яка вела б колектив далі цим матчем.

ФК Легіон 1 – 1 Unknown Sporting

ФК Легіон і Unknown Sporting вперше в змаганні зіграли внічию, а Unknown Sporting із четвертої спроби здобув залікові бали в матчі з цим суперником. При чому, номінальні гості зробили це наприкінці гри. Ярослав Бондаренко, мабуть, докладно вивчав тему «Як приносити очки команді», бо вже не вперше цей гравець відзначається м’ячами, що приводять до набраних залікових балів. US відповів наприкінці на гол Кирила Лук’янченка на 15-ій хв. «Легіонери» втратили максимальний результат. Цей сезон вони пов’язують із серйозними завданнями для себе, вирішення яких неможливо без звитяг, однак першу в новому розіграші поки відклали на наступний матч.  

Нове Життя 4 – 1 Дружба

У дербі Третьої ліги цього разу сильнішим виявився Нове Життя. Номінальні господарі запропонували більше ефективних командних рішень і опиратися на допомогу нових-старих гравців теж могли. Дружба постала в дещо експериментальному складі, бо з’явилися нові гравці, а взаємодіяти в першому ж матчі з більш досвідченими було складним завданням. Складнощів номінальним гостям додали також 2 швидкі пропущені голи. Дружба забила вперше всередині першого тайму. Суперник уже був на коні. Двоє гравців Нове Життя Микита Винокур і Віталій Макаренко оформили по 3 результативні дії.

Пресслужба R-Cup