FC Fenix припідніс «френдам» шанс обійти AFC Atletico Kyiv, дострокове чемпіонство SC Favorit, ​Підсумки 13-го ігрового тижня й заключних матчів 1/4 фіналу кубку., R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

13 березня

FC Fenix припідніс «френдам» шанс обійти AFC Atletico Kyiv, дострокове чемпіонство SC Favorit

13 березня

FC Fenix припідніс «френдам» шанс обійти AFC Atletico Kyiv, дострокове чемпіонство SC Favorit

Вища ліга

AUTOENERGY 2 – 2 FC LONTANO

AUTOENERGY відібрав очки в FC LONTANO, чим додатково мотивував конкурента команди Богдана Степаненка на свою звитягу. Конкурент цією осічкою FC LONTANO, як побачили згодом, скористався. Щоб досягти набраних залікових балів в одному з минулих програних матчів AUTOENERGY не вистачало однієї деталі, граючого тренера Рената Мірошнікова на полі. Своєю появою звітного туру Мірошніков зрівняв шанси команд, і підопічні досягли результату, який нагадав про хист AUTOENERGY до того, щоб змагатися з топами Вищої ліги. Граючий тренер оформив дубль, і кожен із голів виводив номінальних господарів уперед. FC LONTANO витрачав не більше трьох хвилин, аби відігратися. Владислав Барановський зробив дубль за FC LONTANO, та фінальна сирена зафіксувала нічию й у заключних турах колективу знову доведеться наздоганяти учасника, який іде третім.

Duzain-Fasad 0 – 5 FC Inter Kyiv

FC Inter Kyiv у оптимальному складі не відчув особливих труднощів у грі з командою, яка ділить останню сходинку таблиці Duzain-Fasad. Підопічні Олександра Андрєєва досягли потрібних трьох очок і закріпили свої плани залишитися в найвищому дивізіоні на наступний розіграш. В окремі відрізки матчу «дизайнери» додавали роботи голкіперу номінальних гостей Юліану Маланчуку, та підсумковий «сухий» результат на користь команди свідчить про те, що страж воріт, як і партнери, зі своїм завданням впорався.  

Если Шо 3 – 4 GC SLAVSANT

Рвіння в GC SLAVSANT до набуття очок і камбеку по ходу матчу з Если Шо міг почерпнути будь-хто. Учасники з нижньої частини таблиці зібралися на очний матч, щоб посперечатися за залікові бали. Рвіння «барберів» ще більше підкреслює факт того, що команда приїхала на гру з однією заміною. Суперник зібрався ширшим складом і забрав кінцівку першого тайму й старт другого. Після автоголу Богдана Бедя й забитого м’яча Федіром Дальченком Если Шо повів 2:0. Третій м’яч вивів би Если Шо на прямий шлях до максимального результату, та «барбери» почали відіграватися. З середини другої половини Андрій Ручко видав відрізок, наповнений перфоменсом. Ручко відзначився голом і асистував на 2 голи партнерів. Капітан Олександр Яцута своїм голом наприкінці вже закріплював перевагу.

ФК Фокус 0 – 14 Friends Team

Friends Team одержав легку звитягу, свою найрезультативнішу в сезоні, не помітивши ФК Фокус. До того ж, саме ці 3 очки хтозна, можливо, стануть одними з ключових у боротьбі за фініш на першій сходинці, бо звітний успіх прийшовся на той тур, коли головний конкурент оступився. Поки «френди» розганялися, суперник пручався, та номінальним гостям неважко було продемонструвати різницю в класі. 7:0 після першого тайму вже додали до скарбнички 3 очки, залишалося довести гру до фінального рахунку. Євген Яблонько, Дмитро Бровко, Сергій Чеберяк і Сергій Чепорнюк у складі Friends Team зробили по 4 результативні дії.

