«Діджиталізація» Уса, 7+3 від Романчука, гекса-трик Нагребецького, 4 відбиті дабл-пенальті Кукіля, Нічия AURORA TEAM i SALUTEM, гольові феєрії гравців у Першій лізі, Royal Credit обіграв «аматорс» , камбек Нового Життя в грі з Еквадор FEF — ці та інші підсумки туру R-Cup XII., R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

28.06.2023

«Діджиталізація» Уса, 7+3 від Романчука, гекса-трик Нагребецького, 4 відбиті дабл-пенальті Кукіля

28.06.2023

«Діджиталізація» Уса, 7+3 від Романчука, гекса-трик Нагребецького, 4 відбиті дабл-пенальті Кукіля

Вища ліга

FC Goldmine 8 – 3 LEFT COAST

FC Donbass 8 – 2 LP-CRM

AFC Atletico Kyiv 3 – 2 UkrCapital Trade

AURORA TEAM 2 – 2 SALUTEM

Developex 8 – 2 MAXteam

FC LIV-COMFORT 5 – 4 HELL ENERGY

FC Goldmine розправив крила й натхненно проводить кінцівку сезону. Команда набрала 3 очки в друге поспіль, у звітному турі обігравши LEFT COAST. Осколок із FC Goldmine наприкінці сезону стає найважливішим гравцем, бо знову приніс залікові бали й набрав чимало балів результативності. В грі з LEFT COAST оформив хет-трик і віддав 2 асисти. Номінальні гості двічі зрівняли рахунок у першому таймі, та з 17 хв FC Goldmine повністю прибрав ініціативу до себе. В складі LEFT COAST 2 результативні дії зробив Ясінський.

FC Donbass приїхав на гру з LP-CRM у дещо експериментальному складі з однією заміною. Та п’ятьох польових й голкіпера Дєнюжкіна в заявці вистачило для результативних трьох очок у підсумку. Виокремимо стража воріт Дєнюжкіна та його 2 асисти на перший і третій голи. Своїми результативними передачами воротар допоміг створити комфортну перевагу в першому таймі, а також наразі Дєнюжкін ділить першу сходинку в рейтингу кращих асистентів Вищої ліги. Свої індивідуальні показники також покращив капітан Клочко, оформивши покер. 4 забиті м’ячі дозволили Клочку очолити рейтинг бомбардирів. LP-CRM на старті матчу відчув, що може йти за очками, поки FC Donbass грав без Яблонька. Та, як тільки він з’явився на полі, команда додала й почала забивати свої моменти. Зі стартом другого тайму Рибальченко в складі FC Donbass отримав пряму червону картку. В складі LP-CRM по голу забили Коломоєць і Капленко.

AFC Atletico Kyiv обіграв команду з верхньої частини таблиці. Граючий тренер номінальних господарів Олександр Кульша перед стартовим свистком навряд чи знав, що зв’язка на полі з кумом Бондарчуком буде настільки ефективною. AFC Atletico Kyiv повів у матчі з UkrCapital Trade на 16 хв після того як Бондарчук замкнув передачу низом Кульши на дальній стійці. UkrCapital Trade зрівняв до перерви зусиллями Кислиці. По ходу гри акцентували увагу на його виступах за «матрасників» у минулих розіграшах. Звітного туру Кислиця забив у ворота команди, за яку провів 32 м’ячі в 28-ми матчах у сезонах 2022-2023 рр. До середини другого тайму UkrCapital Trade вийшов уперед. Камбек із 0:1 вдався, та AFC Atletico Kyiv відповів своїм камбеком. Андрусяк зрівняв рахунок, а Бондарчук згодом оформив дубль і приніс команді 3 очки.

