Підсумки 15-го ігрового тижня й матчів 1/2 фіналу кубку, ​Підсумки 15-го ігрового тижня й 1/2 фіналу кубку., R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

27 березня

Підсумки 15-го ігрового тижня й матчів 1/2 фіналу кубку

27 березня

Підсумки 15-го ігрового тижня й матчів 1/2 фіналу кубку

Вища ліга

Royal Credit 5 – 2 GC SLAVSANT

Royal Credit двічі на ті ж граблі не наступив у матчі з GC SLAVSANT. Номінальні господарі створили подвійну перевагу зі стартом другого тайму, та «барбери», як завжди, на характері й за рахунку 0:2 вони не опускали рук. Провели 2 атаки на 28-ій хв, у ході яких забили потрібні 2 м’ячі, для того, аби на табло встановити нічию. В кінцівці більш готовим діяти виявився суперник. За останні 3 хв Royal Credit провів 3 результативні атаки, вигравши звітний матч, і завершивши сезон безпрограшною серією з трьох ігор. У складі команди по 2 результативні дії зробили Віталій Лимар і Андрій Красножон.

AUTOENERGY 10 – 1 Duzain-Fasad

AUTOENERGY легко впорався з завданням на звітний тур – досягти переконливої звитяги на свою користь у матчі з суперником, який і в своїй заключній грі сезону не мав збору. «Дизайнери» поглянуть на перспективи схожим чином проходити турнірну дистанцію в Першій лізі. Звітного ж туру AUTOENERGY не помітив Duzain-Fasad. Троє гравців номінальних господарів, а саме, Ренат Мірошніков, Дмитро Любименко, Артем Вербенко зробили по 4 результативні дії.

FC LONTANO 5 – 2 MLP Co

FC LONTANO одержав звитягу над MLP Co й цим результатом відразу ж закрив інтригу стосовно шансів конкурентів зайняти місце в топ-3. FC LONTANO відкинув ті перспективи суперників, адже сам увійшов у підсумкову трійку лідерів. Команда посіла друге місце, змістивши з цієї сходинки «матрацників» за рахунок очної звитяги. MLP Co половину голів привіз сам собі після обрізок, а в складі FC LONTANO моменти після подарованих шансів було кому вирішувати. Валерій Директоренко й Владислав Барановський зробили по дублю.

FC Fenix 1 – 4 Friends Team

Після того як FC LONTANO виграв, FC Fenix втратив шанси поточного розіграшу зачепитися за топ-3, адже на ту мить уже вималювався підсумковий топ-3. Тому FC Fenix і Friends Team могли позмагатися в своєї задоволення. «Френди» мали намір зробити свого партнера по команді Дмитра Бровка найкращим бомбардиром Вищої ліги й, зрештою, Бровко зробив необхідний дубль, виграв гонку бомбардирів.

ATL 5 – 3 FC Inter Kyiv

ATL провів просто шалений перший тайм і в ньому не помітив суперника. Фінішуючи в верхній частині таблиці, та поза топ-3 й в матчі, що не мав турнірного значення, команда знайшла в собі мотивацію вийти й забрати результат до свого активу. Після шаленого першого тайму ATL лідирував 4:0. По ходу поточного розіграшу впевненими кроками проходить своє становлення як ще один із лідерів Олексій Коваль. Зі стартом другого тайму він зробив хет-трик. FC Inter Kyiv завівся лише з екватором другої половини. Номінальні гості навіть змогли потримати суперника в деякому шоці після кількох пропущених м’ячів, однак ATL раніше створив солідну перевагу 5:0 і фінальну звитягу забрав.  

Перша ліга

Developex 3 – 2 LEFT COAST

Хет-трик Віталія Лимара приніс Developex чергову з важливих звитяг для команди наприкінці розіграшу. Серія з п’яти матчів, у яких зафіксовано 4 успішні виступи, говорить про тверду готовність Developex і далі змагатися в Першій лізі. Побачимо – на якій сходинці колектив опиниться в підсумку. LEFT COAST у звітній грі демонстрував швидку реакцію на перший пропущений гол, але 2 забиті м’ячі номінальними гостями в відповідь не зламали суперника. Вирішальний гол у зустрічі Лимар провів на 36-ій хв. У складі LEFT COAST дубль зробив Михайло Ясінський.