AFC Atletico Kyiv 0 – 4 FC Fenix

Домінуюча звитяга FC Fenix над лідером AFC Atletico Kyiv піднесла команду знову в топ-3. Номінальній гості в цьому матчі раніше отримали гіркий досвід, зустрічаючись із конкурентом. До звітної гри команда підійшла зі всіма лідерами на полі й з амбіціями скористатися нічиєю FC LONTANO. Збір AFC Atletico Kyiv перед стартом гри говорив про те, що лише шалена витримка й дисципліна, коли кожен бореться за кожного, дозволять осилити налаштованого суперника. FC Fenix підніс шкалу зарядженості на максимум. Міг відкрити рахунок на 4-ій хв, та Євген Миколаюк не реалізував пенальті. Номінальні гості створювали моменти. Цей натиск стримував голкіпер «матрацників» Сергій Гуць. FC Fenix повів на 13-ій хв після голу Миколаюка. Ще за 5 хв Михайло Трехлєб подвоїв перевагу. Ці голи остаточно запевнили номінальних гостей, що вони на вірному шляху. В другій половині Миколаюк оформив дубль, а Трехлєб до голу додав асист.   

ATL 5 – 1 FC Meest TEAM

FC Meest TEAM із останньої сходинки таблиці в останніх турах не так і рідко нав’язує конкуренцію суперникам, які перебувають значно вище. Шлях до трьох очок FC LONTANO команда робила непростим у першому таймі й звітного туру, зустрічаючись із ATL, «містяни» показали збір на гру зі свого боку й таку ж конкуренцію для суперника, який вийшов на поле, щоб продовжити розвивати переможну й водночас безпрограшну серію. Максим Горовенко вивів ATL уперед на 4-ій хв. «Містяни» зрівняли рахунок всередині першого тайму після голу Костянтина Білошкурського. Проте Горовенко відзначився вдруге до перерви. FC Meest TEAM тримав інтригу майже весь другий тайм. Розв’язка настала за 5 хв до завершення матчу, коли ATL видав результативний відрізок, закривши гру на свою користь. Горовенко оформив хет-трик і також віддав асист на четвертий м’яч.

Перша ліга

Альфа 5 – 2 FC MAXIMUS

Альфа веде боротьбу за Першу лігу. Тривалу серію з поразок звітного туру команда перервала, обігравши учасника з останньої сходинки FC MAXIMUS. Із середини першого тайму номінальні господарі провели результативний відрізок, зробивши на табло 3:0. FC MAXIMUS відіграв 1 м’яч до перерви й скоротив різницю до мінімальної в другому, втім Альфа забрав кінцівку, повернувши собі комфортну перевагу в 3 голи перед фінальною сиреною. Юрій Вихристюк і Володимир Паскаленко в складі Альфа зробили на двох 7 результативних дій.

SC Favorit 6 – 5 LEFT COAST

SC Favorit своє дострокове чемпіонство міг оформити в матчі з готувавшим опір зі свого боку на звітний тур LEFT COAST. Якщо команда не змагається за перше місце, то це не відміняє того, що LEFT COAST не може зібратися й полоскотати нерви майбутньому чемпіону. Звідси й надрезультативний матч, прояв характеру з обох боків і динаміка розвитку подій у грі від її учасників. Лідер SC Favorit Вадим Бурляй відкрив рахунок на 3-ій хв. Всередині першого тайму Сергій Ющенко подвоїв перевагу. За хвилину до перерви ця перевага могла розтанути, та після свого голу з гри Даниїл Ахмадов не забив пенальті й проміння, яке б змусило перевагу суперника розтанути, заховалося. Бурляй розпочав і другий тайм із забитого голу. LEFT COAST таки відповів проміжним камбеком. На кожен наступний із двох м’ячів SC Favorit LEFT COAST реагував, зрівнюючи рахунок. Вирішальний гол у зустрічі, м’яч, який приніс достроковий фініш на першій сходинці, для SC Favorit наприкінці провів Бурляй. Андрій Остафійчук у складі номінальних господарів зробив 4 результативні дії. В складі LEFT COAST дубль оформив Ахмадов.

Благора Інвест 3 – 3 FC Legendary Amateurs

FC Legendary Amateurs вийшов у лідери в матчі з Благора Інвест на 2-ій хв після голу Олега Печорина. Посеред сезону Печорин загубився серед невдач команди, перестав забивати, та вже в другому турі поспіль, який завершується набраними очками для «аматорс», Олег повертається, відзначаючись голами. Та суперник звітного туру організував камбек за наступні 6 хв. Євгеній Ващук зробив рахунок 3:1 всередині другої половини, та номінальні гості реалізували потрібну кількість моментів, щоб відігратися.

