R-Cup Grass: огляд 9-го туру, Огляд матчів дев’ятого туру R-Cup Grass, R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

03.11.2021

R-Cup Grass: огляд 9-го туру

03.11.2021

R-Cup Grass: огляд 9-го туру

Platinum Division

PERUN 5 – 2 FC Sofiya City

«Софія» зазнала другої поразки поспіль, перебуваючи в кризі кадрових рішень. PERUN зібрався на гру, адже поганий збір суперника можна було передбачити. Зрештою, команда Ігоря Каплунова цим сповна скористалась, впевнено повівши у рахунку на 7 хв після голу Янковського. За кілька хвилин Хусаінов подвоїв перевагу, а ближче до перерви Давиденко збільшив розрив до трьох м’ячів.

У другому таймі PERUN контролював ситуацію. Давиденко оформив дубль на 30 хв. Але від «Софії» ми все ж побачили спробу перевернути хід поєдинку. Капітан FC Sofiya City Володимир Гаврилуца відзначився на 32 хв після асисту Олексюка. Та цей гол не став початком камбеку, бо суперник впевнено довів гру до переможного кінця. Янковський згодом забив свій другий гол у зустрічі. «Софія» спромоглась ще на забитий м’яч Ласкавого перед самим фінальним свистком.

FC Sokol (Клавдієве) 2 – 6 IrisHotels & Vins show

Перед початком гри ми звернули увагу на неоптимальний збір «Iris Vins». З огляду на це, очікували більш напружений матч з точки зору кінцевого результату. Але досвід виконавців у складі переможців невідворотно позначився на грі. Хоча й «соколи» були мотивовані перемагати, що не пройшло непоміченим. Тим не менше, рахунок у цій грі було відкрито лише на 20 хв зусиллями Апришка. Гол у «роздягальню» не став проблемою для «соколів», бо вже на 25 хв хлопці зрівняли рахунок. Голом відзначився Городецький. А капітан Іван Власюк ще й за кілька хвилин вивів свій колектив уперед. Здавалось би, ось тепер вони дотиснуть суперника, але характер досвідченого супротивника нікуди не зник. Апришко в середині другого тайму оформив дубль, а згодом і хет-трик. Що передувало третьому м’ячу Апришка? Голи партнерів по команді. Впродовж хвилини відзначились Покорук і Чірка. А на 40 хв Гуторка забив вперше за останні 3 поєдинки. «Iris Vins» здобули важливу перемогу, яка дозволила команді максимально наблизитись до топ-4. А Євген Апришко, оформивши хет-трик, став одним із кращих гравців туру.

RDS 1 – 10 Hell Energy

Враховуючи успіхи конкурентів, «Хел» не могли втрачати очок. Але до середини першого тайму хлопці лише придивлялись до суперника, як до потенційної «жертви». Сергій Либа відкрив рахунок на 11 хв, а в одній з наступних атак Кошка подвоїв перевагу. Бедь своїм голом «закріпив» успіх на 16 хв. Однак Пенгрін RDS відіграв 1 м’яч на 17 хв. Боротьба продовжиться? На жаль, ні, бо Ванкевич до перерви збільшив перевагу «Хел» до трьох голів.

У другій половині гри Hell Energy діяли завзятіше біля воріт суперника і «засмутили» воротаря RDS Івана Баля ще 6 разів. Зрештою, Кошка оформив хет-трик, а Шевченко встиг забити двічі. Забиті м’ячі також в активі Беспалого і Гавяка. Завдяки цій перемозі Hell Energy піднялись на друге місце, а відстань до лідера скоротилась до одного пункту.

