Підсумки 12-го ігрового тижня й двох матчів 1/4 фіналу кубку, ​Підсумки 12-го ігрового тижня й матчів 1/4 фіналу кубку., R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

06 березня

Підсумки 12-го ігрового тижня й двох матчів 1/4 фіналу кубку

06 березня

Підсумки 12-го ігрового тижня й двох матчів 1/4 фіналу кубку

Вища ліга

FC Meest TEAM 4 – 6 FC Fenix

FC Fenix успішно справився з завданням на звітний тур – дочекатися осічки найближчого конкурента й наздогнати його в таблиці. Перед матчем із FC Meest Team FC Fenix ще не знав результату зустрічі за участю FC LONTANO, проте точно розумів, що для продовження боротьби за топ-3 «містян» потрібно обіграти. Одна з двох останніх команд таблиці FC Meest TEAM провів перший тайм, як конкурентну боротьбу. Суперник двічі лідирував із різницею в 2 голи, та красиві м’ячі Миколи Бойка та Миколи Роянова зменшивули відрив до мінімального, даруючи надію на другу половину, в якій FC Fenix, забиваючи ще тричі, вже не зустрів результативного опору. «Містяни» скористалися своїми шансами наприкінці, коли суперник мав комфортну перевагу.

FC Inter Kyiv 3 – 5 GC SLAVSANT

GC SLAVSANT поступався 5 разів поспіль і можна було б просто дограти сезон у своє задоволення, та «барбери» вийшли зарядженими на гру з сусідом по таблиці FC Inter Kyiv і добре усвідомлювали, чого хочуть отримати від матчу. Не лише задоволення, а й максимальний результат, до якого команда помчала, роблячи камбек із 0:1, а потім, створюючи для себе комфортну перевагу. В матчі рівних команд навіть відрив у 3 м’ячі однієї з них, у звітній грі барберів, іноді стає менш примітним, бо суперник теж починає проявляти характер. Так і FC Inter Kyiv відіграв 2 м’ячі. За лічені хвилини до завершення матчу збереглася величезна інтрига, бо ще гол, і номінальні господарі зробили б власний камбек, однак Андрій Мурзановський на 38-ій хв поставив крапку, встановивши остаточний рахунок.

AUTOENERGY 3 – 6 Royal Credit

Royal Credit уже традиційно видає початок на свою користь, але не завжди стартову перевагу вдається зберегти, розвинути. Зокрема, в двох матчах, які передували звітному, команда відкривала рахунок до 5-ої хв, та після першого тайму Royal Credit у кращому випадку грав із проміжною нічиєю на табло. В грі з AUTOENERGY події першої половини один в один співпадали б з минулими іграми, та Royal Credit запобіг повторенню сценаріїв, які не приводили до набраних очок. Потужний початок звітного туру забезпечили голи Вадима Усачова на 4-ій хв і 5-ій хв. AUTOENERGY встояв на своїх якостях, і з середини першого тайму Артем Вербенко відповів дублем, але номінальні гості пішли перерву лідерами після голу Андрія Красножона на 20-ій хв. Старт другої половини був теж за Royal Credit. Віталій Буйневич зробив рахунок 4:2. Суперник вдруге повернувся після вже хет-трику Вербенка, та й в фінальних хвилинах себе проявив Royal Credit. Особливо в складі команди відзначилися Усачов і Буйневич, зробивши по 4 результативні дії.

FC LONTANO 1 – 7 Friends Team

На один із коментарів під фото з гри проти Friends Team капітан FC LONTANO Богдан Степаненко відповів: «Знав.» На фото Степаненко всміхався за кілька секунд до початку матчу. В коментарях відписали «ще не знав, що буде». Мабуть, капітан передчував, що в такому топ-матчі суперник не пробачить не збору. Номінальні господарі приїхали з двома замінами, а Friends Team лише чекав стартового свистка, щоб виконати поставлене завдання на звітний тур – відірватися від третього місця. Найкраще це робити в матчі з самим конкурентом, щоб очно виявити сильнішого, коли до завершення чемпіонату кілька турів. «Френди» виграли й тепер не лише продовжують переслідувати лідера, а й мають зручні 4 очки відриву від третього в таблиці FC LONTANO. До середини першого тайму Friends Team відповів на ряд інтриг, створивши передумови, щоб у другій половині інтриги вже не було. «Френдс» підсумував свій виступ кількома точними ударами по порожніх воротах із власної, коли суперник все ішов із п’ятим. Дмитро Бровко оформив хет-трик у складі Friends Team.

