Підсумки 14-го ігрового тижня R-Cup Winter 2024, Підсумки 14-го ігрового тижня., R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

20 березня

Підсумки 14-го ігрового тижня R-Cup Winter 2024

20 березня

Підсумки 14-го ігрового тижня R-Cup Winter 2024

Вища ліга

Duzain-Fasad 2 – 5 ФК Фокус

ФК Фокус одержав 3 очки в своєму заключному матчі сезону, обігравши учасника, що замикає таблицю Duzain-Fasad. «Фокусники» гарантували собі участь у найвищому дивізіоні серед найсильніших на наступний розіграш. Звітного матчу, до середини його першого тайму ФК Фокус відірвався в 3 «сухі» м’ячі, щоправда з характером «дизайнери» таки не відпустили суперника, до 24-ої хв зменшивши різницю до одного м’яча. Та на більше номінальних господарів із однією заміною не вистачило й суперник вдруге комфортно відірвався. Антон Росс взяв участь у всіх голах ФК Фокус, двічі забивши, й, зробивши 3 асисти.  

FC Inter Kyiv 0 – 6 Если Шо

FC Inter Kyiv неочікувано поступився Если Шо, який оцінював перспективу фінішувати вище, ніж 3 учасники, що замикають турнірне становище й своїм шансом звітного туру скористався. Та все одно невдача FC Inter Kyiv із нулем забитих голів не розглядалася як можливий розвиток подій. Ще й суперник приїхав із малим збором, тоді як номінальні господарі мали ширший збір і точно налаштовувалися на позитивний результат для себе. Та в складі Если Шо вдруге цього сезону зробив різницю й привів до успіху 1 гравець. Степан Кошка оформив один із найяскравіших індивідуальних виступів у Вищій лізі звітного туру, зробивши покер. До покеру з голів також записав 2 асисти.

Friends Team 10 – 2 GC SLAVSANT

Friends Team виграв всьоме поспіль, встановивши рекорд Вищої ліги в поточному розіграші за тривалістю переможної серії. До «френдів» по 6 разів поспіль вигравали головні конкуренти, та Friends Team перевершив їх у цьому показнику, а також і на дистанції, бо за тур до фінішу оформив чемпіонство в найвищому дивізіоні. В матчі з GC SLAVSANT увесь «френдс» усіляко допомагав одному з гравців, а саме, Дмитру Бровку, щоб той вийшов на першу сходинку в бомбардирській гонці. Зрештою, Бровко оформив покер і максимально наблизився до мети. 4 результативні дії зробив Андрій Назаров, а Ярослав Аксьонов забив свій дебютний м’яч у сезоні за Friends Team.

FC Meest TEAM 4 – 4 Royal Credit

FC Meest TEAM приїхав із однією заміною, з польовим гравцем у рамці, та настільки потужно розпочав матч із Royal Credit, що суперник, не чекаючи нічого подібного, цілих 3 рази виймав м’яча з сітки своїх воріт до середини першого тайму. Royal Credit зібрався хорошим складом,  налаштовувався на максимальний результат, але старт показав, що всі передматчеві очікування потрібно відкидати, починати спочатку. До 7-ої хв в складі «містян» ідеальну реалізацію показав Сергій Дерій, оформивши хет-трик. Royal Credit у першому таймі не оговтався. Відіграв 1 гол, однак пропустив вчетверте після асисту Дерія на Максима Береговенка. В другій половині номінальні гості прибігли до нової спроби камбеку, й він гол за голом вдавався. Royal Credit успішно загравав п’ятого польового Андрія Красножона, який забивав свої моменти. Красножон своїм хет-триком оформив 4:3 на табло. Зрівняв рахунок Віталій Буйневич на 35-ій хв. FC Meest TEAM не залишався без шансів, щоб знову лідирувати. Дерій не скористався рядом нагод.

AFC Atletico Kyiv 2 – 4 FC LONTANO

FC LONTANO звитягою над AFC Atletico Kyiv, який все ще знаходиться вище в таблиці, зробив важливий крок до свого підсумкового фінішу. Успіх звітного туру не говорить про те, що команда гарантувала собі підсумкове місце серед лідерів, але чергова звитяга наблизила до мети. Обидва учасники звітної гри діяли на полі не в своїх найсильніших складах, що насправді дається взнаки на дистанції й завадило нав’язати більше конкуренції чемпіону. Та за престижні другу, треті сходинки боротьба триває й обом потрібні були 3 очки. FC LONTANO вів цей матч, щоразу відриваючись від суперника. Ярослав Заворотний до 10-ої хв оформив гол+пас. Антон Антоненко зменшив розрив до мінімального, та дубль Сергія Макаренка згодом зробив номінальних гостей недосяжними. «Матрацники» поступилися, та інші результати матчів за участю сусідів по таблиці заспокоїли. AFC Atletico Kyiv, не зважаючи на невдачу звітного туру, точно фінішує в топ-3.  

