Підсумки 11-го ігрового тижня й заключних матчів 1/8 фіналу кубку, Підсумки 11-го ігрового тижня й матчів 1/8 фіналу кубку., R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

28 лютого

Підсумки 11-го ігрового тижня й заключних матчів 1/8 фіналу кубку

28 лютого

Підсумки 11-го ігрового тижня й заключних матчів 1/8 фіналу кубку

Вища ліга

ФК Фокус 6 – 3 FC Meest TEAM

ФК Фокус на ще один матч у другій половині розіграшу приїхав не з кращим збором. Звітного туру в матчі з FC Meest TEAM «фокусники» мали 2 заміни, проте також мали гравця, який робив різницю. Традиційно таким виступає Сергій Гибало, якого не бачили на полі кілька турів. Цього разу в ФК Фокус був Антон Росс, який не тільки в парі з Гибалом підносить команду до рівня високої конкуренції, а й сам може це робити. Хоча вцілому Росс відзначився не тільки результативними діями, які привели до 3 очок. Зі стартом другого тайму номінальні гості лідирували в 1 гол, а Росс у такому становищі своєї команди не забив пенальті. Перед тим ще записав до пасиву автогол, але згодом привів ФК Фокус до камбеку. Олександр Гибало зрівняв рахунок із 2:3, а Росс долучився до наступних трьох м’ячів.

Friends Team 8 – 1 FC Inter Kyiv

Friends Team одержав четверту звитягу поспіль, але звітний тур був свого роду особливим, адже суперником виступав колектив, який теж тренує Олександр Андрєєв. Тренер спостерігав за грою Friends Team і FC Inter Kyiv із трибуни, поки учасники зустрічі покладалися на свої клас і вміння. Номінальні господарі зі старту означили, що рухатимуться до максимального результату, прагнучи наздогнати лідера. Сергій Чеберяк відрив рахунок на 2-ій хв, та на перерву команди пішли за рівного рахунку. Наприкінці першого тайму FC Inter Kyiv зрівняв рахунок голом Дмитра Курілова. М’яч номінальних гостей пришвидшив появу наміру з боку «френдів» розвинути перевагу, чим вони успішно займалися весь другий тайм. Friends Team подарував вболівальникам кілька красивих голів, залишившись другим головним претендентом на першу сходинку. Після матчу «френдс» і FC Inter Kyiv зробили спільне командне фото. Боротьба залишилася на полі, а обидва учасники гри між собою на суцільному респекті.

MLP Co 8 – 1 AUTOENRGY

MLP Co звик проводити цілі сезони в Вищій лізі, коли матчі, в тому числі, з конкурентами, доводиться грати приблизно з однією четвіркою на лаві запасних. У таких випадках від команди потрібна відмінна фізична готовність, бо наприкінці, іноді, доводиться докладати ще більших зусиль, якщо такий перебіг подій пропонує суперник. У суперника AUTOENRGY звітного туру збір був схожий за кількістю гравців, однак участі в матчі не брав той, хто підніс команду до рангу топа найвищого дивізіону. AUTOENRGY грав без Рената Мірошнікова. Адаптований до різних сценаріїв MLP Co підсилив свою впевненість, забивши першим. Для номінальних господарів вимальовувалася перспектива збільшувати перевагу, й у цій зустрічі вони справилися з реалізацією моментів, що стало ключем успіху. Денис Митник на реалізував на покер, Богдан Зінгель зробив 3 результативні дії.

Royal Credit 1 – 7 ATL

ATL завжди збирає на трибунах чимало своїх вболівальників, і вони підтримують так палко, що гравці вбирають у себе енергію й спрямовують її на суперників. Перед звітним туром команда здобула важку нічию, та в матчі з Royal Credit по-справжньому розправила крила. Номінальні господарі зі своїм чітким баченням того, що треба робити й чого досягти почали робити перші кроки в матчі. Віталій Лимар відкрив рахунок на 4-ій хв. І другий крок Royal Credit зробив би, та перевага трималася приблизно хвилину. Олексій Коваль зрівняв рахунок, а наприкінці першого тайму й всередині другого себе проявив гравець, який нещодавно підсилив ATL. Дмитро Деркач оформив ключовий дубль, і рахунок став 3:1, після чого номінальним гостям варто лише було спіймати трохи куражу й стати невразливими. Принаймні, біля воріт суперника відчувалася перевага ATL. За Деркачем дубль оформив також Данило Костишин.