Duzain-Fasad 2 – 8 MLP Co

MLP Co й Duzain-Fasad приїхали на матч із однаковим збором, але номінальні гості показали перевагу в класі, ще більше зміцнивши свої командні узи перед фінішем розіграшу й все ще вирішальними матчами з учасниками, які знаходяться вище. Щоб підійти до них, відстаючи від конкурентів мінімально, MLP Co мав обіграти Duzain-Fasad. Граючий тренер номінальних гостей Олександр Ус відкрив рахунок на 2-ій хв. Із кожним наступним голом MLP Co стверджувався, як лідер цієї пари. Ус до кінця зустрічі відзначився ще тричі, Анатолій Жихарєв і Денис Митник оформили по 4 результативні дії.

ФК Фокус 2 – 7 AFC Atletico Kyiv

AFC Atletico Kyiv розуміє секрет успіху, який приведе до чемпіонства. Цей секрет криється в простому, тобто вигравати кожен наступний матч і не підпускати найближчого конкурента. Та розуміємо – наскільки насправді це складно й найбільше вражає те, що «френди» не дають осічки 5 матчів поспіль, а «матрацники» в умовах неймовірно високої конкуренції протистоять зірковим учасникам, теж виграючи свої матчі. В останніх турах «матрацники» зустрічаються з учасниками з середини таблиці, які повні амбіцій і ретельно готуються до зустрічі. ФК Фокус у першому таймі віддався весь, щоб зачепитися за результат. Голкіпер Віталій Лендич у рамці не дав супернику розвинути успіх, і своїм шансом ФК Фокус скористався після голу Владислава Рудешка, який зробив рахунок 1:1, протиснувши двох суперників на фланзі. Та за хвилину до перерви AFC Atletico Kyiv забив вдруге. Що найбільше подобається в «матрацниках» у останніх матчах із представниками середини таблиці, то це те, що, відчуваючи опір з боку кожного з них до перерви, AFC Atletico Kyiv виходить на другий тайм і ефективно виконує настанови тренера, роблячи своє положення на полі міцнішим. У другій половині звітної гри топово розкрився в складі номінальних гостей Вадим Бурляй, так, як він уже робив це в Першій лізі. Бурляй оформив 5 результативних дій.

Если Шо 1 – 5 ATL

ATL довго виходив на свої оберти в матчі з Если Шо. Та всередині другого тайму команда вдихнула по-новому, що змусив зробити другий гол, який забив Олексій Коваль, ефектно вразивши ближній верхній кут після дального удару. Рахунок став 2:1. На цей проміжний рахунок не менше впливу, ніж Коваль мав один із лідерів Артем Охріменко. За такого рахунку Охріменко мав гол+пас. ATL, як команда-емоція, яка заведеться після певного сплеску позитивного для себе. Звітного туру таким став другий гол й ігрова стабільність лідерів. З середини другого тайму Максим Горовенко оформив дубль у складі ATL. Если Шо варто віддати належне за створення інтриги в цій парі. Відкривши рахунок, номінальні господарі змусили суперника порухатися.