FC Fenix 2 – 9 MLP Co

Крейсерський хід MLP Co впродовж останнього місяця приносить звитягу за звитягою. Їх назбиралося вже 4 поспіль. Особливо важливими для команди стали 3 очки в матчі з FC Fenix, учасником, який знаходиться вище й має таку ж мету фінішувати серед трійки лідерів. FC Fenix не зібрав свій найсильніший склад на цей матч. MLP Co мав ще менше замін, але команда працює над своєю стійкістю при такому зборі, щоб і в топ-зустрічах здобувати максимальний результат. Номінальним гостям вдався черговий командний перфоменс, а в завершенні атак вирішували персоналії. Звітного туру таким гравцем був Денис Митник. Він оформив пента-трик і забив кілька красивих голів. Відзначимо також капітана Євгена Шульгу й його 4 результативні дії.

Перша ліга

PIN-UP 0 – 1 UID

Все те, що підштовхує здобувати звитягу за звитягою рухало звітного туру UID. Підштовхує не тільки переможна хода, а й перспектива фінішувати в топ-3. Задля цього в матчі з PIN-UP обов’язково потрібно було вигравати. Номінальні господарі йдуть значно нижче в таблиці, та це той факт, на який зважаєш меншою мірою, коли зіграв стільки матчів і зрозумів, що в Першій лізі є неймовірно висока щільність між учасниками. 3 очки UID приніс єдиний гол, забитий Олександром Усом на 33-ій хв. Ус оформив красивий переможний м’яч, поціливши в ближній верхній кут.

OnlyFans Team 4 – 7 Благора Інвест

Благора Інвест окрасив другу половину розіграшу смугою з яскравих кольорів, адже саме так виглядає семиматчева безпрограшна серія. Ще приємніше було б бачити перед собою перспективи зачепитися за топ-3 й вони дійсно є, та за тур потрібно буде обійти трьох учасників, що мають більше очок. Але Благора Інвест віритиме в фарт і свій наступний успіх, а звітного туру команда обіграла OnlyFans Team. У першому таймі номінальні гості розвинули проміжні 3:0, але за 3 хв зі стартом другої половини OnlyFans Team відіграв 2 м’ячі. Ще раз вразити суперника не вдалося. Благора Інвест провів свій другий результативний відрізок, який уже привів до успіху.

LEFT COAST 3 – 5 Сталь

Стільки команд, а саме, 4 від туру до туру змагаються між собою, щоб фінішувати чим вище, що інтрига в нижній частині таблиці плететься щоразу різними візерунками. Звітного туру на картині свій візерунок залишила Сталь, обігравши LEFT COAST. Номінальні господарі перед грою відзначили, що середній вік їх збору на матч становить 35,3 роки. Для нормального функціонування командного організму середній вік має бути не менше, ніж 36,5 роки, тому LEFT COAST має над чим працювати. На гол Антона Гусєва на 8-ій хв Сталь відповіла цілим результативним відрізком, у якому перевага номінальних гостей сягнула трьох голів. LEFT COAST у кінцівці помчав виправляти становище, та п’ятий забитий гол Сталь остаточно виявив переможця.  

PERUN 5 – 3 Альфа

PERUN обіграв Альфа й став недосяжним для конкурентів, які хотіли б ще позмагатися за підсумкову другу сходинку. Та за тур до завершення поточного розіграшу PERUN виграв вшосте поспіль. Зіркові, якісні підсилення зробили перебування команди в Першій лізі максимально недовгим. PERUN повернеться в найвищий дивізіон після паузи в сезон. Таку ж мету мав Альфа на цей розіграш, але команда завершить його в протилежній частині таблиці, хоча за те, як налаштувався й протистояв топу таблиці, Альфа потрібно відзначити. Номінальні гості двічі лідирували з перевагою в 2 м’ячі. PERUN зробив камбек із 1:3 всередині другого тайму. В заключній п’ятихвилинці команда дотиснула. В складі PERUN 3 результативні дії зробив Валентин Лось. У складі Альфа таку ж результативність показав Ярослав Коваль.

SC Favorit 2 – 2 Tech United

SC Favorit після достроково оформленого чемпіонства на якийсь незначний відсоток розслабився, щоб уже потроху насолоджуватися лаврами переможця. Та звітний тур і матч із учасником із топ-3 не дав команді відчуття повного релаксу. Потрібно було зібратися й показати перевагу над недавнім конкурентом, який свої турнірні завдання ще вирішує й виходив за трьома очками. Tech United повів на 4-ій хв після голу Микити Баташова. «Технарі» тримали цю перевагу й накопичували більше енергії, яку спрямували на суперника за 4 хв до завершення, коли Артем Кучинський реалізував пенальті. SC Favorit зберігав спокій, ідучи відіграватися на останніх хвилинах із п’ятим польовим. Святослав Савчук відгукнувся в штрафному майданчику на простріл Олександра Стребкова й відправив м’яча в верхній кут. Рахунок став 1:2, а за секунду до завершення вже сам Стребков відзначився.

