FC Donbass — перший у Вищій лізі, рішучий Благора Інвест, п’ята перемога поспіль FC PlastVan , Підсумки туру R-Cup XII., R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

05.07.2023

FC Donbass — перший у Вищій лізі, рішучий Благора Інвест, п’ята перемога поспіль FC PlastVan

05.07.2023

FC Donbass — перший у Вищій лізі, рішучий Благора Інвест, п’ята перемога поспіль FC PlastVan

Вища ліга

LEFT COAST 2 – 4 FC LIV-COMFORT

UkrCapital Trade 2 – 4 AURORA TEAM

LP-CRM 4 – 1 FC Goldmine

MAXteam 9 – 16 FC Donbass

SALUTEM 7 – 3 Developex

Вікторія 3 – 2 AFC Atletico Kyiv

LEFT COAST 2 – 4 FC LIV-COMFORT

FC LIV-COMFORT переважив LEFT COAST у другому таймі, забивши двічі за нічийного рахунку 2:2. Те, як учасники звітної гри дійшли до проміжних 2:2 на табло теж варто відзначити. Максим Коверга зі складу «будівельників» змушував номінальних гостей двічі думати про те, як зрівняти рахунок. Коверга оформив свій другий дубль за жовто-чорних у поточному розіграші. LEFT COAST на ці 2 м’ячі відповів голом Гусєва й його асистом на Ясінського. В другій половині другого тайму «будівельники» зібралися й знову провели 2 м’ячі. Гаврилюк і Вишнівський забили по голу.

UkrCapital Trade 2 – 4 AURORA TEAM

AURORA TEAM могла дозволити собі будь-яку розкіш, тільки не втрату очок у грі з UkrCapital Trade. 3 залікові бали відкрили б можливість для команди позмагатися за підсумкову другу сходинку в заключному турі. Номінальні гості залишили мало шансів на успіх для суперника зі стартом матчу. Панов відкрив рахунок на 2 хв. Після певних «дискусій» на полі, коли кожен із обидвох колективів приводив аргументи на свою користь, підопічні Євгена Задорожного забили вдруге й зробили це до перерви. Як тільки Горовий встановив на табло 3:0, а сам оформив дубль, Кисіль зі складу UkrCapital Trade отримав пряму червону картку за 5 хв до завершення матчу. Після вилучення Кисіля AURORA TEAM швидко забила вчетверте зусиллями Костушевича, який реалізував пенальті. Номінальні господарі відіграли 2 м’ячі впродовж наступних чотирьох хвилин. Ляхович і Кислиця забили по голу.

LP-CRM 4 – 1 FC Goldmine

Підопічні Рената Мірошнікова продовжують здобувати результат після того як тренер очолив команду по ходу сезону. Звітного туру LP-CRM обіграв ще одного сусіда по таблиці FC Goldmine. Номінальні господарі ефективно взаємодіяли на полі, граючи двома четвірками. Суперник мав меншу кількість замін і створював моменти, великою мірою, зусиллями Ковалишена. Він зробив результативну дію. Віддав асист на Аністратенка наприкінці матчу за рахунку 0:4. Перед цим голом LP-CRM довів свою перевагу, забивши 4 рази. Вербенко в складі LP-CRM оформив хет-трик.

MAXteam 9 – 16 FC Donbass

FC Donbass, обігравши MAXteam, оформив дострокове чемпіонство в Вищій лізі. Капітан помаранчево-чорних Клочко мріяв про звання найкращого бомбардира Вищої ліги. Партнери по команді мали допомогти Клочку прийти до виконання цієї мети. Вони зробили це, та капітан перевершив усі очікування. Покер, можливо, пента-трик за сприятливих обставин, але забив 13 голів.

MAXteam пропустив 4 м’ячі до середини першого тайму, відповівши двома голами. Різниця в 2 м’ячі між колективами на табло трималася до 25 хв, та при цьому обидві команди продовжили забивати. З 25 хв FC Donbass почав розвивати свою перевагу, й рахунок став 10:4. Партнери продовжували охоче асистувати капітану. MAXteam відіграв кілька голів, а в звітній грі по-результативному розкрився Ожегін. Тричі забив й стільки ж віддав асистів.