Перша ліга

FC Legendary Amateurs 2 – 1 Альфа

FC Legendary Amateurs повернувся після двох невдач поспіль. Упродовж двох турів команда не набирала очок, але звітний успіх у матчі з Альфа дозволив скоротити відставання від четвертої й третьої команд таблиці. Важливі 3 очки тримають «аматорс» на відстані однієї звитяги від трійки лідерів. В грі з Альфа номінальні господарі камбечили й здобували максимальний результат, забиваючи вирішальний гол наприкінці. Роман Мамчур на 10-ій хв вивів Альфа вперед. Олег Печорин зрівняв у другому таймі, відзначившись красивим голом у верхній кут. 3 залікові бали «аматорс» приніс Олександр Миславський.

OnlyFans Team 1 – 2 PERUN

OnlyFans Team по-справжньому випробовував представника топ-3 PERUN. Для номінальних гостей звітна гра була особливо важливою, бо інші двоє конкурентів зустрічалися між собою. Зрештою, поділили очки, тому PERUN із звітного тру вийшов максимально задоволеним. Міцного суперника обіграв і відірвався від третього місця. Та, щоб дійти до звитяги, номінальним гостям необхідно було спочатку подолати опір OnlyFans Team, який впирався твердо, ще й відкрив рахунок на 3-ій хв, піймавши суперника на зустрічній атаці. Завершального удару в дальній верхній кут наніс Антон Струк. Перед перервою Ярослав Аксьонов зрівняв, створивши собі момент після зміщення центром. Аксьонов спрямував м’яча в дальній нижній кут із лівої. Остаточний рахунок встановив голкіпер Олександр Поліщук. Цього сезону вже віддав 6 асистів, а звітного туру забив вирішальний м’яч, реалізувавши пенальті.

LEFT COAST 1 – 0 PIN-UP

LEFT COAST одержав мінімальну звитягу над PIN-UP, якому в рамці не вистачає штатного голкіпера Олександра Бойка. Місце в рамці звітного туру займав універсальний гравець Євгеній Яцентюк. Заряджений вболівальниками з трибун, він виручав команду, проте часто цього сезону трапляється, коли Михайло Ясніський вмикає свою праву ногу, й суперники не завжди можуть щось вдіяти. Так і звітного туру Ясінський забив єдиний і переможний для LEFT COAST гол.

FC MAXIMUS 1 – 2 UID

У FC MAXIMUS довгий шлях, яким крокувати до прогресу, примноженню успішних виступів. Звітного туру команда вийшла на поле проти UID, щоб здобути результат й цей шлях продовжувати в Першій лізі. Наприкінці першого тайму капітан Максим Скрипка вивів номінальних господарів уперед. UID нервував після пропущеного голу, мабуть, команда відчувала, що не все складається, хоч і налаштовувалися на гру. Другу половину для UID витягнули персоналії. Олександр Ус на 27-ій хв стартував із власної половини поля. Змістившись, вразив верхній кут воріт. У ході заключних хвилин обидва учасники думали винятково про свій другий гол. Обмінювалися швидкими атаками. В ході однієї з них капітан UID Андрій Максюта зустрів боротьбу з боку кількох суперників на лінії чужої площі ближче до ближньої стійки, проте швидко знайшов рішення зі зміщенням. Максюта спрямував м’яча в кут і приніс номінальним гостям 3 очки.

FC Profi 4 – 4 Tech United

FC Profi й Tech United віддалися очній зустрічі, влаштувавши безкомпромісну боротьбу за 3 очки. Зі старту номінальні господарі взяли ініціативу пропонувати супернику своє лідерство. FC Profi мав виграти, щоб повернутися в топ-3. Антон Доманський і Володимир Красовський до 6-ої хв створили подвійну перевагу. В складі «технарів», як один із найдосвідченіших і адаптованих гравців до таких викликів Артем Кучинський взявся робити крок до камбеку, відігравши 1 м’яч на 12-ій хв, але Доманський встановив проміжні 3:1, реалізувавши пенальті до перерви. Дует із FC Profi себе успішно проявив. У другій половині біля чужих воріт переважав Tech United. Красовський зміцнював перевагу номінальних господарів, але голи Микити Баташова й Єгора Степаненка принесли нічию «технарям».