PIN-UP 5 – 5 OnlyFans Team

Звітний тур у Першій лізі видався насиченим на результативні матчі. Черговою з таких стала гра між PIN-UP і OnlyFans Team. Змагаючися за максимальний результат, команди дали емоцій вболівальникам, але самі учасники матчу нервували, що виливалося в цілі дії й не з боку тих, хто грав. У момент, коли матч складався не на користь OnlyFans Team, лідер цієї команди Максим Каминін навіть поміняв лаву запасних на трибуни – настільки вирували нерви. Приводом для цього стали 2 пропущені м’ячі за хвилину, коли рахунок став 2:1 на користь PIN-UP. Згодом Каминін повернувся на бровку, а OnlyFans Team відігрався й вийшов у лідери. Та за хвилину до перерви Артем Солдатенко голом п’ятою зрівняв. Олександр Микитенко оформив дубль за номінальних гостей зі стартом другого тайму. Родіон Українець і Роман Романчук взяли участь у третьому камбеці одного з учасників, в цьому випадку PIN-UP, до 33-ої хв. Ще за 4 хв Руслан Касьян встановив остаточний рахунок у матчі.

Tech United 4 – 4 Inter Cars Ukraine

Inter Cars Ukraine зібрався на матч із учасником із топ-3 Tech United. Гравці номінальних господарів слухали настанови тренера Валерія Директоренка за кілька хвилин до початку гри. Граючий тренер налаштовував підопічних на потужний виступ, а на полі провів майстер-клас у другому таймі, забивши красивий м’яч. Директоренко зробив рахунок 3:2 на користь Inter Cars Ukraine. «Технарі» виходили на черговий важливий матч. Суперник влаштував сюрприз камбеком у другому таймі з 1:2. Номінальні гості навіть збільшили свою перевагу до двох м’ячів. У кінцівці Tech United вирівняв становище, та підсумковою нічиєю навряд залишився задоволеним, хоч і після осічки одного з конкурентів залишився одноосібно третім.

UID 6 – 3 FC Profi

Граючий тренер UID Олександр Ус під своє 31-річчя, впродовж останніх трьох турах забив 8 із 10 голів у сезоні. Найфантастичніший показник видав звітного туру, оформивши по хет-трику із голів і асистів у матчі з FC Profi, перед яким звітного туру виникала можливість наздогнати третіх у таблиці «технарів», що відбулося б лише за звитяги. Та збір номінальних гостей із однією заміною й результативність Уса поклали край цим амбіціям. Хоч і FC Profi не збирався ділитися очками, намагаючись витискати максимум із свого збору й шансів. Шанс на 11-ій хв перетворив у гол Антон Доманський. UID пропустив, але завівся ще більше, забивши до перерви тричі. В другій половині номінальні господарі дійшли до проміжних 5:1. Перевага зміцніла, тоді як FC Profi намагався її розхитати своїми двома м’ячами наприкінці.

Сталь 2 – 3 Developex

Сталь у матчі з Developex пропонувала супернику роль наздоганяючого в першому таймі. Номінальні господарі двічі виходили вперед після голів Володимира Гудза й Вадима Брички. На обидва м’ячі асистував Дмитро Котельніков. Номінальні гості зробили різницю наприкінці, організувавши камбек. Роман Зражевський на 35-ій хв зрівняв рахунок. Ще за хвилину Богдан Коршунов забив вирішальний гол.

Друга ліга

ЧА-ЧА-РАЗ 0 – 3 AFC Footballers

AFC Footballers записав до свого активу «суху» звитягу над ЧА-ЧА-РАЗ, який звітного туру в вирішальну мить сезону для себе мав не широкий збір. «Футбольори» повели після автоголу голкіпера Владислава Сиротюка. Номінальні гості зі старту другого тайму прийнялися робити свою перевагу комфортною. Олег Чередник збільшив її на 22-ій хв. Всередині другої половини Богдан Кузовов встановив остаточний рахунок.