UID 3 – 1 SC Favorit

UID виграв вшосте поспіль. До великої кількості звитяг звітного туру команда додала успіх у матчі з новоспеченим чемпіоном Першої ліги SC Favorit, який, маючи тільки кількох лідерів на полі, обмежився роллю наздоганяючого. Номінальні гості відіграли 1 гол всередині другого тайму за рахунку 0:3. Максимальний результат підніс UID у топ-3. Від заключної гри конкурента «технарів» колектив очікуватиме не більше, ніж нічиєї. Лише такий розвиток подій залишить UID третім.

Благора Інвест 1 – 1 PERUN

Матч між Благора Інвест і PERUN перетворився в шалене протистояння голкіперів команд Вячеслава Чмири й Олександра Адальєва. Номінальні гості в цьому матчі підходили до гри в якості учасника, який точно фінішує другим, але й десяту звитягу в сезоні PERUN кортіло одержати. PERUN повів на 28-ій хв після голу Дмитра Косьмини. Благора Інвест зрівняв рахунок за 4 хв до завершення гри зусиллями Сергія Кучерука, який оформив красивий м’яч, відправивши м’яча в верхній кут.

FC Legendary Amateurs 4 – 3 Inter Cars Ukraine

FC Legendary Amateurs завершив сезон звитягою на характері над Inter Cars Ukraine, який не розцінював, як скрутне становище проміжні 0:2 всередині першого тайму й знайшов вихід. Вихід вразив суперника, коли номінальні гості за 5 хв зробили камбек і вийшли вперед. На 37-ій хв Inter Cars Ukraine лідирував 3:2, та в матчі знову все змінилося. Ще менше часу знадобилося «аматорс», щоб досягти підсумкової звитяги. Микола Романов зрівняв рахунок, Павло Петренко встановив остаточний рахунок.       

Альфа 3 – 3 PIN-UP

Альфа й PIN-UP розділили очки, та, мабуть, для кожного учасника цієї гри нічия прирівнюється до поразки, бо особливо не міняє положення в нижній частині таблиці. Альфа провів свій заключний матч у сезоні. Зважаючи на це, нічия звітного туру точно сприймається, як поразка, бо в турнірному становищі команда фінішує третьою з кінця. Проте перший тайм і час до середини другого у виконанні номінальних господарів можна описати будь-яким достойним епітетом – прекрасний, ідеальний тощо. Альфа створив 3:0 на свою користь, забиваючи красиві голи, такий як, м’яч Юрія Вихристюка на 29-ій хв. Капітан Ярослав Коваль асистував, перед тим якісно відборовшись. Однак, попри всі кроки Альфа до успіху, команда раптово зупинилася. У камбек PIN-UP вклав свій клас. Капітан Всеволод Сидоренко оформив ключові гол+пас, привівши до нічийного результату.     

FC MAXIMUS 2 – 8 FC Profi

FC Profi завершив сезон результативною звитягою, яка перервала безвиграшну чотириматчеву серію, проте недавні перспективи фінішу в топ-3 розчинилися й звитяга звітного туру не закриє незадоволення фінішем на шостому місці. Важко зараз сказати – яким FC Profi побачимо наступного розіграшу, чи знову команда проявить рвіння високо фінішувати. Звітного туру в складі команди феєрив Володимир Красовський. Оформив 5 результативних дій. Антон Доманський оформив хет-трик і завершив сезон із відзнакою найкращого бомбардира Першої ліги.    

Сталь 5 – 2 OnlyFans Team

Вигравши вдруге поспіль, Сталь забезпечила собі фініш над учасниками, які змагаються за Першу лігу. Звітним успіхом команда посунула в таблиці OnlyFans Team, який зараз уже одинадцятий, а може стати й дванадцятим. Сталь двічі закріплювала перевагу в матчі: всередині другого тайму й наприкінці гри, коли суперник зменшив різницю до мінімальної. В складі Сталь 2 результативні дії зробив капітан Володимир Гудз.