FC Fenix 1 – 4 FC LONTANO

FC LONTANO згуртувався, щоб здобути результат у матчі з іншою командою Вищої ліги, яка до звітного туру не мала жодної поразки. FC Fenix проводить перший сезон у змаганні й відразу ж посуває деяких конкурентів. Учасники звітної зустрічі змагалися за збереження проміжного місця в топ-3 чи вхід до трійки лідерів. Долучитися до неї було одним із міні-завдань FC LONTANO на шляху до великого успіху. Номінальні гості провели всі свої голи за однією супер-робочою схемою. FC Fenix здобуває результат, показуючи індивідуальну силу своїх гравців, для яких хет-трик чи покер у Вищій лізі є звичайним робочим викликом. Однак FC LONTANO почав діяти в штучній більшості й робив це дуже успішно. Ярослав Заворотний із двома партнерами доставляли м’яча ближче до чужих воріт. Одержавши у фланзі, Сергій Степаненко віддавав миттєвий пас на Дмитра Кульгука, який відправляв м’яч у ворота. Степаненко віддав 4 асисти на покер Кульгука. FC LONTANO щоразу прощупував суперника з п’ятим польовим і записав до свого активу яскраву звитягу.

AFC Atletico Kyiv 4 – 0 Если Шо

AFC Atletico Kyiv уже здобував яскраві звитяги й, очоливши таблицю, команда виставляє на перший план підсумковий результат, а час для яскравих звитяг ще прийде. «Френди» виграли свій матч і наздогнали «матрацників» у таблиці, тому від конкурента знову потрібно було відриватися. У першому таймі номінальні господарі роздивилися суперника Если Шо, після чого реалізували 4 моменти. Вадим Щирба й В’ячеслав Гераскевич зробили по 3 результативні дії. Граючий тренер AFC Atletico Kyiv Олександр Кульша після місячної паузи повернувся на поле з забитим м’ячем. Відзначився голом наприкінці.

Перша ліга

Альфа 1 – 2 Developex

Developex підтверджує одне з очікувань, а саме те, що в другій половині розіграшу команда частіше чіплятиметься за очки, щоб залишитися в Першій лізі й рости до рівня, який у подальшому  поставить перед колективом високі завдання. Альфа поступився вп’яте поспіль. За цією серією команди сумно спостерігати, та другий за рангом дивізіон невблаганно пропонує конкуренцію щотуру й навіть якийсь невеликий нюанс може позначитися на результаті. Номінальні господарі звітного туру хотіли виправити своє становище й виграти. Вийшли в лідери, та пропустили двічі. Віталій Лимар оформив дубль у складі Developex.

Благора Інвест 2 – 1 Сталь

Благора Інвест виграв вп’яте в сезоні. Попереду ще немало матчів, Благора Інвест місяць не програє, й вдала серія може продовжуватися. Якщо оптимістичні очікування справляться, то команда, може ще й посуне когось із учасників, який розпочинав сезон як претендент на найвищі місця. Сталь зараз обіграти непросто. Команда вийшла з тіні невдач, однак результативність Дмитра Котельнікова, який почав забивати, цього туру не допомогла набрати очки. Номінальні гості скоротили різницю до мінімальної в другому таймі. В складі Благора Інвест гол+пас оформив Євгеній Ващук.

PERUN 5 – 1 LEFT COAST

PERUN уже серед лідерів, а LEFT COAST у другій частині сезону підкрався ближче до учасників, які змагаються за топ, тому збирався звітного туру резюмувати свої останні успішні виступи набраними очками в матчі з командою, що вдало поєднує клас і досвід. Номінальні господарі добре зібралися, щоб відповісти на амбіції суперника на полі. LEFT COAST відчував дискомфорт через велику кількість фолів. Ще за 7 хв до завершення першого тайму мав 5 фолів і не міг дати більше боротьби, тиску в окремих епізодах. Однак наприкінці першої половини LEFT COAST сфолив ще двічі. З двох дабл-пенальті PERUN забив один. Євгеній Курочка влучив у стійку, а Дмитро Косьмина свій дабл-пенальті реалізував. Завдяки цьому голу PERUN збільшив перевагу до двох голів. LEFT COAST відіграв 1 м’яч у другій половині, міг повернутися, та в рамці суперника надійну гру показав голкіпер Олександр Адальєв.