Developex 1 – 2 Благора Інвест

Благора Інвест розвиває свою безпрограшну серію, виграючи втретє поспіль. У команди ще будуть матчі з командами, які знаходяться вище. Благора Інвест набрав хороший хід, цікаво поглянути б на колектив у грі з учасником із топу таблиці. В суперників, які цього сезону не вирішують таких завдань, Благора Інвест останнім часом виграє. Сергій Белеля й Сергій Кучерук встановили проміжні 2:0 на табло. Рахунок став таким зі стартом другого тайму. Developex пізно реалізував свій шанс, тому максимальний результат пішов до активу номінальних гостей. Developex відіграв 1 м’яч після голу Руслана Ковальова на 40-ій хв.

Inter Cars Ukraine 1 – 5 SC Favorit

SC Favorit із середини першого тайму пройшов опір Inter Cars Ukraine. Індивідуальні дії, зарекомендовані як візитка гравця Вадима Бурляя, створили для номінальних гостей комфортну різницю до перерви. В другій половині він відзначився ще двічі. Всього ж Бурляй оформив покер. SC Favorit намалював для себе ідеальну картину перед фінішем. Команда йде на тривалій переможній серії, що змушує показувати такий же результат і надалі.

Друга ліга

ЧА-ЧА-РАЗ 2 – 2 FC BEER WAY

Як і очікували матчем, та, зважаючи на турнірне положення обох учасників цієї гри, в очному матчі все було спрямовано на здобуття максимального результату. Проте команди зіграли внічию, й їх турнірне положення відповідно залишилося незмінним. Дехто з інших конкурентів у цьому контексті покращив своє положення звітного туру, а ЧА-ЧА-РАЗ і FC BEER WAY надалі сподіватимуться лише на свої підготовку й характер. Номінальні господарі двічі відігравалися. FC BEER WAY вийшов уперед після голу Дмитра Рябченка на 7-ій хв. Дмитро Варанкін зрівняв до перерви. Це ж зробив і всередині другої половини, відповівши на забитий м’яч Олександра Демянчука.

Харків 1654 0 – 5 FC BILUX ТП

SOROKI TEAM 2 – 6 NOOSPHERE KYIV

В матчі інших учасників із нижньої частини таблиці переможцем вийшла NOOSPHERE KYIV. У матчі з SOROKI TEAM номінальні гості блискуче зреагували на швидкий пропущений гол і набрали хід, не осилений суперником, який приїхав у неоптимальному складі. Та Артем Космачевський, відзначившись на 3-ій хв, зарядив суперника. NOOSPHERE KYIV досяг переконливої різниці на свою користь. Володимир Войсович оформив 3 результативні дії.

Славутич 3 – 4 FC Leaders

FC Leaders розвинув ідеальну п’ятиматчеву серію зі звитяг, обігравши Славутич. Суперники пропонують різні виклики, та команда пропагує свій характер і продовжує здобувати максимальний результат. Звітного туру Славутич двічі відповідав на спроби номінальних гостей лідирувати. Щоразу FC Leaders знову виходив уперед. Роман Старшинін зробив рахунок 3:2 на 20-ій хв, а від завісу матчу перевагу до двох голів збільшив Антон Гусєв. У складі Славутич хет-трик оформив Іван Ровний.

ФК Акули 3 – 2 FC Goldmine

ФК Акули додав собі четверту звитягу в сезоні, обігравши інших підопічних Олександра Андрєєва в Другій лізі FC Goldmine. Обидві команди побували в становищі, коли потрібно обходитися без настанов тренера з бровки. Очевидно учасникам звітної гри кортіло виділитися на тлі іншого. Першими почали номінальні господарі, забивши двічі до перерви, та FC Goldmine вже адаптований до таких ситуацій і в другому таймі почав зменшувати різницю. Не зупинив третій гол від ФК Акули. Наприкінці матчу могло бути встановлено інший підсумковий результат. FC Goldmine пробивав 2 дабл-пенальті. Один із них Дмитро Рибалко забив, однак, коли Артем Зубач повернувся в рамку в вирішальну мить, то виручив, відбивши десятиметровий удар.  