AURORA TEAM зіграла з обома конкурентами за нагороди в поточному розіграші й задовольнилася одним набраним очком у іграх із FC Donbass i SALUTEM. Однак не покидає відчуття, що звітного туру в матчі з харків’янами AURORA TEAM заслуговувала на 3 очки. Команда приїхала на матч без топ-підсилень: Семенченка, Боргуна, Моспана тощо, проте молодь проявила себе, показавши шалене бажання здобути результат і зрілість також. Але не без помилок, чим SALUTEM користувався на свою користь. Харків’яни двічі відігралися, при чому другий м’яч забили на заключній хвилині після автоголу Костушевича. Та для AURORA TEAM він став одним із двох гравців, які робили різницю біля чужих воріт. Костушевич забив перший м’яч номінальних господарів. Гурєєв у складі AURORA TEAM оформив гол+пас. У складі SALUTEM гол забив Проскурін.

Developex повернувся на поле після паузи й розвіяв сумніви стосовно готовності команди відразу ж здобувати 3 очки в матчі з непростим MAXteam. Сумніви, якщо й були, то розвіялися в другому таймі, а до перерви – номінальні гості відігралися з 0:1, вийшли вперед, але пропустили вдруге. В складі MAXteam по голу забили Мельниченко й Осташевський. Під час перерви між таймами граючий тренер Developex Ус, мабуть, активував якийсь інноваційний чіп у своїх ногах і значно додав у результативності. Ус успішно пройшов «діджиталізацію» в R-Cup і до гол+пас у першому таймі додав ще 1 гол і 4 асисти. Прекрасно бачив поле й приймав миттєві рішення з точними передачами на будь-яку дистанцію. Developex збільшив перевагу, а наприкінці матчу гравці обох команд, Зражевський і Мельниченко, отримали по прямій червоній картці.

FC LIV-COMFORT з однією заміною та величезною самовіддачею гравців здобув 3 очки в матчі з HELL ENERGY. Лідируючого HELL ENERGY в грі не побачили. Команда тричі відігравалася. Залікових балів не набрала, пропустивши вп’яте на 35 хв. FC LIV-COMFORT заслужив овацій. Гаврилюк у складі «будівельників» став одним із кращих гравців туру, оформивши 2+2 за системою гол+пас. По голу забили Голубенко, Уланов і Максим Коверга. В складі «енергетиків» по 2 результативні дії зробили Остапенко й Кошка. Бедь оформив дубль і віддав асист.

Перша ліга

AFC Footballers 0 – 2 Благора Інвест

FC Meest TEAM 3 – 13 Rangers

FC BILUX 3 – 2 SOROKI TEAM

FC YUZHBOR 2 – 10 GC SLAVSANT

Energym 3 – 3 Tech United

FC Profi 1 – 3 Inter Cars Ukraine

ФК Легіон 3 – 8 МФК Рваний Кед

Благора Інвест відчував відповідальність за результат у звітному турі, бо, набравши 3 очки, міг не лише піднятися в топ-3, а й обійти одного з конкурентів, якщо той втратить залікові бали. Благора Інвест віддався грі й був винагороджений. Матч із AFC Footballers, який теж мав що доводити складався непросто. «Футбольори» вийшли на поле без граючого тренера Цибенка. Відсутність Цибенка може відбиватися на результаті чи його відсутності, та цього туру «футбольори» виглядали цілісно. Та голів у матчі з Благора Інвест не було до 35 хв. Різницю в складі номінальних гостей зробили гравці, які поставали лідерами раніше. Проценко приносив очки в матчі зі Сталь й у звітній грі забив. Белеля, в свою чергу, забив м’яч у другому турі поспіль.   

Rangers обіграв FC Meest TEAM із різницею в 10 голів. Таку різницю на табло між командами, які знаходяться поруч у турнірній таблиці, передбачити було неможливо, що підкреслює факт космічного рівня реалізації від «рейнджерів». Від «рейнджерів» і від Олега Романчука, який встановив особистий рекорд результативності в звітній грі. Романчук забив 7 м’ячів і віддав 3 асисти. Особистий рекорд? У минулих 115-ти іграх більше, ніж п’яти м’ячів не забивав у рамках сорока хвилин. FC Meest TEAM мав у складі Лавренюка й Бойка, двох голеадорів, які майстерністю не поступаються страйкеру Rangers, однак зі стартом гри Лавренюк зазнав травми. Голкіпер номінальних господарів Рудь пропустив 3 швидкі м’ячі, після чого суперники зрозуміли, що треба частіше пробивати по воротах. В складі FC Meest TEAM по голу забили Булат, Лавренюк і Нестеренко. В складі «рейнджерів» дублі оформили Олександр Кондратьєв і Роман Романчук.