UID 4 – 1 FC Legendary Amateurs

UID із середини таблиці дістав претендента на топ-3 FC Legendary Amateurs. Номінальні господарі, одержавши 3 очки, зробили положення суперника в контексті боротьби за високі місця сумнівним, адже тепер і сам UID, ідучи восьмим у таблиці, відстає від п’ятого «аматорс» лише на 2 залікові бали. Підсумковий рахунок на користь UID покером на полі втілив граючий тренер Олександр Ус. В активі Уса один із найяскравіших індивідуальних виступів туру. З цим суперником, без своїх лідерів «аматорс» лише виймав м’яча з сітки. Особливо далася взнаки відсутність у рамці Михайла Головатюка.

Tech United 3 – 0 FC MAXIMUS

Для Tech United весь цей сезон, як унікальний шанс, який команда сама собі дала, тому в окремому матчі не скористатися можливістю повернутися в топ-3 «технарі» не могли. Зі свого боку FC MAXIMUS робив усе, щоб бажання «технарів» залишилося тільки бажанням. Граючий тренер Сергій Цибенко повернувся до складу й команда зібралася. Старалася надиктовувати рівний перебіг подій у першому таймі, та суперник узяв гору. Артем Кучинський оформив переможний дубль за Tech United, команда продовжує рухатися до виходу в найвищий дивізіон.

SC Favorit 3 – 1 FC Profi

У SC Favorit є чітка мета фінішувати першим і раз по раз команда демонструє відповідний результат. Для конкурентів колектив з кожним матчем стає більш недосяжним, особливо, коли SC Favorit обігрує іншого претендента в очному матчі. FC Profi приїхав не в оптимальному складі, й після цієї гри вже сам наздоганятиме топ-3. В складі номінальних господарів хет-триком відзначився Вадим Бурляй. Ще один переконливий матч у виконанні наближає гравця, можливо, до однієї з індивідуальних відзнак за підсумком сезону.

Друга ліга

Харків 1654 0 – 0 ЧА-ЧА-РАЗ

Харків 1654 й ЧА-ЧА-РАЗ завершили свій матч нульовою нічиєю. Харків’яни вже «наїлися» минулими нічийними результатами, та й цього разу максимальний результат оминув. Суперник по звітному туру ЧА-ЧА-РАЗ зараз проходить етап, коли зростає саме на таких результатах. Після матчу наставник Олександр Кульша скаже, щоб бажання змагатися на цьому рівні в команди безмежне, тільки нічиїх мало, тому команда в заключних турах намагатиметься це підправити.  

NOOSPHERE KYIV 1 – 3 FC Leaders

FC Leaders не припиняє забирати собі максимальний результат. В останніх успіхах команди особливе місце займає Анатолій Веремчук, чиї забиті м’ячі виступають головним аргументом у здобутті трьох очок. У матчі з NOOSPHERE KYIV Веремчук забив красивий гол зі штрафного. Відкривав рахунок і подвоював його в першому таймі. Довершив успіх FC Leaders Микола Денисович у другій половині.

SOROKI TEAM 0 – 5 FC BILUX

FC BILUX також розвиває свою переможну серію. Черговою звитягою команда закріпилася в ряді міцних учасників, які тримають свій рівень. Підсумувати такі виступи команді хотілося б боротьбою за найвищі місця наприкінці, проте й хорошою мотивацією слугуватимуть наступні матчі, в яких зробити переможну серію тривалішою. Всі учасники, що йдуть нижче, ніж SOROKI TEAM не хочуть спускатися нижче дивізіоном, тому «сорокам» дуже потрібні очки. Звітного туру команда зазнала невдачі. Наступні ігри визначать місце колективу в наступному розіграші.