SALUTEM 7 – 3 Developex

Енергійний старт Developex, середняка таблиці, в матчі з топом SALUTEM не приніс команді бажаних дивідендів. Номінальні гості дійсно прекрасно стартували, а граючий тренер Ус виглядав дуже свіжо. Він оформив дубль, а десь за межами поля добре виднілися контури бажання Developex здобути результат. Колектив двічі виходив у лідери в першому таймі. Харків’янам довелося напружитися, щоб зрівняти рахунок.

Зі стартом другого тайму SALUTEM відчув себе господарем положення й збільшив різницю до трьох голів. За 2 хв до завершення матчу Митник відіграв 1 м’яч. Шилов у відповідь оформив дубль і перевага харків’ян збільшилася до чотирьох голів. Жеріков і Федосюк зробили по 3 результативні дії в складі SALUTEM.

Вікторія 3 – 2 AFC Atletico Kyiv

Гра видалася емоційною, але, мабуть, що Вікторію, що «матрасників», емоції підштовхують домагатися результату. Звітного туру максимальний результат, у першу чергу, був необхідний номінальним господарям, адже в такому випадку могли б позмагатися за другу сходинку в заключному турі. Вікторія потужно стартувала, забивши двічі. Дударь і Дручкив відзначилися за Вікторію. Двох голів не вистачило, щоб опанувати такого непоступливого суперника як AFC Atletico Kyiv.

Підопічні Олександра Кульши зрівняли рахунок до середини другого тайму завдяки голам Пономаренка й Бондарчука. Обом асистував Корольчук. Другу жовту картку на 29 хв отримав Дручкив у складі Вікторії, та колектив витримав тиск на власні ворота, граючи в меншості. 3 залікові бали Вікторії приніс автогол капітана AFC Atletico Kyiv Котляра на заключній хвилині. Його команда зробила камбек, але долю матчу вирішив якийсь там рикошет.

Перша ліга

Сталь 3 – 1 ФК Легіон

Благора Інвест 6 – 1 Energym

SOROKI TEAM 2 – 9 FC Meest TEAM

Tech United 2 – 1 FC BILUX

Rangers 7 – 1 FC Profi

МФК Рваний Кед 3 – 4 AFC Footballers

Inter Cars Ukraine 5 – 2 FC YUZHBOR

Сталь 3 – 1 ФК Легіон

Сталь звітного туру вкотре показала націленість на підсумковий результат. Комфортної різниці для себе на табло команда досягла до 25 хв, коли рахунок став 3:0. Котельніков реалізував пенальті й забив третій м’яч колективу. Перед цим капітан Моргушка оформив дубль. ФК Легіон відіграв 1 м’яч на 36 хв зусиллями Шульги. Набравши 3 очки, Сталь обійшла одного з конкурентів і піднялася й піднялася на третю сходинку в таблиці.

Благора Інвест 6 – 1 Energym

Energym поступився місцем Сталі у топ-3 за підсумком звітного туру. Команда Вадима Скиценка програла Благора Інвест, який у таблиці зберіг вищу сходинку в порівнянні з конкурентами. Благора Інвест провів потужний старт. Олексюк міг оформити дубль на старті матчу, та голкіпер Energym Башаєв кілька разів виручив команду. На 17 хв Олексюк все таки відкрив рахунок, спрямувавши м’яч низом у дальній від голкіпера кут. Номінальні гості відігралися на 22 хв завдяки голу Івановського. Energym, ніби, завівся й готовий був забивати ще, та блискавична реалізація гравців Благора Інвест із середини другого тайму перетворила плани номінальних гостей у марні намагання.  Олексюк у складі Благора Інвест оформив дубль.

SOROKI TEAM 2 – 9 FC Meest TEAM

Лавренюк, появи якого чекали в складі FC Meest TEAM, звітного туру з’явився на полі й зробив різницю. SOROKI TEAM відкрили рахунок, але не здивували номінальних гостей, бо вони були націлені лише максимальний результат й не зважали на пропущений гол, а йшли до мети. Йти більш впевнено допоміг Лавренюк і його результативність. Зрівняв рахунок на 10 хв, згодом забив ще 1 гол і віддав 5 асистів. «Сороки» мало чим могли відповісти на таку результативність. По голу в складі команди забили Турченко й Рудзінський із асистів Антона Космачевського. В складі FC Meest TEAM хет-трик оформив Паляничка.