FC Profi 2 – 4 FC Legendary Amateurs

Завдяки звитязі над FC Profi FC Legendary Amateurs зберіг теоретичні шанси завершити цей сезон у топ-3. Маючи стільки ж очок, як і «аматорс» перед звітним туром, FC Profi теж ставив перед собою максимальну мету. Відкрив рахунок на 5-ій хв після голу Антона Доманського. Владислав Навроцький зрівняв рахунок на 10-ій хв, а з середини другої половини Олександр Миславський своїм дублем вивів номінальних гостей у лідери й створив перевагу в 2 голи. Доманський наприкінці наблизив FC Profi до можливого камбеку, та м’яч Сергія Покорука забезпечив номінальним гостям максимальний результат.   

Inter Cars Ukraine 1 – 3 Developex

Developex одержав другу звитягу поспіль над конкурентом за місце в Першій лізі на наступний сезон. Усі ці звитяги важливі для Developex наприкінці, й через них команда зростає. Номінальним гостям довелося відіграватися після голу Валерія Директоренка. Віталій Лимар наприкінці першого тайму зрівняв рахунок, а всередині другого оформив дубль. Один із голів Лимара в верхній кут, як яскравий хайлайт звітного туру в Першій лізі. За 3 хв до завершення Олександр Лізунов встановив остаточний рахунок у матчі.

Друга ліга

FC Leaders 1 – 2 ЧА-ЧА-РАЗ

Переможна шестиматчева серія FC Leaders перервалася в матчі з передостанньою командою таблиці ЧА-ЧА-РАЗ. Номінальні господарі не вразили чимось більшим, ніж гол на 18-ій хв зусиллями Миколи Денисовича. Рахунок тримався незмінним, і наприкінці зустрічі ЧА-ЧА-РАЗ оформив яскравий камбек. Сергій Вахрушев на 37-ій хв поцілив у дальній кут, зрівнявши рахунок. Команда завелася, й в одній із наступних атак Дмитро Хмелюк замкнув дальню стійку, забивши вирішальний гол у зустрічі.

Nunu-KyivGastroBar 2 – 3 Славутич

Nunu-KyivGastroBar без замін налаштовувався на результат на матчі із Славутич. Команда неодноразово одержувала очки, проявляючи характер і стійкість, а також, реалізуючи свої моменти. Максим Шабельник вивів Nunu-KyivGastroBar у лідери на 8-ій хв. Наступного голу довелося чекати до середини другого тайму, коли вже Славутич забивав свої моменти, роблячи камбек. Владислав Огієвський оформив гол+пас із 32-ої по 36-ту хв. Номінальні господарі відігралися, та пропустили втретє. Вирішальний гол у складі Славутич провів Андрій Клімпуш.

SOROKI TEAM 1 – 2 Крила Донбасу

Крила Донбасу виграли свій заключний матч і піднялися на друге місце. SOROKI TEAM вийшов, щоб покращити своє становище в нижній частині таблиці. «Сороки» повели на 9-ій хв, скориставшись помилкою суперника. Дмитро Семенов п’ятою відправив м’яча в ворота. За результативну помилку в складі Крила Донбасу Іван Ігнатенко виправився, зрівнявши рахунок на 17-ій хв. Вирішальний м’яч у зустрічі номінальні гості провели на 33-ій хв зусиллями Дмитра Костюченка.  

FC Goldmine 3 – 0 AFC Footballers

FC Goldmine повернувся після двох матчів без набраних очок. Завдяки звитязі над AFC Footballers й осічці сусіда по таблиці команда може сподіватися на своє повернення на четверту сходинку за підсумком розіграшу. Для цього треба буде ще одна звитяга й осічка сусіда по турнірному становищу, а звітного туру FC Goldmine здобув заслужені 3 очки. Відкрив рахунок наприкінці першого тайму завдяки ефектному голу Валентина Осколка. Перед тим як відправити м’яча в ворота, Осколок красиво прокинув м’яча собі на хід п’ятою. Збільшив перевагу в другому таймі Юрій Хімка, оформивши дубль.

NOOSPHERE KYIV 1 – 0 ФК Акули

Налаштованість NOOSPHERE KYIV докласти зусиль, обіграти учасника ФК Акули, що знаходиться вище в таблиці, аби продовжити змагатися в Другій лізі принесла бажаний результат. На полі це вилилося в гол Олександра Каменчука з лівої ноги в верхній кут на 38-ій хв. Красивий хайлайт за підсумком туру й необхідний результат пішли до активу NOOSPHERE KYIV.