Gold Division

Матадор Русанівка 4 – 0 AZ-41

Дивно, що AZ-41 в середині турнірного шляху «повертається» на старт сезону, коли хлопці за 2 гри забили лише одного разу. Але згодом команда виправила ситуацію і почала забивати. Що ми побачили у грі з «Матадором»? Після фінального свистка «АЗ» знову без забитих м’ячів, вже вдруге в осінньому турнірі. А Матадор Русанівка в неділю показав майстер-клас із реалізації своїх нагод. Гра за четверте місце в таблиці завершилась «сухою» перемогою команди Вадима Скиценка, а сам капітан став кращим гравцем матчу, оформивши 1+1 по «гол+пас». Саме Скиценко відкрив рахунок, а до перерви Белкін і Денисов збільшили розрив до трьох м’ячів. На 23 хв «Матадор» встановив остаточний рахунок після голу Дацюка. У другому таймі AZ-41 активно, але безуспішно загравали п’ятого польового.

Що ж, підопічні Владислава Рибальченка піднялись на четверту сходинку, але чи вдасться укріпити й зберегти свої позиції в наступних турах?

FC MeadCult 6 – 2 СМК

Наставник FC MeadCult Олександр Шимків від туру до туру ретельно вивчає турнірне положення конкурентів і блискуче налаштовує підопічних на матчі. Перемога над СМК є однією тих, що забезпечують впевнену турнірну ходу. Гра Юрія Петренка за «Мідкульт» цієї неділі стала одним із найголовніших «перфомансів» туру. Юрій відкрив рахунок у звітному матчі на 6 хв, а за 2 хв Петренко асистував Курілову. Ващук на 12 хв зробив рахунок 3:0, але на цьому перший тайм не закінчився, бо Петренко до перерви встиг оформити дубль. Такої натхненної гри від суперника СМК явно не очікували, але й змінити щось команді Ігоря Ситнікова не вдалось. А на гру приїхали і Аделаджа, і Козяр, і Верховецький… Схоже, далеко не всі лідери перебувають в оптимальних кондиціях.

На старті тайму №2 капітан «мідкультівців» Плотніцький продовжив розгром СМК. Лише впродовж п’яти хвилин в середині другої половини зустрічі ми побачили гольову активність від СМК. Забивали Гудз і Верховецький, обом асистував Козяр. Але щось давненько в огляді не згадували про Петренка в стані суперника. От зараз саме час, бо на 40 хв Юрій оформив хет-трик, встановивши остаточний рахунок у матчі.

3й Тайм 7 – 3 Duzain-Fasad

«Дизайнери» зазнали сьомої поразки і опустились на останню сходинку. Очевидно, що колектив Олександра Поліщука показав би більш конкурентну гру, однак на заваді став один хлопчина, про якого поговоримо трохи пізніше. «Дизайн» відкрив рахунок на 9 хв зусиллями Заверюхи. Складалось враження, що саме Сергій Заверюха, нарешті, стане тим гравцем, що принесе команді довгоочікувану звитягу. Але Валентин Прокопчук із 3й Тайм з’явився на полі у ході гри. «Перфоманс» Прокопчука, який він влаштував згодом, став вирішальним для обох команд, але з різним змістовим «наповненням». На 11 хв Валентин асистував Олександру Кондратьєву, і 3й Тайм зрівняв рахунок. Ще за 2 хв Кондратьєв оформив дубль, але Duzain-Fasad встиг відігратись до перерви після голу Щесюка.

На початку ми говорили про «бенефіс» Прокопчука. Насолоджуйтесь. Хоча перед цим ще Харсіка забив, вивівши номінальних «господарів» знову вперед. А вже в одній з наступних атак Прокопчук збільшив перевагу до двох м’ячів. На 28 хв Валентин віддав гольовий пас на Харсіку. Але й суперник раптово «прокинувся» — забив Пономарьов. Схоже, «дизайнери» не здогадувались, що цього хлопця не зупинити. За хвилину до завершення гри Прокопчук, спершу, оформив дубль із голів, а перед самим фінальним свистком ще й хет-трик із асистів, віддавши пас на Вітюка.