FC BILUX перервав серію з шести поразок поспіль. Принести 3 очки в матчі з SOROKI TEAM було довірено тим же ключовим особистостям, Цюпі й Шестерньову. Віддаємо належне FC BILUX, бо, граючи без замін, показав залізну волю. Капітан SOROKI TEAM Артем Космачевський оформив дубль. Вчетверте в цьому чемпіонаті зробив за одну гру 2 результативні дії. Реалізації капітана вистачило, щоб двічі зрівняти рахунок. Номінальні господарі забили втретє ближче до середини другого тайму зусиллями Цюпи. Перед цим він віддав 2 асисти на Шестерньова.

Тему з особистими «перфомансами» гравців у Першій лізі продовжив Бедь із GC SLAVSANT. Бедь оформив свій другий пента-трик за «барберів» у поточному розіграші в матчі з командою з Борщагівки. Таким чином, у заліку бомбардирів наздогнав і випередив гравця іншої команди з Борщагівки. В заключних турах гонка Бедь-Романчук обіцяє бути захоплюючою. В звітній грі FC YUZHBOR двічі повертав інтригу до старту другого тайму, та з 23 хв GC SLAVSANT розвинув перевагу й набрав 3 очки.

Tech United, будучи третьою командою з кінця таблиці, вже двічі шокував учасників, що змагаються за високі місця в Першій лізі у поточному розіграші. Раніше «технарі» обіграли Сталь, а звітного туру відібрали очки в Energym, перервавши, таким чином, ідилію команди, що тривала 5 турів. Як же так трапилося, що Energym із Івановським і Яблоньком у складі втратив залікові бали? До речі, хоч і найвідомішими є ці прізвища, звітного туру в складі номінальних господарів кращим був інший гравець. Повернемося до питання. В плани Energym втрутився Юрченко з Tech United. Він відновив паритет після того як Гердов відкрив рахунок. Команди забили по голу до середини першого тайму, а Юрченко провів свій перший м’яч із літа минулого року. «Технарі» рідко не мають відповідного запасу мотивації на ігри з топами. Energym вдруге вийшов уперед на 10 хв зусиллями Яблонька. Пясецький зрівняв до перерви. Зі стартом другого тайму номінальні гості повели після голу Баташова. «Технарі» лідирували більше п’ятнадцяти хвилин, але Гердов оформив дубль і став кращим гравцем матчу.

Граючий тренер Inter Cars Ukraine Валерій Директоренко в третьому турі поспіль обирає одного з підопічних, який стає «обраним» або відповідальним за результат. При цьому, тренер поруч, він роздає настанови й гольові передачі. В минулих двох турах для Inter Cars Ukraine робили різницю Плахотнюк і Каменчук. У матчі з FC Profi естафету прийняв Писаренко. Граючий тренер відкрив рахунок всередині першого тайму. Номінальні господарі зрівняли зі стартом другого після голу Ракітіна. Inter Cars Ukraine із 34 по 35 хв забив 2 голи, які принесли 3 очки. Писаренко оформив дубль, Валерій Директоренко до голу додав асист.

Третім гравцем у звітному турі в Першій лізі, який забив 5+ голів за свою команду, став Нагребецький із МФК Рваний Кед. Нагребецький провів 6 голів у грі з аутсайдером таблиці ФК Легіон. При чому, Нагребецький вразив «легіонерів» зі стартом матчу, відкривши рахунок на 3 хв. Доки не роззабивався, номінальні господарі тримали інтригу, зрівняли рахунок, однак суперник переважив до перерви з проміжними 4:2. П’яскорський зробив рахунок 5:2 на 28 хв. За хвилину Артур Астахов із ФК Легіон влучив у стійку з пенальті. Партнер по команді Зайцев відіграв 1 м’яч, але, забий Астахов пенальті, «легіонери» дужче б повірили в свій камбек. Натомість, ще тричі забив МФК Рваний Кед.

