Чи запрацює план Пекного, хто такий Ракітін, чи допоможе FC Leaders конкурентам ФК Фокус , UkrCapital Trade, як надважкий суперник для AURORA TEAM, гра другої й третьої команд Першої ліги, топ-3 Другої ліги не за горами для FC Inter Kyiv — анонс туру R-Cup XII. , R-CUP 2019-2023. Офіційний сайт

Новина

30.06.2023

Чи запрацює план Пекного, хто такий Ракітін, чи допоможе FC Leaders конкурентам ФК Фокус

30.06.2023

Чи запрацює план Пекного, хто такий Ракітін, чи допоможе FC Leaders конкурентам ФК Фокус

Вища ліга

LEFT COAST – FC LIV-COMFORT

UkrCapital Trade – AURORA TEAM

LP-CRM – FC Goldmine

MAXteam – FC Donbass

SALUTEM – Developex

Вікторія – AFC Atletico Kyiv

[WidgetTable="R-CUP XII | Вища ліга" #1043116]

Таблиця

LEFT COAST – FC LIV-COMFORT

LEFT COAST, поступившись у трьох матчах поспіль, пропустив мінімум 5 голів. І, якщо в іграх з другою й третьою командами Вищої ліги команда показала достойний рівень, програвши з різницею не більше, ніж у 2 м’ячі, то минулого туру FC Goldmine впевнено обіграв LEFT COAST. Після гри від Олександра Муртазалієва можна було почути слова про не сприйняття й не розуміння поразки 3:8, адже, як він сам відзначив, «із топами грали практично таким же складом».

FC LIV-COMFORT минулого туру обіграв «енергетиків», цього разу команда знову збереться на гру. Мають бути підсилення, з якими можна розраховувати на максимальний підсумковий результат.

UkrCapital Trade – AURORA TEAM

UkrCapital Trade провів матчі з усіма представниками топ-3, окрім AURORA TEAM. Нагадаємо, що UkrCapital Trade наразі є тією єдиною командою в поточному розіграші, що зуміла забити більше чотирьох голів фавориту гонки FC Donbass і ще й вести по ходу тієї гри в +2 м’ячі. Тоді суперник закамбечив і виграв. На матч із хакрів’янами UkrCapital Trade також мав чіткий план, який працював у першому таймі й майже до середини другого за нічийного рахунку. Тому очікуємо, що звітного туру підопічні Олександра Пекного покажуть найвищий рівень, однак для цього граючий тренер повинен розраховувати на всіх лідерів.

 AURORA TEAM минулого туру зіграла внічию з SALUTEM. В контексті цієї гри нічийний результат виглядав більш прийнятним для харків’ян, адже AURORA TEAM залишилася третьою і поступається другому місцю в 3 очки. Тому втрачати залікові бали нічого, проте в звітному турі на команду Дмитра Влоха чекає одне з найважчих випробувань у Вищій лізі.

LP-CRM – FC Goldmine

Не можна не відзначити те, що з приходом Рената Мірошнікова на тренерський місток LP-CRM команда додала й, що найголовніше, почала здобувати результат. Під наставництвом Мірошнікова LP-CRM обіграв «матрсаників» і MAXteam. Збір на ігри також покращився. Без сумнівів, тренер як слід підготує команду до матчу з FC Goldmine, чиє турнірне положення в таблиці відрізняється від становища LP-CRM лише тим, що команда Дмитра Рибалка має кращу різницю забитих і пропущених голів. Цікаво, що обидві команди пропустили рівну кількість м’ячів, тоді як FC Goldmine забиває вдвічі більше. Проте виступи на одному рівні. В таблиці LP-CRM і FC Goldmine мають по 6 очок після десяти зіграних матчів.

MAXteam – FC Donbass

Якщо FC Donbass обіграє MAXteam у звітному турі, то стане недосяжним для конкурентів у таблиці. Іншими словами, за тур до завершення поточного розіграшу здобуде золоті нагороди Вищої ліги. Різниця між командою Андрія Клочка й харків’янами, що йдуть другими, становить 4 залікові бали. Якщо ця різниця збережеться чи збільшиться після звітного туру, результат очного матчу між FC Donbass i SALUTEM ніяк не вплине на фініш помаранчево-чорних на першій сходинці.