Друга ліга

Харків 1654 5 – 5 NOOSPHERE KYIV

Матч із суперрезультативністю, комфортним лідерством однієї з команд і приголомшливий камбек іншої. NOOSPHERE KYIV 4 рази вразив ворота харків’ян, у яких не було штатного голкіпера, до перерви. Наприкінці першої половини Харків 1654 зробив рахунок 2:4. Зі стартом другого тайму номінальні господарі не забили пенальті й, здавалося, втратили нить, за яку трималися, шукаючи камбек. Однак блискучий дубль Антона Хлобистіна встановив 4:4 на табло на 32-ій хв. Наприкінці зустрічі Артем Ясененко ще й вивів харків’ян у лідери, та капітан NOOSPHERE KYIV Володимир Войсович зрівняв, принісши команді нічию.  

AFC Footballers 2 – 0 FC Leaders

Звитягою над FC Leaders звітного туру AFC Footballers проклав собі стежку до підсумкового фінішу на п’ятій сходинці в разі успіху в заключному матчі. Наскільки «футбольори» будуть задоволені навіть п’ятим місцем – залишатиметься відкритим питанням, навіть якщо команда підніметься в верхню половину таблиці. Звітного туру в складі AFC Footballers по голу забили Вячеслав Стельмах і Владислав Навроцький.   

FC BEER WAY 5 – 4 FC BILUX

У другому супер-матчі звітного туру в Другій лізі взяли участь FC BEER WAY і FC BILUX. Перед матчем FC BEER WAY зазначив, що ніби й змирився з можливим стартом у Третій лізі наступного сезону, та на полі команда зробила все, що можливо в межах одного туру, щоб залишитися в цьому дивізіоні. FC BEER WAY виграв, хоч і згодом один із сусідів теж одержав звитягу, що зробило успіх FC BEER WAY менш значущим у контексті боротьби за Другу лігу. Номінальні господарі звітного туру оформили камбек із 1:3 з середини другого тайму. Суперник із верхньої частини таблиці FC BILUX впевненено йшов до чергової звитяги, та перевага в 2 голи, як виявилося, ще не гарантувала трьох очок.

ЧА-ЧА-РАЗ 2 – 2 FC Rabona

Неймовірно важливе очко здобув ЧА-ЧА-РАЗ у матчі з FC Rabona. Одержаний за кілька секунд до завершення гри заліковий бал дозволить ЧА-ЧА-РАЗ у заключному матчі ще позмагатися за фініш на дванадцятій сходинці. Суперник FC Rabona теж здобув бажаний результат, щоб стати другим у таблиці в підсумку. Вирішальний гол у звітній зустрічі було забито за лічені секунди до завершення матчу Миколою Левицьким, який замкнув дальній кут після прострілу Євгена Лоторєва.

Славутич 5 – 4 SOROKI TEAM

У третьому супер-матчі звітного туру в Другій лізі взяли участь Славутич і SOROKI TEAM. Номінальні гості провели результативний відрізок до середини першого тайму, коли гол і 2 асисти Сергія Андрейчева зробили рахунок 3:1 на користь «сорок». Однак Славутич швидко зменшив різницю до мінімальної, а наприкінці зустрічі провів 2 м’ячі, які принесли 3 очки.  

ФК Акули 1 – 2 Nunu-KyivGastroBar

Nunu-KyivGastroBar у своєму заключному матчі сезону проявив стійкість, досягнувши потрібної звитягами над ФК Акули. 3 очки дозволили зосередитися на дванадцятій сходинці й тепер команді потрібна буде осічка від ЧА-ЧА-РАЗ. Номінальні гості звітного туру відігралися з 0:1. ФК Акули повів на 6-ій хв після голу Микити Кустова. Всередині першого тайму Владислав Удовін відновив паритет, а за 3 хв до завершення гри Саба Сірадзе поцілив у ближній верхній від голкіпера кут, розігравши стандарт із партнером.

FC AppsFlyer 0 – 2 FC Goldmine

FC Goldmine обіграв новоспеченого чемпіона Другої ліги FC AppsFlyer, у складі якого більше ігрового часу звітного туру мали гравці, що по ходу дистанції здебільшого виходили з лави запасних. Чемпіон міг дозволити собі поекспериментувати, тоді як номінальні гості вийшли за трьома очками, що повернутися на четверту сходинку. В складі FC Goldmine дубль оформив Сергій Отверченко.  

Третя ліга

Denon 3 – 2 Nexus

Denon, розраховуючи на майбутню осічку конкурента, виходив за трьома очками на матч із Nexus, який не змагався за якісь турнірні перспективи, та був зарядженим. Номінальні гості зрівняли з 0:1, проте суперник знову досяг переваги й ще більшої наприкінці. Рахунок став 3:1 після супер-голу Максима Чичиркози з власної половини. Для Nexus різницю зробив мінімальною Віталій Троїцький.