ФК Легіон 3 – 3 FC Yuzhbor

«Южборівці» мали прекрасний шанс, аби продовжувати переслідувати «янгів» у боротьбі за перше місце. Але необхідно було обігрувати ФК Легіон. Після вольових звитяг у минулих турах матч проти одного з аутасайдерів не мав би викликати великих труднощів. Але всі очікування просто «віддзеркалились» на полі. Солодчук вивів «Южбор» уперед на 17 хв, однак Захарченко швидко зрівняв рахунок. А на 19 хв Шмельов забив вперше за 17 матчів у календарному 2021 році. FC Yuzhbor знову лідирує, чим не емоційний «заряд», аби втримати переможний результат? Проте «легіонери» в осінньому турнірі поки шокують лише команди з Борщагівки. Колектив Валентина Шевченка в другій половині зустрічі показав неабиякий характер. Хоча цьому передував гол Прокудова на 23 хв. Втримати перевагу в 2 м’ячі FC Yuzhbor не зумів. Астахов на 38 хв один гол відіграв, а Ковальов перед фінальним свистком зрівняв рахунок.    

Young Business Club 3 – 0 FC Profi

«Янги» з радістю прийняли «подарунок» від команди Павла Павлюка у вигляді нічийного результату «Южбора». Завзята боротьба у грі з «Профі» тривала до 11 хв, коли Кваша відкрив рахунок після асисту свого голкіпера Драгана. Все той же Кваша подвоїв перевагу Young Business Club на 22 хв. FC Profi ніяк не вдавалось реалізувати, бодай, одну нагоду, аби нав’язати боротьбу супернику. Тим не менше, розрив у 2 м’ячі ще не гарантував перемоги, і в матчі лишалось місце для несподіванки. Але на 39 хв голом відзначився Пословський, який остаточно «зняв» усі питання стосовно переможця. Підопічні Євгена Задорожного знову одноосібно очолили дивізіон. А за підсумком цього туру виділимо Віктора Квашу, який оформив свій перший дубль у 2021 році.

Silver Division

Yellow Black 1 – 1 FC Bilux

Команди задовольнились нічийним результатом і «обмінялись» голами по ходу гри. Перший м’яч ми побачили лише на старті другого тайму. Дмитро Сальников «записав» до свого активу забитий гол на 23 хв. Сальников у другому матчі поспіль відзначається результативністю, але для перемоги над «Білюксом» цього було недостатньо. Підопічні Олександра Шестерньова проявили характер і на 37 хв Цюпа зрівняв рахунок після асисту Бондаря. За підсумком цього туру обидві команди залишаються всередині турнірного становища.

ATL 4 – 0 ФК Неизбежность

ATL продовжує очолювати турнірну таблицю дивізіону. «Неминучим» все ж забракло «класу», аби розраховувати в цій грі на позитивний результат. Відтак, «суха» поразка фавориту з рахунком 0:4. В складі переможців знову феєрив Костишин. В осінньому турнірі Данило забиває або віддає гольовий пас в кожному матчі, але саме в протистоянні з ФК Неизбежность «перфоманс» Костишина був найяскравішим, оскільки взяв участь у всіх м’ячах команди. Спочатку він двічі асистував Денисову, згодом сам відзначився голом. А в другому таймі Костишин знову асистував Михайлу Денисову.

Denon 4 – 5 Дружба

Команди подарували результативний матч із яскравим камбеком від Дружби. Перший тайм був однозначно за Denon. Владислав Бондзік, в активі якого дубль і голи Чічіркози та Димінського забезпечували досить комфортну перевагу. Дружба в першій половині гри спромоглась на гол Ільченка, який реалізував пенальті.

Denon, який грав лише з однією заміною, не мав сил, аби опиратись розлюченому супернику в таймі №2. Із 29 хв по 39 хв всю лють на поле «вилив» Кондисюк і оформив хет-трик. Дружба зрівняла рахунок! Партнери, безумовно, підтримали таку активність Романа Кондисюка і перед фінальним свистком Ільченко «вирвав» перемогу для своєї команди після асисту Воловікова.