Tech United 2 – 1 FC BILUX

Tech United і FC BILUX проводили очну гру, маючи лише по одній заміні. Збір на матч поставив команди в однакові умови, й «технарі» виявилися результативнішими. Позовний забив прекрасний м’яч на 16 хв, спрямувавши м’яч у кут воріт із дальньої відстані. Абиєв всередині другого тайму зробив рахунок 2:0 на користь номінальних господарів. Виправити становище FC BILUX міг лише граючий тренер Шестерньов, адже інший лідер команди Цюпа зазнав ушкодження. Наприкінці матчу Шестерньов наніс прямого удару зі штрафного й забив, але арбітри скасували гол, переглянувши відеоповтор. При другій спробі виконати стандарт Шестерньов знову забив і гол зарахували. FC BILUX не набрав очок, однак подарував емоції на старті ігрового дня.

Rangers 7 – 1 FC Profi

Найдивовижнішим із матчу Rangers і FC Profi є те, скільки часу знадобилося номінальним господарям у другому таймі, щоб забити свої голи. До перерви колективи не забивали. FC Profi рішуче був налаштований на другий тайм, але саме команду Сергія Хомицького суперник обезкуражив. «Рейнджери» провели 7 «сухих» м’ячів за 7 хв. Олег Романчук оформив покер і віддав асист. У складі FC Profi відзначився Безпальчук. Набравши максимум очок, «рейнджери» повернулися до списку команд, які боротимуться за фініш у трійці лідерів. 

МФК Рваний Кед 3 – 4 AFC Footballers

Не тільки в статусі капітана, а й справжнім лідером на полі постав у грі з МФК Рваний Кед Лобанов із AFC Footballers. Ставку могли зробити на того ж Савинського, який прекрасно себе показав у минулих турах, але звітного туру вся увага прикута лише до Лобанова. Оформив дубль і віддав асист. «Футбольори» набрали 3 очки, ведучи 2:0 у першому, й, поступаючись 2:3 в другому таймі. МФК Рвваний Кед зробив камбек зі старту й до середини другого тайму. Сірченко оформив 3 результативні дії. AFC Footballers відігрався й вийшов уперед за 6 хв до завершення матчу. Савинський забив четвертий гол «футбольорів». 

Inter Cars Ukraine 5 – 2 FC YUZHBOR

Граючий тренер Inter Cars Ukraine Валерій Директоренко провів майстер-клас FC YUZHBOR у звітному турі. Навіть хороший збір номінальних гостей із кількома молодими гравцями не стримали клас граючого тренера суперників. Очкували, що буде рівна гра. До середини першого тайму команди забили по голу. Наприкінці першого тайму Inter Cars Ukraine вдруге вийшов у лідери. В другому таймі остаточно забрав ініціативу й почав домінувати. Валерій Директоренко й Каменчук зробили по 2 результативні дії в складі Inter Cars Ukraine. В складі FC YUZHBOR по голу забили Павлюк і Джуган.

Друга ліга

FC Leaders 4 – 5 ФК Фокус

FC PlastVan 4 – 3 VBA

FC Legendary Amateurs 4 – 4 Славутич

FC Inter Kyiv 1 – 0 Харків 1654

FC AppsFlyer 4 – 4 SC Favorit

FC Rabona 7 – 4 Unknown Sporting

FC Leaders 4 – 5 ФК Фокус

FC Leaders був у п’яти хвилинах від того, щоб зробити найбільшу сенсацію звітного туру в Другій лізі. Команда Ярослава Коваленка перегравала ФК Фокус у 2 м’ячі, й награла на очки, та блискавичний хет-трик «фокусника» Сергія Гибала із 35 хв по 40 хв приніс номінальним гостям бажані 3 залікові бали. Після першого тайму, що завершився внічию 1:1, в другому таймі команди влаштували справжню гольову феєрію. FC Leaders вів 3:1, 4:2, та все змінив хет-трик Сергія Гибала, в якого перед цим, гра, здавалося, не клеїлася. В складі FC Leaders по 2 результативні дії зробили Пірінський і Савин.