Крила Донбасу 2 – 1 FC Goldmine

Крила Донбасу проводили важливий матч із FC Goldmine, адже звітного туру могли деякою мірою підсумувати свої виступи в поточному розіграші. В випадку звитяги команда б гарантувала собі фініш у топ-3, бо навіть за успіху найближчого переслідувача FC Leaders різниця в 6 очок виглядала б для нього не підйомною, адже Крила Донбасу виграли очний матч. Звітна гра стала бенефісом Ельдара Шульги. Номінальні господарі мали не широкий збір, але та взаємодія, до якої прибігали й результативність Шульги вражала ворота суперника. Мінімум один із кращих голів туру Шульга забив FC Goldmine. Всього відзначився двічі, на що FC Goldmine відповів голом Сергія Отверченка на 22-ій хв.  

Харків 1654 2 – 4 FC AppsFlyer

FC AppsFlyer після двох осічок не міг підпустити конкурента на мінімальну відстань у таблиці, та звітного туру харків’яни з малим збором і великим рвінням відібрати очки створювали труднощі для лідера в його меті залишитися першим. Харків 1654 відкрив рахунок на 18-ій хв після того як Роман Мосейчук реалізував пенальті. Перший тайм пройшов у конкурентній боротьбі, а вже в другій половині номінальні гості зробили різницю на табло. Артем Ісаєв зрівняв рахунок, а Денис Старченко вивів FC AppsFlyer у лідери. Щоб зупинити суперника, перевагу потрібно було збільшити, що забезпечили голи Юрія Малєя й Віктора Коровікова.

SOROKI TEAM 2 – 8 FC Leaders

FC Leaders виграв вшосте поспіль. Команда має просто вражаючу статистику, та в таблиці задовольняється лише місцем неподалік топ-3. До чергового успіху привела гра звітного туру з SOROKI TEAM. До середини першого тайму FC Leaders відзначився 4 рази, чим наблизив себе до підсумкового успіху. Стабільна форма команди проявилася й другій половині, коли «сороки» зменшили різницю до трьох голів, а FC Leaders відповів п’ятихвилинним відрізком, у якому забив ще тричі. Микола Щесюк у складі номінальних гостей оформив по дублю з голів і асистів, Антон Гусєв і Анатолій Веремчук зробили по 3 результативні дії.

ФК Акули 4 – 3 FC BEER WAY

ФК Акули проходить через цей сезон, готуючи себе до майбутнього претендентства. Другий поспіль успіх команда одержала звітного туру в матчі з FC BEER WAY, який, попри своє положення в нижній частині таблиці, обіцяв зробити все для рівного перебігу подій у матчі, ставлячи перед собою таку ж мету набрати очки. Та хід подій у грі пропонували номінальні господарі, що стало можливим після двох «сухих» голів до середини першого тайму. Суперник тримав інтригу, тричі зменшуючи різницю до мінімальної. В складі «акул» по 2 результативні дії зробили Юрій П’яскорський і Віталій Сірченко, в складі FC BEER WAY таку ж результативність показали Олег Грищенко й Олександр Демянчук.    

Славутич 3 – 3 FC BILUX

Славутич відібрав очки в FC BILUX, але по ходу гри номінальних господарів від максимального результату відділяли лічені секунди. Тому Славутич навряд задоволений нічиєю в ситуації, коли суперник зробив камбек із 0:3 за хвилину. Й рахунок став 3:0 теж за хвилину. В шаленому камбеці FC BILUX своїм дублем взяв участь Богдан Цюпа. Він зробив цей камбек можливим, оформивши 1:3 на табло, а потім і 3:3. В складі Славутич гол+пас зробив Ігор Долбня.

Nunu-KyivGastroBar 2 – 4 FC Rabona

FC Rabona виграв свій матч і в заключних двох турах переслідуватиме лідера. Для команди в матчі з Nunu-KyivGastroBar звітного туру різницю зробив Костянтин Василенко. Після хет-трику Василенка на класі номінальні гості виглядали недосяжними, настільки гравець вселяв упевненість. Рахунок був 3:1. Перевагу закріпив Віктор Олексюк на 33-ій хв. В складі Nunu-KyivGastroBar дубль оформив Саба Сірадзе.

Третя ліга

ФК Гора 1 – 7 Denon

ФК Гора зі старту матчу з Denon почав робити знайомі кроки, які дозволяли команді нав’язувати конкуренцію минулим суперникам, але звітного туру номінальні гості заготували свій перфоменс. На пропущений гол на 4-ій хв, який забив Віталій Колядич, Denon відповів за хвилину. За 4 хв до перерви почав лідирувати зусиллями Віталія Краснянького. Партнери підхопили шалений кураж. Голкіпер Олег Лукашик у другому таймі оформив гол+пас. Кожен із гравців Denon відзначився забитим м’ячем.