Друга ліга

FC BEER WAY 2 – 0 VBA

FC Legendary Amateurs 1 – 2 Royal Credit

Харків 1654 2 – 2 Славутич

FC Leaders 1 – 4 SC Favorit

FC Inter Kyiv 4 – 0 Unknown Sporting

FC Rabona 4 – 4 FC AppsFlyer


FC BEER WAY одним складом обіграв VBA. Команда здобула 3 очки, обігравши суперника з «сухим» рахунком завдяки прекрасній грі на лінії голкіпера Бугери. Титаренко в полі оформив свою п’ятнадцяту й шістнадцяту результативні дії в поточному розіграші. Результативність Титаренка команду так же тішить, як і вранішнє сонце.

Royal Credit піднявся на другу сходинку, обігравши прямого конкурента FC Legendary Amateurs. Номінальні гості позабули про минулі невдачі й цього туру думали виключно про кінцевий результат. Він прийшов із камбеком з 0:1 у звітному турі. «Аматорс» грав із польовим у рамці воріт, однак на 7 хв номінальні господарі відкрили рахунок зусиллями Скупейка. Royal Credit відповів голами Усачова й Красножона в другому таймі.

Харків 1654 і Славутич ділили між собою місце в нижній частині таблиці перед звітним туром. В очному матчі поділили очки. Харків’яни двічі відігралися по ходу гри. В першому таймі на гол Панасюка номінальні господарі відповіли забитим м’ячем Сосєдки. В другому таймі Кузнєцов вивів Славутич вперед. Харків 1654 зрівняв рахунок в одній з наступних атак зусиллями Артема Ясененка.

Гра між FC Leaders і SC Favorit розпочалася з ушкоджень двох гравців: голкіпера номінальних господарів Оруджева й польового гравця SC Favorit Костриці. Кострицю замінили партнери по команді, а от голкіпера FC Leaders замінити в рамці було нікому, що позначилося на результаті. До середини першого тайму SC Favorit забив тричі. FC Leaders відповів одним голом. По ходу матчу обидва гравці, що зазнали травми повернулися на поле. Четвертий м’яч SC Favorit забив Ющенко. В складі FC Leaders відзначився Пірінський. По 2 результативні дії в складі SC Favorit зробили Желіба й Савчук.

FC Inter Kyiv не зупиняється. Виступи команди прямо зараз можна назвати найстабільнішими в Другій лізі. В звітному турі FC Inter Kyiv обіграв Unknown Sporting. Майстренко з’явився в складі номінальних господарів і забив свій робочий гол ближче до середини першого тайму. Впродовж наступних двох хвилин Андрущенко оформив дубль і рахунок став 3:0. Наприкінці матчу Єгоров із FC Inter Kyiv отримав другу жовту картку, та команда забила вчетверте. Unknown Sporting не переважив рівня FC Inter Kyiv, чиї думки літають високо, та ці думки виключно про топ-3. В складі US 2 жовті картки отримав Яворський.

Бондарь із FC Rabona оформив хет-трик у першому таймі гри з FC AppsFlyer. Номінальні господарі двічі виходили уперед, але в другій половині першого тайму FC AppsFlyer вдруге зрівняв рахунок і почав лідирувати. Результативність команд у другому таймі й проміжні 4:4 трохи забуваються, коли згадаєш про не забиті пенальті Малєєм і Коровіковим. В другій половині матчу FC AppsFlyer пробивав 4 дабл-пенальті. Жодного не забив, бо всі відбив голкіпер FC Rabona Кукіль. З гри Малєй і Коровіков зробили на двох 5 результативних дій. Пробили також по 2 дабл-пенальті, не перегравши голкіпера FC Rabona.