FC PlastVan 4 – 3 VBA

FC PlastVan і VBA в другому очному матчі показали високу результативність і навіть зупинилися за 1 гол до того, щоб вдруге зіграти між собою внічию 4:4. Та цього разу 3 очки пішли до скарбнички команди, яка виграла свій п’ятий матч поспіль. FC PlastVan по ходу гри і поступався, й вів із різницею в 1 м’яч. Голи на 14 хв і 20 хв дозволили зробити кабмек із 1:2. Лукач із VBA відновив паритет на 28 хв. Четвертий гол номінальних господарів забив Шевчук.

FC Legendary Amateurs 4 – 4 Славутич

Миславський повернувся до складу FC Legendary Amateurs і відразу оформив хет-трик, який приніс залікові бали. Миславський грає з більшістю партнерів по команді з перших турнірів R-Cup. Та нічия зі Славутичем не є тим, чого колектив прагнув, виходячи на поле, а прагнула максимального результату. Він не прийшов навіть із появою в складі Директоренка.

Славутич із двома замінами показав неймовірно високий рівень конкуренції. В матчі розкрився Клімпуш. Він привів Славутич до підсумкової нічиєї, зробивши рахунок 4:4. Перед цим ще забив і віддав асист. У складі номінальних гостей на своєму рівні зіграв тренер Цибенко, зробивши 3 результативні дії.

FC Inter Kyiv 1 – 0 Харків 1654

Матч із Харків 1654 проходив для FC Inter Kyiv з безліччю труднощів. Харків’яни стримували активний порив номінальних господарів, які тримали в головах шанс вийти на другу сходинку. Бажання, зрештою, переважило той високий рівень конкуренції, який запропонував Харків 1654. Один із своїх найкращих шансів відкрити рахунок він мав у першому таймі, та голкіпер FC Inter Kyiv Вереїмчук показав прекрасну реакцію. FC Inter Kyiv забив за 4 хв до завершення гри зусиллями Майстренка.

FC AppsFlyer 4 – 4 SC Favorit

Допомогти  FC AppsFlyer набрати очки в грі з SC Favorit допомогли не лише лідери команди, такі як капітан Коровіков. Він зробить свій дубль пізніше, що безумовно теж вплине на підсумковий результат, однак Гаган і Клименко перед дублем капітана забили по голу. Ці м’ячі стали для обох дебютними в змаганні. Гаган міг навіть збільшити перевагу до двох голів за рахунку 4:3, та не забив пенальті. SC Favorit у матчі відповів дублями Желіби й Кузенного. Желіба, як капітан і ключовий гравець колективу, подав приклад, а Кузенний своїми двома голами приніс номінальним гостям 1 заліковий бал. Наприкінці матчу Ластовка з SC Favorit отримав пряму червону картку.

FC Rabona 7 – 4 Unknown Sporting

Unknown Sporting виглядав таким же свіжим і зарядженим на тлі FC Rabona, та до середини першого тайму. До 8 хв номінальні гості лідирували 3:2, й загальна картина гри почала вимальовуватися такою, що колектив Антона Хомчака надалі так же претендуватиме на 3 очки. Все змінили 2 голи Василенка на 9 хв і 10 хв. FC Rabona вийшов у лідери й більше не віддав ініціативу. В другому таймі дотиснув, забивши ще тричі. Особливо результативним у матчі був дует Бондарь-Василенко в складі номінальних господарів. На двох зробили 8 результативних дій. Василенко віддав 3 асисти на 3 м’ячі Бондаря. В складі US забив 2 голи й віддав 2 асисти Гутник. Кеворков оформив дубль.

Третя ліга

ЧА-ЧА-РАЗ 6 – 1 Еквадор FEF

Збірна Коміків 8 – 5 Old Friends

Нове Життя 2 – 4 Denon

НІКОС 11 – 4 FC Respect

Зелені Леви 3 – 4 Nunu-KyivGastroBar

Дружба 2 – 3 PIN-UP

Крила Донбасу 10 – 3 FC SICH Kyiv

ЧА-ЧА-РАЗ 6 – 1 Еквадор FEF

Топал оформив дубль у другому матчі поспіль за ЧА-ЧА-РАЗ. Після гри з Еквадор FEF відзначимо також непоганий дебют голкіпера Коломійчука, який зробив кілька сейвів у моменти, коли номінальні господарі ще не мали комфортної переваги. Хмелюк забив гол і віддав асист у складі ЧА-ЧА-РАЗ. В складі Еквадор FEF гол забив Торрес.