Райффайзен Банк 2 – 1 Буревій

Райффайзен Банк провів важкі 40 хв проти мотивованого конкурентом номінальних господарів Буревій. Щоб фінішувати третім, Райффайзен Банк потрібні були 3 очки. Їх приніс на 38-ій хв своїм голом Андрій Федорчук. Наприкінці сезону команда розвинула переможну серію з трьох матчів, серію, яка привела до фінішу серед найсильніших у дивізіоні.

AppStudio 3 – 1 NoName

У чемпіонському матчі AppStudio обіграв NoName. Якщо на гол Дениса Домбровського номінальні гості знайшли відповідь забитим м’ячем Андрія Карпенка, то подальші дії, реакція AppStudio виглядали, як рішення майбутнього чемпіона Третьої ліги. AppStudio миттєво вийшов у лідери, а на 35-ій хв Олексій Новік встановив остаточний рахунок у грі.

ФК Гора 5 – 2 Unknown Sporting

ФК Гора завершив сезон вище за трьох учасників, які замикають турнірне становище. Піднятися вдалось у заключній грі після звитяги над Unknown Sporting, який вийшов у лідери на 1-ій хв. ФК Гора забив 4 рази до середини першого тайму, й другий гол суперників команду не спинив. Номінальні господарі розвинули перевагу до трьох м’ячів. Юрій Головко в складі ФК Гора оформив хет-трик.

ФК Легіон 1 – 0 Old Friends

ФК Легіон завершив сезон десятим. Незадовільна турнірна дистанція для «легіонерів» пройшла лише з чотирма звитягами. «Легіонери» хочуть реорганізуватися й зі стартом наступного розіграшу змагатися за високі місця. Звітного ж туру в складі колективу єдиний і вирішальний м’яч забив Артур Астахов.

FC SICH Kyiv 5 – 6 FC Vauriens

Результативний старт FC SICH Kyiv підсумувався голом Дмитра Анишка й автоголом Антона Головні. Номінальні господарі лідирували 3:0 на 6 хв, але FC Vauriens готував щось раптове й неочікуване для суперника. При першій же спробі FC Vauriens досяг камбеку, та суперник знову відірвався в 2 м’ячі. Зі стартом другого тайму номінальні гості вже відігралися й вийшли вперед. FC SICH Kyiv відіграв гандикап, однак Олександр Кононенко забив для FC Vauriens вирішальний гол на 35-ій хв.   

Нове Життя 2 – 2 Дружба

Дружба й Нове Життя проводили свій восьмий очний матч у змаганні й вперше між цими учасниками була зафіксована нічия. Наприкінці матчу Нове Життя зробив рахунок 2:1 і, здавалося, забив вирішальний гол, однак Дружба на тій же хвилині відповіла. Заліковий бал Дружбі приніс, оформивши на табло 2:2, Дмитро Сушко.  

1/2 фіналу Кубку R-Cup Winter 2024

FC AppsFlyer 2 – 0 Авангард Київ

FC AppsFlyer обіграв Авангард Київ і оформив вихід у фінал кубку. У кожному з таймів номінальні господарі реалізували по одному моменту зусиллями Артема Ісаєва й Юрія Малєя. Проте суперник не здавався таким простим, що номінальні господарі просто реалізували свої шанси й все. Матч міг би розвиватися по-іншому, якби Авангард Київ забив в одному з моментів. Завадив цьому статися голкіпер FC AppsFlyer Михайло Гевак і його черговий видатний матч у рамці цього сезону.

Nunu-KyivGastroBar 2 – 1 FC BILUX

Іншим фіналістом кубку став Nunu-KyivGastroBar, який у своєму матчі 1/2 обіграв FC BILUX. Найкращий бомбардир кубку Владислав Удовін двічі вразив верхні кути воріт суперника, забезпечивши номінальним господарям вихід у фінал. Вдруге забив наприкінці зустрічі. В фіналі Nunu-KyivGastroBar гратиме з FC AppsFlyer. Команди мають власну історію протистоянь, яка зараз складається на користь FC AppsFlyer.

Пресслужба R-Cup