FC BILUX 1 – 3 FC AppsFlyer

FC AppsFlyer обіграв FC BILUX і оформив своє дострокове чемпіонство в Другій лізі. FC BILUX є тією командою, яка вміє виходити переможцем із серйозних викликів й саме на це команда налаштувалася. Відкрила рахунок після голу Богдана Цюпи на 6 хв, та за хвилину Юрій Малєй зрівняв, відгукнувшись на дальній стійці на супер-пас Віктора Коровікова. Зі стартом другої половини Коровіков уже сам забив. На 28-ій хв Малєй оформив дубль, встановивши остаточний рахунок.

FC Rabona 3 – 3 Харків 1654

FC Rabona міг гарантувати собі фініш на другій сходинці, та розділив очки з Харків 1654. Харків’яни приголомшили суперника двома голами наприкінці першого тайму. Максим Ясененко оформив дубль до перерви. Номінальні господарі розцінювали другу половину як час своєї домінації на полі. FC Rabona зробив камбек і вийшов у лідери, та Харків 1654 не збирався віддавати залікові бали. Ясененко до двох голів додав асист на третій м’яч. У складі FC Rabona дубль оформив Віктор Олексюк.

Третя ліга

Old Friends 2 – 5 ФК Гора

ФК Гора одержав свою третю звитягу в сезоні. Звітного туру команда обіграла учасника, який замикає турнірне становище Old Friends. Номінальні господарі відкрили рахунок на 8-ій хв зусиллями Олександра Павленка, та за 2 хв Віталій Колядич зрівняв. Зі стартом другого тайму Колядич відзначився ще двічі й зробив перевагу ФК Гора недосяжною для суперника. Збільшили різницю м’ячі Юрія Головка й Сергія Рогачова.

Unknown Sporting 1 – 5 Райффайзен Банк

Райффайзен Банк залишився третім у таблиці, обігравши Unknown Sporting. Номінальні господарі вносили інтригу, зрівнюючи рахунок зі стартом другого тайму, та Райффайзен Банк твердо налаштувався не дозволити себе обігнати конкурентам і досяг комфортної різниці на свою користь. Денис Зінчеко відзначився дублем.

Дружба 1 – 3 НІКОС

Дружба відкрила рахунок у матчі з НІКОС на 16-ій хв завдяки голу Дмитра Сушка. На другий тайм суперник дужче зарядився й досяг камбеку, різниці на свою користь у 2 м’ячі. Олексій Стрекалов на 27-ій хв асистував на гол, який вивів номінальних гостей у лідери. Ще за 8 хв Стрекалов своїм забитим м’ячем встановив остаточний рахунок у зустрічі.

Буревій 4 – 1 Нове Життя

Буренвій, обігравши Нове Життя, досяг своєї другої звитяги поспіль. Не маючи конкурентного збору, Нове Життя все ж створив труднощі супернику в першому таймі, реагуючи на 0:2 своїм забитим голом, але в кінцівці матчу Буревій дотиснув завдяки м’ячам Євгенія Вигоднера й Євгенія Єрмолова.

Nexus 2 – 1 AppStudio

Nexus обіграв лідера AppStudio й вніс інтригу в боротьбу за перше місце, яка вирішуватиметься в заключному турі. Номінальні господарі досягли своєї найгучнішої звитяги в сезоні, що мотивує ставити конкретні й амбітні завдання на наступний розіграш. Дубль Романа Магди створив проміжні 2:0. AppStudio задовольнився одним відіграним голом зусиллями Дениса Домбровського. Голкіпер Nexus Роман Назаренко зберіг різницю на користь команди, й після гри партнери подякували своєму стражу воріт за надійну гру на лінії.

NoName 4 – 2 ФК Легіон

Капітан NoName Олександр Нехаєнко видав перфоменс у матчі з ФК Легіон, оформивши всі голи номінальних господарів. Нехаєнко надихнувся своїм м’ячем п’ятою на 20-ій хв і в другій половині його було не спинити. В другому таймі відзначився ще тричі. За 4:0 на свою користь NoName потроху почав відпочивати на лаврах переможця, тоді як ФК Легіон відіграв 2 м’ячі. В складі «легіонерів» по голу забили Матвій Плужник і Артур Астахов.

FC Vauriens 1 – 3 Denon

Denon виграв вшосте поспіль. Тривала переможна серія дозволяє команді повернути всю увагу до фінішу в топ-3. Denon уже скористався своїм шансом і обійшов кількох конкурентів. Залишатися претендентом стало можливим після звитяги над FC Vauriens. 2 голи й асист Олександра Черниша оформили 3:0 до 24-ої хв. Номінальні господарі в матчі задовольнилися красивим голом у дальній кут від Артема Бублика, який зменшив різницю до двох м’ячів.

Пресслужба R-Cup