Турнірне положення MAXteam кричуще наполягає на тому, що колектив Олександра Мельниченка є явним «андердогом». MAXteam замикає таблицю Вищої ліги з трьома очками після десяти зіграних матчів.

Developex – SALUTEM

Developex у першому очному матчі з SALUTEM відразу високо підняв планку, обігравши харків’ян у 4 голи. Відтоді від підопічних Олександра Уса всі чекають максимального результату, коли ті зустрічаються з топовим представником Вищої ліги. В другій очній зустрічі SALUTEM узяв реванш із різницею в 3 м’ячі.

Звітного туру між Developex і SALUTEM пройде третя гра в змаганні. Перша частина поточного розіграшу для Developex віддавала більше нічиїми. Зараз команда видає серію з трьох перемог і нічиєї в останніх чотирьох матчах.

SALUTEM легко окреслить завдання на гру. Якщо другі в таблиці харків’яни втратять залікові бали, лідер може стати недосяжним. Тому потрібні 3 очки. Бажаною була б також осічка лідера, та це виглядає майже неможливим.

Вікторія – AFC Atletico Kyiv

Вікторія за 2 тури до завершення поточного розіграшу Вищої ліги продовжує задивлятися на третю сходинку. Здобути підсумкове третє місце команда зможе в разі успішного для себе виступу в очній грі з підопічними Євгена Задорожного, які випереджають на 2 залікові бали. Проте зараз ще необхідно обіграти AFC Atletico Kyiv.

Підопічні Олександра Кульши займають скромну дев’яту сходинку в таблиці, проте мають всі «інструменти», щоб зі стартом матчу стерти межу між фаворитом і «андердогом».

Вікторії дуже потрібні 3 очки звітного туру, що примушуватиме команду до активних дій. Побачимо, як поведе себе колектив. Максимальний рівень відповідальності за результат для Вікторії.

Перша ліга

Сталь – ФК Легіон

Благора Інвест – Energym

SOROKI TEAM – FC Meest TEAM

Tech United – FC BILUX

Rangers – FC Profi

МФК Рваний Кед – AFC Footballers

Inter Cars Ukraine – FC YUZHBOR

[WidgetTable="R-CUP XII | Перша ліга" #1043117]

Таблиця

# Команда 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
1 GC SLAVSANT
2 Благора Інвест
3 Energym
4 Сталь
5 МФК "Рваний Кед"
6 Rangers
7 FC Meest TEAM
8 AFC Footballers
9 FC Profi
10 Inter Cars Ukraine
11 SOROKI TEAM
12 FC BILUX
13 Tech United
14 FC YUZHBOR
15 ФК Легіон

Сталь – ФК Легіон

Сталь не грала минулого туру, чим скористалися конкуренти. Команда Юрія Моргушка опинилася на четвертій сходинці таблиці й поступається колективам, що ділять друге-третє місця в одне очко. Сталь також виступала в кубку, дійшла до півфіналу, та поступилася в 1/2 й матчі за третє місце. Нагороди за підсумком сезону не повинні оминути команду.

ФК Легіон у Першій лізі наразі не виграв жодного матчу й в середньому пропускає стільки ж голів, скільки суперник у звітній зустрічі забиває за гру. Бажання повернутися в трійку лідерів керуватиме Сталлю, менше якої в Першій лізі, до слова, пропускає голів лише одна команда.

Благора Інвест – Energym

Благора Інвест і Energym є тими командами, які обійшли Сталь минулого туру в таблиці. Обидві показали як прагнуть фінішувати в трійці лідерів. Благора Інвест після посереднього старту поступилася лише одного разу в останніх семи матчах. Заслужена проміжна друга сходинка? Так.

Energym ішов на серії з п’яти виграних матчів поспіль, однак «технарі» перервали цю серію минулого туру. Energym у тому матчі набрав одне очко й втратив можливість вийти на чисту другу сходинку. Перша ліга більше не прийме осічки від колективу Вадима Скиценка.

Додамо, що Благора Інвест і Energym мають перший і другий відповідно найкращий показник пропущених м’ячів. Із захоплення спостерігатимемо за центральним матчем звітного туру в Першій лізі.

SOROKI TEAM – FC Meest TEAM

SOROKI TEAM, якщо набирає 3 очки, то робить це, видаючи напружені матчі. «Сороки» можуть обіграти претендента на нагороди, сусідів по таблиці з різницею в 1 м’яч, але команда не в змозі тримати цей, досить високий темп на дистанції. Проміжна одинадцята сходинка виглядає цілком логічною, та при цьому хотіли б, щоб «сороки» продовжили змагатися в Першій лізі. Тому й необхідно набирати очки в грі з FC Meest TEAM.