Третя ліга

FC Respect 2 – 8 Крила Донбасу

Old Friends 0 – 2 Дружба

FC SICH Kyiv 2 – 5 Зелені Леви

Nunu-KyivGastroBar 3 – 4 Збірна Коміків

Еквадор FEF 3 – 5 Нове Життя

PIN-UP 8 – 1 Буревій

Denon 2 – 3 НІКОС

Панайтов, Пузік, Шульга оформили по дублю в складі Крил Донбасу в матчі з FC Respect. Костюченко віддав 2 асисти, а Майстренко забив гол і віддав гольовий пас. Крила Донбасу в третьому турі поспіль обіграли суперника з різницею в мінімум 3 м’ячі. Впевнена хода, яка може привести до підсумкового першого місця. В складі FC Respect у звітному матчі по голу забили Гармаш і голкіпер Аркалаєв.

Дружба неочікувано обіграла Old Friends і піднялася в таблиці. Вище знаходяться команди, які розігрують між собою фініш у топ-3. У звітному матчі різницю в складі Дружби зробив Галич. Відкрив рахунок ближче до середини першого тайму. Не найрезультативніший виступ Галича, бо в минулих турах оформлював хет-трики, та не менш важливий. Другий м’яч Дружби забив Сушко. В поточному розіграші він провів 8 голів.

Зелені Леви обіграли FC SICH Kyiv із дублями Гаха й Войсовича. «Леви» результативно зреагували на те, що FC SICH Kyiv зрівняв рахунок із 0:1 на 7 хв. Всередині першого тайму номінальні гості вели 3:1. В другому таймі забили ще 2 м’ячі. В складі FC SICH Kyiv по голу забили Гаврилюк і Шибецький.

Збірна Коміків обіграла Nunu-KyivGastroBar в одному з найдраматичніших і точно найемоційнішому матчі звітного туру в Третій лізі. Демченко оформив прекрасний дубль до 5 хв. Ласточкін потроїв перевагу коміків у першому таймі, забивши свій дебютний гол у змаганні. Nunu-KyivGastroBar провів такий же результативний другим тайм, як коміки зіграли в першому. Гол за голом номінальні господарі наближалися до камбеку. Вже після першого м’яча номінальних господарів, який забив Удовін, на полі потроху почали вирувати емоції. Арбітри показували жовті картки гравцям обох команд. Між емоційми й жовтими картками Nunu-KyivGastroBar продовжував відіграватися. Таратасюк зробив рахунок 2:3, та Кукіль забив четвертий м’яч коміків. Голом у складі Nunu-KyivGastroBar також відзначився Давиденко.

Еквадор FEF вів 3:0 в матчі з Новим Життям зі стартом другого тайму. Торрес відкрив рахунок, Хуан Каіса згодом оформив дубль. Але й потрійна перевага не гарантувала підсумкового результату. Ближче до середини другого тайму Нове Життя почав відіграватися. На 5 голів команді знадобилося 12 хв. Макаренко й Головань зробили по 2 результативні дії в складі Нового Життя. В складі Еквадор FEF другу жовту картку отримав Франціско Каіса наприкінці гри.

PIN-UP виграв восьмий матч поспіль. Буревій на папері міг здивувати одного з лідерів таблиці, та зі стартом гри номінальні господарі зробили це малоймовірним. PIN-UP відкрив рахунок на 1 хв завдяки голу Чечеринди. Рахунок став 2:0 після авто голу Єрьомченкова на 2 хв. В другому таймі PIN-UP забив 6 м’ячів. Українець і Чечеринда оформили по дублю. В складі Буревій гол забив Фролов.

Граючий тренер НІКОС Дмитро Сисоєв міг розраховувати на максимальний збір команди в матчі з Denon. Номінальні господарі мали 2 заміни, та кілька гравців з’явилися на полі по ходу гри. НІКОС не поспішав зі старту, та всі свої 3 м’ячі забив у першому таймі з 14 хв по 17 хв. Абинякін оформив дубль, Бідний потроїв перевагу. Ці двоє гравців продовжують вести команду в топ-3. В другому таймі Denon знайшов свої моменти й відіграв 2 м’ячі. НІКОС мав би спокійно вести, та пропустив і довелося втримувати перевагу в 1 гол. У складі Denon по голу забили Іваницький і Димінський. 2 асисти віддав Чичиркоза.

Пресслужба R-Cup