Славутич 3 – 1 FC AppsFlyer

Найгучніший результат звітного туру в Другій лізі здобув Славутич, який, будучи учасником із нижньої частини таблиці, обіграв лідера FC AppsFlyer. Кілька турів говорили про те, що FC AppsFlyer рухається до дострокового чемпіонства. Перед звітним матчем команда виграла 9 разів поспіль, однак зустріла суперника, який претендентам на високі місця часто псує нерви. В цьому справжня сила Славутич. Номінальні господарі, а конкретно один із гравців Максим Івашко, навіть змусив ностальгувати організаторів, коли поставив крапку в зустрічі, зробивши рахунок 3:1. Івашко втік від від одного з найнебезпечніших гравців суперника й вразив ворота. Окремо виділимо також Владислава Огієвського, який у цій зустрічі захищав ворота. Зі своїм завданням прекрасно справився. FC AppsFlyer грав без кількох лідерів, але приїхали гравці, які, здається, ідеально б їх замінили, та не цього туру.  

Крила Донбасу 4 – 0 FC BEER WAY

Крила Донбасу до вирішальних матчів сезону підійдуть у своїй найкращій формі. Про це говорить третя звитяга поспіль. Звітного туру Крила Донбасу обіграли FC BEER WAY, голкіпер якого Андрій Рудь часто виручав і залишав номінальних гостей у грі, та забиті голи суперником із середини другого тайму остаточно з’ясували команду, яка набере 3 очки. Олександр Майстренко взяв участь у голах, які встановили комфортну перевагу. Зробив 3 результативні дії.

ФК Акули 2 – 2 AFC Footballers

ФК Акули не розгубився, пропустивши першим у матчі з AFC Footballers. Номінальні гості відкрили рахунок на 7-ій хв після красивого голу Олега Чередника, який прокинув м’яча повз суперника й вразив дальній кут. «Акули» зберегли переможний настрій й всередині другого тайму провели відрізок із двох голів, на які асистував Максим Романов. Однак шлях до звитяги перекрив автогол капітана Юрія П’яскорського. Юрій є одним із лідерів «акул» і заслуг перед командою результативними діями в ворота суперників, а також у плані емоцій, які заряджають, має значно більше.

Nunu-KyivGastroBar 0 – 4 FC Goldmine

FC Goldmine подолав невдалу серію в собі й звітного туру повернувся на поле командою, яка виграє. Четверта команда таблиці обіграла учасника з середини турнірного становища Nunu-KyivGastroBar і зберегла свою проміжну сходинку. Номінальні гості показали готовність протистояти сильним сторонам суперника. Валентин Осколок оформив дубль у першому таймі, а партнери довершили успіх.

Третя ліга

Буревій 2 – 2 Nexus

У парі, переможець якої продовжив би переслідувати учасників, які зараз змагаються за топ-3, була зафіксована нічия. Nexus відкрив рахунок уже на 1-ій хв зусиллями Романа Магди. Номінальні господарі вийшли такими ж налаштованими й після гол+пас Антона Кривенка зрівняли й почали лідирувати до перерви. Гол, який приніс нічию, Nexus забив наприкінці. Роман Магда оформив дубль.

Нове Життя 0 – 5 Denon

Denon забив 5 «сухих» м’ячів у ворота Нове Життя. Чекаючи важкої гри, номінальні гості зібралися, та суперник, на відміну від минулих турів, дав менше конкуренції зі свого боку. Denon відкрив рахунок на перших секундах й перевага по ходу матчу перейшла до номінальних гостей. Саба Сірадзе оформив 3 результативні дії в складі Denon.

ФК Гора 5 – 5 ФК Легіон

Виступ ФК Гора звітного туру можна назвати перфоменсом, адже команда в матчі з ФК Легіон і відігравалася, й лідирувала, й вцілому переживала різні емоції. «Легіонери» провели черговий матч, насичений забити голами й цікавий для вболівальників, однак найголовнішого, а саме максимального результату, ФК Легіон не здобув. У першому таймі втратив перевагу в 2 м’ячі, в другій половині двічі мінімально лідирував, але наприкінці вже сам відігравався. Ігор Зайцев із асисту Ярослава Решетянка забив 5-ий гол номінальних гостей. У складі ФК Гора покер оформив Юрій Головко.