Біло-сині по-спортивному розлючені після невдачі минулого туру. Поступилися з різницею в 10 голів, а кілька гравців команди зазнали ушкоджень. Сподіваємося, що Лавренюк, голкіпер Рудь тощо повернуться на поле, щоб допомогти своєму колективу реабілітуватися за невдачу.

Tech United – FC BILUX

Перед виходом на екрани чергового епізоду якоїсь легендарної франшизи поціновувачі кіно завжди знаходять у мережі безліч трактувань трейлерів майбутньої стрічки, шукаючи підтверджень різних фанатських теорій стосовно нових сюжетних рішень чи появи нових персонажів. Ми, як фанати R-Cup, в одному з минулих сезонів висунули теорію, що Tech United найкраще налаштовується на матчі з топами своєї ліги. Кілька підтверджень цьому отримали в поточному розіграші. Та як бути з іграми з сусідами по таблиці? Попереду кілька таких зустрічей.

В звітному турі грати з FC BILUX, від якого не знаєш чого чекати. Боротьби за очки одним складом чи лише осічки й теж одним складом? FC BILUX і Tech United знаходяться в нижній частині таблиці й мають по 10 і 9 залікових балів після стількох же зіграних матчів відповідно.

Rangers – FC Profi

Ракітін із FC Profi вдячний нашим учасникам із Борщагівки. Вже кілька турів як Ракітін має неофіційний статус головного секс-символа Першої ліги (дякуємо за це Цветкову з FC YUZHBOR). Єдиним і головним аргументом на користь Ракітіна є його команда, бо в ній він – справжній «ПРОФІсіонал» (подякує Цветкову з FC YUZHBOR за шикарну гру слів про Жана Поля Бельмондо й фільм «Професіонал» за його участі).

Якщо FC Profi перед звітним туром представляємо дещо незвично, то гравці Rangers привертають увагу, проявляючи себе на полі. Олег і Роман Романчуки показують високу результативність. Роман прогресує, а Олег минулого туру зробив 10 результативних дій. Тож, «рейнджери» – це про футбол, але й FC Profi вміє здобувати гучні результати. Щоправда, в останніх п’яти матчах колектив виграв одного разу.

МФК Рваний Кед – AFC Footballers

Для МФК Рваний Кед важливо продовжити набирати максимум очок. Лише так команда зможе розраховувати на повернення в топ-3 при осічках конкурентів. Підопічні Олександра Андрєєва знову виграли кілька турів тому, перервавши серію з трьох невдач поспіль. Однак забезпечити продовження не вийшло, бо поступилися. Минулого туру вкотре повернулися на переможний шлях.

AFC Footballers змагаються в чемпіонаті на траві, а турнірний шлях колективу в футзальному розіграші підходить до завершення й команда там зіграє ще 1 матч. На окремих відрізках в обох змаганнях «футбольори» перебували на відстані кількох залікових балів від трійки лідерів. У чемпіонаті на траві колектив ще має шанси повернути слово «перебували» в теперішній час.

Inter Cars Ukraine – FC YUZHBOR

Inter Cars Ukraine закріпив за собою статус міцного середняка Першої ліги. Успішні виступи в матчах із FC BILUX i FC Profi забезпечили те, що на команду, на її молодих гравців звертаємо увагу й виділяємо як тих, хто робить різницю, звичайно, під наставництвом граючого тренера Валерія Директоренка. 3 очки за підсумком звітного туру зробили б положення Inter Cars Ukraine ще міцнішим всередині таблиці.

Автобіографічна книга Цветкова для FC YUZHBOR, про яку писали раніше, міститиме в собі не лише згадки про успіхи в лігах, через які команда вийшла в Вищу, а зараз змагається в Першій. У книгу потрібну буде додати збірку оповідань із циклу «Першолігові пригоди». Ця історія дуже схожа на пригоди в Вищій, але ж очікували, що в поточному розіграші результати покращаться.