Збірна Коміків 8 – 5 Old Friends

Збірна Коміків традиційно видала потужний і результативний старт. Команді ще варто попрацювати над тим, щоб проводити більш рівні матчі. Та в звітному турі реалізація дозволила комікам вести в кілька голів упродовж всієї гри з Old Friends. Соромецький у складі коміків оформив хет-трик і віддав асист. Каминін, Кукіль і Мартинюк зробили по 3 результативні дії. В складі Old Friends 3 результативні дії зробив Ведмеденко.

Нове Життя 2 – 4 Denon

Чичиркоза в якості капітана Denon привів команду до чергових трьох очок. Звітного туру Denon обіграв Нове Життя, при чому номінальні гості зробили камбек із 0:2. Нове Життя не втримав перевагу, хоча збір колективу не назвеш неоптимальним. Кількості й якості замін мало б вистачити, щоб продовжувати йти до підсумкових трьох очок. До перерви Denon зрівняв рахунок, а в другому таймі забив ще двічі. Чичиркоза забив гол і віддав асист. В складі Нового Життя 2 результативні дії зробив Дзюбак. Магамєдов із Нового Життя отримав другу жовту картку всередині другого тайму.

НІКОС 11 – 4 FC Respect

НІКОС залишив мало шансів FC Respect на те, щоб набрати очки до середини першого тайму очної гри. Номінальні господарі вправно скористалися тим, що суперник розпочав матч без штатного голкіпера й загалом мав одну заміну. До появи штатного воротаря в другому таймі місце на лінії займали польові гравці. До перерви НІКОС провів 7 голів. Але й пропустила команда чимало, що, можливо, не задовольнило тренера. FC Respect знайшов свої моменти й забив 4 м’ячі. Бондарчук оформив дубль і віддав асист. Бідний зробив пента-трик і двічі асистував у складі НІКОС.

Зелені Леви 3 – 4 Nunu-KyivGastroBar

Голкіпер Nunu-KyivGastroBar Савельєв радо вітав вболівальниць команди й дякував за підтримку після гри з Зеленими Левами. Номінальні гості вийшли на поле з однією заміною, а голкіпер, окрім своїх прямих функцій, виконував також обов’язки капітана. З обома завданнями справився. Зелені Леви вийшли на гру з Войсовичем і підсиленням в обличчі Андрійченка. На папері все виглядало якнайкраще для левів, враховуючи збір Nunu-KyivGastroBar. Всі голи команди забили в другому таймі. Кравцов робив різницю для номінальних гостей біля чужих воріт. Оформив дубль, віддав асист на Давиденка й колектив лідирував 3:1 всередині другого тайму. «Леви» закамбечили із 34 хв по 35 хв, та наприкінці матчу Давиденко приніс Nunu-KyivGastroBar 3 залікові бали. В складі «левів» по голу забили Войсович, Замай і Малюта.

Дружба 2 – 3 PIN-UP

Дружба вразила PIN-UP і вказала йому на помилки перед ключовим для себе матчем сезону, який ще проведе. В звітній грі номінальні гості відкрили рахунок на 5 хв зусиллями Федорцова. Рахунок залишався незмінним до середини другого тайму, а Дружба зуміла відігратися й вийти вперед після голів Білоцерковця й Сушка. Білоцерковець зрівняв рахунок, але отримав другу жовту картку. PIN-UP зробив камбек за хвилину до завершення матчу. Голи Сидоренка й Українця принесли команді 3 очки.

Крила Донбасу 10 – 3 FC SICH Kyiv

FC SICH Kyiv намагався подати себе не як андердога в ході стартових хвилин гри з Крила Донбасу. В команди це виходило. Відкрила рахунок, пропустила двічі, та відігралася. З середини першого тайму клас номінальних господарів почав даватися взнаки, й вони розвинули перевагу. Майстренко, Борисков і Шестерньов зробили по 4 результативні дії в складі Крил Донбасу. В складі FC SICH Kyiv 2 результативні дії зробив Кардашов.  

Пресслужба R-Cup