AFC Footballers 9 – 9 FC AppsFlyer

Справжнє видовище на полі подарували AFC Footballers і FC AppsFlyer. Якщо й деякі інші матчі по ходу сезону описували так, то звітна гра є всім видовищам видовище. Вкрай рідко побачиш по 9 голів із обох боків, до того ж, матч був насиченим на красиві голи. Лідер таблиці FC AppsFlyer стартував із забитого м’яча. В граючому тренері AFC Footballers Сергію Цибенку прокинувся геній, який почав робити різницю. До 10-ої хв Цибенко зрівняв і вивів номінальних господарів уперед. Жвавий розвиток подій продовжили 2 голи від FC AppsFlyer. Кінцівка першого тайму була за «футбольорами» після того як вони відігралися з 3:4 й пішли на перерву з перевагою в 2 м’ячі. Зі стартом другої половини Євген Лобанов забив красиво в падінні головою після верхової передачі голкіпера Вадима Суліми. Це не збентежило суперника, який зміг встановити паритет, провівши результативний відрізок із 23-ої хв по 26-ту хв. До завершення гри команди обмінялися ще двома голами. Цибенко у складі AFC Footballers зробив покер і віддав 2 асисти. Покером у складі FC AppsFlyer відзначився Данііл Моісєєв, 4 результативні дії зробив Юрій Малєй.

Крила Донбасу 2 – 5 FC Rabona

FC Rabona обіграв Крила Донбасу й піднявся на другу сходинку. Очні зустрічі між цими командами є справжніми дербі й не лише в межах цього сезону, коли обидві змагаються за фініш у топ-3. Матч почав розгортатися на користь номінальних господарів після того як Дмитро Орловський відкрив рахунок на 5-ій хв. FC Rabona занадто хотів вийти на друге місце й реалізував свої 2 моменти до перерви. Дубль Владислав Тягнія допоміг розвинути перевагу в другій половині. Всередині другого тайму взаємодіяв зі своїм голкіпером Сергієм Кукілем, відгукнувшись головою на його вкидання.

Третя ліга

AppStudio 6 – 5 ФК Гора

AppStudio пололав опір ще одного суперника, звітного туру передостанньої команди таблиці, яка нав’язала шквал боротьби і з нею лідер турнірного становища ледь справився. До 14-ої хв номінальні господарі забили двічі. ФК Гора перед перервою відіграв 1 гол, а зі стартом другої половини пронісся вітром, оформивши камбек і різницю на свою користь у 2 м’ячі. Та з п’ятим польовим AppStudio зробив різницю біля чужих воріт. Команда зробила камбек. Гол, який приніс 3 очки, забила за кілька секунд до завершення. Максимальний результат AppStudio приніс м’яч Мирослава Коцаренка. Всього він оформив 4 результативні дії. В складі ФК Гора хет-трик зробив Юрій Головко.

NoName 2 – 0 Буревій

NoName потребував трьох очок у матчі з представником верхньої частини таблиці Буревій, щоб точно гарантувати собі перебування серед лідерів до наступного туру. Гра показала, що ніхто не збирався поступатися очками, Буревій теж зарядився на результат. 3 очки номінальним господарям приніс дубль Сергія Нехаєнка в ході заключних хвилин. Сергій оформив свій перший дубль цього сезону й відразу ж переможний для команди.

Old Friends 1 – 0 Unknown Sporting

Після завершення матчу емоції Old Friends вийшли на поверхню. Гравці команди тішилися першому результату в сезоні на свою користь. Old Friends обіграв Unknown Sporting із мінімальною перевагою. Єдиний і вирішальний гол забив Дмитро Іскра на 37-ій хв. Трьох очок було б вкрай складно досягнути, провести цей м’яч, якби не гра голкіпера Дмитра Недайбіди в рамці. Вже в кількох матчах сезону, попри невисоке положення команди в таблиці, Недайбіда демонструє примітно солідну гру на лінії.