МФК Рваний Кед 1 – 1 AFC Footballers

«Футбольори» «відібрали» очки в суперника, який точно розраховував піднятись вище в таблиці після дев’ятого туру. Але самовіддана боротьба команди Олександра Андрусенка була винагороджена нічийним результатом. Але ми також не можемо мовчати про Жигалюка в стані «Рваного Кеда», який приносить результат своїми голами й асистами вже у п’ятому матчі із семи зіграних! Це просто лють! Костянтин забив у ворота «футбольорів» на 20 хв. Але в тому й справа, що цього вікенду голу Жигалюка не вистачило для перемоги, хоча без нього, можливо, не було б і нічиєї? AFC Footballers залишили на полі всі сили, але 1 заліковий бал «вигризли». Капітан Олександр Андрусенко зрівняв рахунок на 39 хв. Таким чином, «футбольори» ділять десяте-тринадцяте місця в таблиці, а МФК Рваний Кед зосередився у топ-5 дивізіону.

Rangers 2.0 8 – 1 FC SoftServe

«Рейнджери» здобули п’яту перемогу і ділять друге-третє місця в таблиці. Фантастичний результат для команди Дениса Яковенка після дев’ятого туру.

У звітному матчі хлопці відкрили рахунок на 3 хв після голу Романа Романчука. Кирил Краснопольский подвоїв перевагу ближче до середини першого тайму, а на 19 хв Роман Яковенко зробив рахунок 3:0. У перерві тренер FC SoftServe Владислав Рибальченко підбадьорив підопічних, і на 24 хв Кальник 1 гол відіграв. Але суперники налаштовані були довести цей матч до впевненої перемоги. Із 27 хв і до фінального свистка забивали лише «рейнджери»: Олег Романчук оформив дубль, а Кирил Краснопольський зробив хет-трик. Ще один гол в активі Владислава Рябенка.

Smile Development 2 – 3 ФК Кварцит

Характер, воля до перемоги і, в деякій мірі, розгубленість суперника дозволили «Кварциту» розраховувати на 3 очки у матчі зі «Смайлом». ФК Кварцит провалив перший тайм, програючи 0:2. М’ячі Знайди і Момота забезпечували лідерство і мали б ще більше мотивувати втримати переможний рахунок у другому таймі. Гравці старались, але, як бачимо, колектив все ж не дорахувався голів від Голоднікова, який не грав у неділю. А «Кварцит» спромігся на камбек за 11 хв! Спочатку Махалін зменшив розрив у рахунку до одного м’яча, Кричевський рахунок зрівняв. А Олександр Богдан став героєм для команди, забивши переможний м’яч за хвилину до фінального свистка.

LIDERS 2 – 2 FC Rabona

Один із «апсетів» туру в дивізіоні. LIDERS здобули свій другий заліковий бал і продемонстрували характер, але складається враження, що «Рабона» просто перестала грати в другому таймі. Переконані, що відсутністю Василенка, Дмитрієва таку втрату очок пояснити не можна. Підопічні Сергія Кукіля бадьоро розпочали в якості фаворита. В середині першого тайму вони вигравали 2:0 після голу тренера, а також Євгена Фесюри. LIDERS дуже швидко відіграли 1 м’яч. Схоже, в контексті кінцевого результату це стало ключовим. На 22 хв Віталій Момотенко оформив дубль і подарував LIDERS нічию. У турнірній таблиці команда Артема Шимана залишається останньою, але здобуває друге очко, а FC Rabona ділить четверте-п’яте місце з МФК Рваний Кед.

Bronze Division

DNIPRO-M 3 – 3 Нове Життя

«Дніпрян» від топ-5 відділяє 3 очки, але вже вдруге в осінньому турнірі підопічні Сергія Кукіля грають внічию з командою, яка представляє «когорту» лідерів. У свою чергу, Віталій Макаренко із Нове Життя продовжує феєрити. У матчі проти DNIPRO-M Віталій взяв участь у всіх забитих м’ячах свого колективу (1+2 по «гол+пас»).