Друга ліга

FC Leaders – ФК Фокус

FC PlastVan – VBA

FC Legendary Amateurs – Славутич

FC Inter Kyiv – Харків 1654

FC AppsFlyer – SC Favorit

FC Rabona – Unknown Sporting

[WidgetTable="R-CUP XII | Друга ліга" #1043118]

Таблиця

# Команда 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
1 ФК Фокус
2 Royal Credit
3 FC Legendary Amateurs
4 FC Inter Kyiv
5 FC PlastVan
6 FC AppsFlyer
7 FC BEER WAY
8 FC Rabona
9 SC Favorit
10 Харків 1654
11 Славутич
12 Unknown Sporting
13 FC Leaders
14 VBA
15 LIDERS

FC Leaders – ФК Фокус

FC Leaders обіцяє стати надміцним випробуванням для ФК Фокус, незважаючи на те, що команда минулого туру поступилася. Враховуючи травму штатного голкіпера по ходу гри, результат минулого туру не впливає на наші очікування того, що FC Leaders постане максимально непоступливим.

Суперником буде лідер ФК Фокус, який має відрив у 2-3 очки від найближчих переслідувачів і навіть гру в запасі в порівнянні з другою командою таблиці. ФК Фокус має також суперзабивного Сергія Гибала. В середньому за гру він робить хет-трик.

FC PlastVan – VBA

FC PlastVan застрибнув так високо, що вже перевершив всі очікування. Шлях від «андердога» щотуру до п’ятої команди Другої ліги не є максимумом для колективу. Спробує це довести звітного туру.

Грати з передостаннім у таблиці VBA, з яким ще нещодавно фактично ділили місце в турнірному становищі. Та не варто недооцінювати VBA, бо команда може показати на полі, що в очному матчі за рівнем навіть переважає FC PlastVan.

FC Legendary Amateurs – Славутич

FC Legendary Amateurs уперше поставив під сумнів свою готовність здобути золоті нагороди місяць тому, вперше поступившись. Але одна поразка є частиною шляху практично кожної команди, яка, в підсумку, фінішує найвище. Згодом «аматорс» припустився ще однієї осічки, а пізніше й поступився конкуренту. Наразі FC Legendary Amateurs іде третім.

Славутичу некомфортно перебувати в таблиці поруч із середняками, та минулого туру команда не переважила сусіда по турнірному становищу. Тому слова про дискомфорт Славутича в нижній частині таблиці, можливо, є результатом наших високих очікувань від команди, а насправді колектив просто показує свою гру й отримує задоволення від неї. Тим не менше, майже впевнені в тому, що Славутич може претендувати на очки в грі з «аматорс».

FC Inter Kyiv – Харків 1654

У планах FC Inter Kyiv скористатися непереконливими результатами «аматорс», із яким підопічні Олександра Андрєєва ділять третє-четверте місця. Якщо метою команди є фініш у топ-3, то мінімум у трьох з чотирьох наступних ігор потрібно набирати максимум очок, що відповідатиме амбіціям. FC Inter Kyiv іде на прекрасній серії з п’яти виграних матчів. Колективу до снаги продовжити серію до восьми ігор.

До снаги, в тому числі, обіграти Харків 1654. Інтерес до цієї зустрічі підігрівають якісні підсилення харків’ян і, здається, більша злагодженість всередині команди. Хоча, інколи, від капітана Артема Ясененка все ще чуємо репліки, що містять невдоволення діями партнерів. Капітан хоче тільки кращого, його емоції органічно вписуються в деякі не найкращі результати.

FC AppsFlyer – SC Favorit

FC AppsFlyer у своїх заключних матчах налаштовується набрати максимум очок. Сусіди по таблиці мають по одній-дві гри в запасі й можуть обійти колектив Віктора Коровікова. Набільшим успіхом для його команди в поточному розіграші є 3 набрані очки в матчі з «аматорс». Над командами, що йдуть нижче теж потрібно довести перевагу.

Якщо FC AppsFlyer ділить шосте-восьме місця в таблиці з 17-ма набраними заліковими балами, то SC Favorit іде дев’ятим і відстає всього на 2 очки.

FC Rabona – Unknown Sporting

Голкіпер і капітан FC Rabona Сергій Кукіль, парирувавши 4 дабл-пенальті минулого туру, й, принісши команді одне очко, додав трохи ейфорії від своєї гри, тому й серія з чотирьох безвиграшних матчів відійшла на другий план. Однак перед звітним туром повертаються думки, що цю серію потрібно перервати, бо фініш у нижній частині таблиці просто не вважатиметься за результат. Говорили про мету FC Rabona. Фініш поза топ-3 вже означатиме відсутність результату.