Буревій 6 – 0 Old Friends

Буревій, обігравши Old Friends, одержав свою шосту звитягу в сезоні. Артем Яворський відкрив рахунок на 16-ій хв, а в другому таймі партнери збільшили перевагу до більше, ніж комфортної. На перший м’яч асистував Андрій Лепеха. В другій половині він зробив ще 3 результативні дії.  

Дружба 3 – 6 NoName

NoName, обігравши Дружба, яка приїхала на гру без замін, піднявся на друге місце й збільшив відрив від нього до двох очок. Номінальні господарі нав’язували конкуренцію в першому таймі й зі стартом другого. Та NoName дотиснув суперника, граючого одним складом. Сергій і Олександр Нехаєнки оформили по дублю. В складі Дружба двічі забив Дмитро Сушко.

Райффайзен Банк 4 – 1 FC SICH Kyiv

Райффайзен Банк проводив важливий матч, переслідуючи мету фінішувати в топ-3. Грав із конкурентом FC SICH Kyiv, який випереджав за кількістю очок. Після невдачі звітного туру номінальні гості мають перевагу, та в Райффайзен Банк є гра в запасі. Вже на 1-ій хв Іван Лукач відкрив рахунок. Із середини другого тайму Олександр Криворучко своїм дублем наблизив підсумковий успіх. FC SICH Kyiv відіграв 1 м’яч, але пропустив вчетверте.

ФК Легіон 1 – 6 AppStudio

AppStudio рухається до дострокового чемпіонства. Звітного туру команда наблизила можливість достроково стати першим, обігравши ФК Легіон. В цій зустрічі розкрився Олексій Журавлов у складі AppStudio, оформиши свої перші результативні дії в сезоні. Забив гол і двічі асистував партнерам.

Нове Життя 3 – 5 FC Vauriens

FC Vauriens вирівнює свою ходу в сезоні наприкінці. Звітного туру команда обіграла сусіда по таблиці Нове Життя й обійшла суперника в турнірному становищі. До 13-ої хв номінальні гості забили тричі, та Нове Життя зі стартом другого тайму скоротив різницю до мінімальної. За другою результативністю в грі від FC Vauriens суперник не встиг. 3 результативні дії в складі номінальних гостей зробив Олександр Кононенко.

НІКОС 3 – 3 Nexus

НІКОС рухається до завершення сезону на безпрограшній серії. Виступи команди без поразок продовжила нічия з Nexus. Номінальні господарі знову мали на полі кількох гравців з першого-другого складу, які звітного туру ефективно взаємодіяли. Ця взаємодія й принесла очки. Nexus лідирував 3:1 на 35-ій хв після дублю Романа Магди й голу Олексія Шабаса. За хвилину після того як пропустив втретє НІКОС сконструював камбек завдяки рішенням у дуеті від Артема Герасимова й Вячеслава Абинякіна. Обоє в матчі оформили по 3 результативні дії.  

1/4 фіналу Кубку R-Cup Winter 2024

FC BILUX 0 – 0 AppStudio (пен. 2:0)

FC BILUX ретельно підготувався до чвертьфінального матчу кубку з AppStudio, чекаючи в складі якого появи тих, хто покликаний робити різницю. Один із таких гравців Євген Яблонько мав шанси для того, щоб забити, та гра перейшла в серію пенальті, другу поспіль для FC BILUX. У післяматчевій серії номінальні господарі також зберегли свої ворота недоторканими й пройшли в 1/2 фіналу.

Авангард Київ 5 – 1 AFC Footballers

В іншій парі 1/4 фіналу Авангард Київ обіграв AFC Footballers. Головний хайлайт цієї гри й один із ключових моментів у матчі відбувся зі стартом другого тайму за рахунку 1:1, коли Олександр Майстренко ефектно відіграв суперника й асистував на гол Антона Гусєва. Номінальні господарі вийшли вперед і закріпили своє лідерство впродовж наступних хвилин. Сам Майстренко теж відзначився голом наприкінці матчу.

Пресслужба R-Cup