FC SICH Kyiv 4 – 1 Нове Життя

FC SICH Kyiv має одну з двох найдовших переможних серій у сезоні. Команда продовжує набирати максимум очок у другій його половині. Коли учасники перебувають уже на фініші, FC SICH Kyiv втримує другу сходинку. Звітного туру обіграв Нове Життя з трьома результативними діями Дмитра Анишка, який продовжує змагатися за одну з індивідуальних відзнак за підсумком розіграшу.

Nexus 8 – 1 Дружба

Nexus результативно обіграв Дружба з індивідуальними перфоменсами своїх лідерів. Данило Карачевський і Роман Магда у матчі з суперником, який мав не широкий збір, але гравців, які могли допомогти зачепитися за результат, оформили по 6 результативних дій. Дружба грала без штатного голкіпера. Євгеній Ільченко приїхав допомогти в полі, та номінальні господарі нестримно збільшували перевагу. Карачевський забив диво-гол, який було визнано кращим у турі.

Denon 4 – 2 Райффайзен Банк

Denon спочатку на словах говорив про те, що спробує зачепитися за топ-3, а наступного туру вийшов на поле в матчі з Райффайзен Банк. Зустрівшись із конкурентом, Denon підтвердив свій намір. Після виступу команди звітного туру сумнівів не має залишитися ні в кого. Обидві команди приїхали в хороших складах. Номінальні господарі дотиснули зі стартом другого тайму, зробивши рахунок 3:1. Із п’ятим польовим Райффайзен Банк не використав ряд моментів, команда могла повернутися в гру. Закріпив перевагу Denon наприкінці Саба Сірадзе, Віталій Краснянський оформив дубль.

FC Vauriens 1 – 7 НІКОС

НІКОС звітного туру приїхав не з одним, як було в минулих турах, а з рядом гравців із першої команди. Кілька партнерів готові були міняти з лави запасних, але саме той ряд виконавців виглядав невтомно й дуже зарядженим на результат. Перший тайм гри з FC Vauriens проходив за нічиєї 1:1 поки Сергій Науменко не вивів номінальних гостей у лідери на 20-ій хв. В другій половині НІКОС збільшив рахунок на свою користь до надкомфортного, чим заслужив на позитивні емоції, враження від власного виступу. Вячеслав Абинякін і Артем Герасимов оформили по 4 результативні дії.   

1/4 фіналу Кубку R-Cup Winter 2024

PIN-UP 1 – 4 FC AppsFlyer

Представник Другої ліги FC AppsFlyer оформив вихід у півфінал, обігравши учасника з Першої ліги PIN-UP. Обидві команди постали майже в оптимальних складах. PIN-UP поки грає без штатного голкіпера. Юрій Малєй у першому таймі оформив дубль у складі FC AppsFlyer. До середини другої половини Денис Старченко й Владислав Лещенко збільшили перевагу. PIN-UP відповів наприкінці голом Максима Бакума.

FC LIV-COMFORT 2 – 4 Nunu-KyivGastroBar

Nunu-KyivGastroBar у другому матчі 1/4 фіналу підсилився Дмитром Ткаченком, який нечасто приїздить на матчі чемпіонату. Проте, коли прохід далі визначиться в межах одного матчу, Ткаченко з’явився й неабияк допоміг. Номінальні гості в відповідальні миті гри мали більше опцій для заміни, та це була лише одна з деталей. По ходу гри Nunu-KyivGastroBar показав, мабуть, одну зі своїх найкращих версій. До 18-ої хв команда зробила 3:0 на табло. За такого рахунку, може, однією ногою була на перерві й FC LIV-COMFORT, у якого було не менше бажання, до перерви зменшив різницю до мінімальної. Не впавши в шок, у другій половині Nunu-KyivGastroBar забив вчетверте. Владислав Удовін і Саба Сірадзе оформили по дублю.

Пресслужба R-Cup