На 5 хв звітного протистояння «дніпряни» вийшли уперед зусиллями Нагорнюка. А вже за 3 хв він же оформив «дубль». Станіслав провів результативну гру, але мав ще вдосталь нагод, аби його команда могла розраховувати на перемогу. На 11 хв сполохані гравці «помаранчево-чорних» все ж оговтались. Макаренко відіграв 1 м’яч, а до перерви ще й Воєвуцький забив. На перерву команди пішли за нічийного результату. Розв’язка настала за кілька хвилин до фінального свистка. Спочатку Авер’янов вивів Нове Життя уперед. Хлопці здійснили камбек! Однак Кірійчук в одній із наступних атак встановив остаточний рахунок на табло.

FC Valkyrie 3 – 0 New Star

Цей матч команди так і не дограли через досить «цікаву» поведінку гравців New Star. У всьому розберемось згідно хронології подій. «Валькірія» повела у рахунку на 6 хв після голу Карри. Ще до перерви у воротаря New Star Алберто да Сільви здали нерви (навмисне зіграв рукою за межами свого штрафного майданчика). Реакція арбітрів була миттєвою, і Алберто отримав пряму червону картку. А Потапенко, який повернувся до складу «Валькірії», подвоїв перевагу на 12 хв. Ще за 2 хв Бережний забив ефектний гол і зробив рахунок 3:0. На 20 хв ще один гравець «нових зірок» побачив перед собою «червоне світло». Енрі Родрігес був вилучений після перегляду артбітрами відеоповтору. Але команда Алексіса Чікаізи не сприйняла таке рішення і матч вирішила не продовжувати.

ФК Фокус 1 – 3 Славутич

Центральний поєдинок у дивізіоні, результат якого міг вплинути на розстановку сил у топ-5. Так воно і трапилось.

Після «осічки» колективу Нове Життя Славутич мав шанс піднятись на «чисту» другу сходинку. Але необхідно було перемагати «фокусників». Першого голу в цій зустрічі довелось чекати майже 1,5 тайми. Іван Панасюк відрив рахунок на 26 хв. На 32 хв Морозов зрівняв, але Славутич знову вийшов уперед. Невтомний Панасюк оформив дубль за 2 хв до фінального свистка. А переможний м’яч в активі Максима Івашка. Славутич «дотиснув» суперника «під завісу» гри і заслужено піднявся на друге місце. ФК Фокус після поразки залишається на п’ятому місці, а відрив від шостої сходинки становить 3 очки.  

Tech United 3 – 2 Internazionale Kyiv

«Технарям» вдалось забити «швидкий» м’яч зусиллями Юрченка. А на 4 хв трапився неприємний інцидент: Liam Halse групо порушив правила проти Опанасенка. Арбітри вилучили №8 у складі «міжнародників», але обурений Опанасенко не стримав емоцій і теж отримав пряму червону картку. Доки команди «приходили до тями», голів ми не бачили. А на 13 хв Internazionale Kyiv рахунок зрівняли після голу Сапегіна.

У другій половині зустрічі свій бомбардирський хист вкотре продемонстрував Пясецький із Tech United. Владислав забив двічі і подарував своїй команді перемогу. Суперники забили на 40 хв (відзначився Комессар), але, аби відігратись часу забракло. Відсутність голкіпера й капітана Ніка Боулера, а також головного бомбардира Мікеланджело Джаверіні сильно відобразилась на грі й результаті Internazionale Kyiv у цьому турі. А «технарі», в свою чергу, після перемоги ділять шосте-сьоме місця в таблиці.

ФК Сейм Путивль 3 – 0 Sporting Kyiv

(технічна перемога)

Пресслужба R-Cup