Unknown Sporting 1 – 3 NoName

Юрій Пророченко в другому турі поспіль розрядив ліву ногу й забив красивий гол. На 7-ій хв. Пророченко вивів Unknown Sporting уперед у матчі з NoName. Номінальні гості ставили за мету повернутися в топ-3, та після голу суперника завдання значно ускладнювалося, бо US в останніх турах демонстрував неабиякий характер. Звітного туру ще й збір був кращий, однак NoName швидко зрівняв рахунок. Так же швидко, на тій же 8-ій хв Олег Дмитрук відзначився вдруге. В другому таймі Дмитрук закріпив перевагу. Один із голів вийшов не менш красивим, ніж у суперника, коли Дмитрук обійшов майже всіх гравців Unknown Sporting і вразив дальній кут.

Райффайзен Банк 1 – 4 AppStudio

AppStudio обіграв другого прямого конкурента. Лідерство команди не піддається апеляціям станом і на звітний тур. Райффайзен Банк приїхав майже з ідеальним збором, але зараз уже сконцентрується на поверненні в топ-3. AppStudio в сезоні має додаткову опцію в обличчі Олексія Новіка. Чекали його появи. В першому таймі Новік оформив дубль, допомігши команді зробити проміжні 3:0. На гол Андрія Федорчука з Райффайзен Банк наприкінці зустрічі AppStudio відповів забитим м’ячем Андрія Клочка.

Дружба 0 – 3 FC Vauriens

FC Vauriens протистояв Дружба, яка приїхала з однією заміною й без штатного голкіпера. З таким збором номінальним господарям було важко протистояти бажанню FC Vauriens виграти вчетверте в сезоні. Результати команди змінюються невдачами, тому FC Vauriens розглядав незбір суперника, як свій шанс. Номінальні гості оформили 3 м’ячі в другому таймі. Артем Бублик забив двічі.

НІКОС 1 – 2 FC SICH Kyiv

FC SICH Kyiv зустрів із боку НІКОС небажання віддавати очки, тому гол Дмитра Анишка на 4-ій хв виглядав дуже цінним для номінальних гостей, адже вдруге дотиснути суперника, збільшити перевагу виявилося непросто. Звітного туру до складу НІКОС повернулася голкіперка Ксенія Мельник, порятунків якої вистачало, щоб тримати напругу в матчі до середини другого тайму, коли FC SICH Kyiv подвоїв перевагу. Наприкінці Павло Федій відіграв 1 м’яч. Напруга для FC SICH Kyiv повернулася, та він втримав мінімальну різницю.

1/8 фіналу Кубку R-Cup Winter 2024

Крила Донбасу 2 – 2 FC BILUX (пен. 1:3)

Крила Донбасу й FC BILUX перенесли очні зустрічі в змаганні на формат кубку. На 11-ій хв четвертої очної зустрічі Богдан Цюпа вивів номінальних гостей уперед. Крила Донбасу традиційно підсилилися на кубок і один із гравців, який підсилив команду, Микола Роянов взяв участь у камбеці, віддавши 2 асисти. FC BILUX зумів перевести гру в серію пенальті після того як забив Сергій Моторний. Єгор Степаненко провів другий гол Крила Донбасу в грі, та в серії свій удар не реалізував. FC BILUX пройшов у чвертьфінал.

AppStudio 6 – 2 SOROKI TEAM

AppStudio підсилився на кубок Євгеном Яблоньком і Сергієм Чеберяком. У 1/8 фіналу AppStudio зустрічався з SOROKI TEAM, який приїхав із малим збором. Тим не менше, зміг відкрити рахунок на 8-ій хв зусиллями Артема Космачевського. Та за хвилину номінальні господарі зрівняли, а до завершення першого тайму відзначилися ще тричі. В другій половині перевага збільшилася. Яблонько оформив 3 результативні дії. В 1/4 фіналу AppStudio зіграє з FC BILUX.

Пресслужба R-Cup