У Unknown Sporting філософія дещо простіша, бо поступається частіше й виграє рідше. Втім, виправити цю статистику можна в звітній зустрічі. Позаминулого туру US провів прекрасний матч і переважив сусіда FC Rabona по таблиці.

Третя ліга

ЧА-ЧА-РАЗ – Еквадор FEF

Збірна Коміків – Old Friends

Нове Життя – Denon

НІКОС – FC Respect

Зелені Леви – Nunu-KyivGastroBar

Дружба – PIN-UP

Крила Донбасу – FC SICH Kyiv

[WidgetTable="R-CUP XII | Третя ліга" #1043119]

Таблиця

# Команда 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
1 Крылья Донбасса
2 PIN-UP
3 Збірна Коміків
4 НИКОС
5 Nunu-KyivGastroBar
6 Дружба
7 Denon
8 Буревій
9 Old Friends
10 Зелені Леви
11 ЧА-ЧА-РАЗ
12 FC Respect
13 Нове Життя
14 FC SICH Kyiv
15 Эквадор FEF

ЧА-ЧА-РАЗ – Еквадор FEF

ЧА-ЧА-РАЗ при підготовці до гри з Еквадор FEF зважає на проміжні 3:0, з якими аутсайдер таблиці лідирував минулого туру по ходу матчу, хоч і, зрештою, не набрав очок. Еквадор FEF може знаходити свої моменти і створити труднощі для ЧА-ЧА-РАЗ, який також знаходиться в нижній частині турнірного становища, та має 10 залікових балів і звітній грі є фаворитом.

Збірна Коміків – Old Friends

Збірна Коміків на вирішальному етапі поточного розіграшу є одним із чотирьох топ-представників Третьої ліги, майбутні результати якого можуть найбільше вразити або ж викликати реакцію «опустилися нижче, так, але й перед цим їм щастило».

Old Friends перевірить свої можливості протистояти ще одному топу. Скромно описуємо ходу команди, яка в останніх п’яти матчах набрала лише одне очко.

Нове Життя – Denon

Камбек із 0:3 минулого туру повинен завести Нове Життя. Команда може здобувати максимум очок у матчі з середняками, хоч і зараз колектив Романа Ковтуненка є одним із аутсайдерів Третьої ліги. Новому Життю до снаги награти на залікові бали, та Denon розглядає звітний матч, як той, за підсумком якого перерве серію з двох невдач поспіль.

НІКОС – FC Respect

НІКОС Дмитра Сисоєва в Третій лізі перебуває на тому етапі, коли граючий тренер може бути задоволеним, мабуть, усіма аспектами: збором, результатами та й мікроклімат у колективі має бути на найвищому рівні. Все це допоможе в боротьбі за третє місце.

Суперником у звітному турі стане FC Respect, дванадцята команда таблиці, хороший збір якої на гру лише може додати шансів набрати очки. Одним складом чи з однією заміною майже нереально переважити НІКОС, який набирає максимум залікових балів у шести матчах поспіль.

Зелені Леви – Nunu-KyivGastroBar

Зелені Леви минулого туру обіграли команду, яка знаходиться нижче в таблиці. До гри з Nunu-KyivGastroBar «леви» не підійдуть в статусі фаворита, тим більше, колектив Саби Сірадзе не просто незадоволений своїми виступами. Команда прагнула Другої ліги, та йде п’ятою в турнірному становищі, тому звітного туру може знову запропонувати супернику високу результативність зі свого боку.

Дружба – PIN-UP

Дружба відкрила Галича, як ключового гравця команди. Та виграні 50% матчів не роблять Дружбу колективом, який може нав’язати боротьбу другому в таблиці PIN-UP, який прагне вище. Минулого туру не вважали команду Романа Буряка претендентом на очки, а та обіграла Old Friends. Можливо, й у звітній грі Дружба здивує, та вже представника топ-3.

Крила Донбасу – FC SICH Kyiv

Лідер таблиці Крила Донбасу зіграє з FC SICH Kyiv. Після минулих успіхів Крил Донбасу важко знайти щось, що б говорило на користь FC SICH Kyiv у звітному матчі. В таблиці колектив має 2 очки й знаходиться на 14-тій сходинці.

Пресслужба R-Cup